icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Check hoe je adviseur handelt bij klachten

Nieuws | Niet ieder advieskantoor beschouwt een uitspraak van de Geschillencommissie van het klachteninstituut Kifid als bindend. Hoe zit het met jouw adviseur? Het antwoord kun je nu vinden op Advieskeuze.nl.
Barbara van der Est
Barbara van der Est

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  25 januari 2016

Online-vergelijken

Kifid-registratie: bindend of niet?

Sinds 5 januari kun je op de website van Advieskeuze.nl zien hoe een kantoor is aangesloten bij het Kifid: bindend of niet-bindend. Klik daartoe op de informatie over het kantoor.

Financieel dienstverleners met een AFM-vergunning zijn allemaal verplicht aangesloten bij het Kifid. Een groot deel van de financieel adviseurs beschouwt de uitspraken van de Kifid-geschillencommissie echter als niet-bindend. Ze kunnen een uitspraak dus naast zich neerleggen.

Win je een geschil met een financieel adviseur en is de uitspraak niet-bindend, dan kun je geen rechten ontlenen aan de uitspraak. Je kunt dan alleen nog naar de rechter om je recht te halen.

De Consumentenbond vindt dat alle financieel adviseurs een uitspraak van de Geschillencommissie als bindend zouden moeten accepteren.

Vergelijk 3 kantoren met elkaar

Advieskeuze.nl biedt nu ook de mogelijkheid om adviseurs met elkaar te vergelijken. Vul daartoe eerst je zoekopdracht in (soort adviseur en postcode). Vink in de zoekresultaten bij maximaal 3 kantoren de vergelijkingsoptie aan.

In deze vergelijking zijn onder andere de volgende punten opgenomen:

Praat mee

Deel je ervaring over maandelijkse kosten van financieel dienstverleners met andere consumenten op het forum.

Bron: Advieskeuze.nl