icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Misleidende brief Reigerdael Advies

Nieuws | Afgelopen week ontvingen we meldingen over assurantietussenpersoon Reigerdael B.V. Reigerdael verzoekt per bief een openstaand bedrag van €12,50 over te maken voor het beheren van een uitvaartverzekering. Reigerdaal wekt hierbij de indruk dat dit verplicht is.
Barbara van der Est
Barbara van der Est

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  23 mei 2016

Financieel-Adviseur-misleidende-brief Reigerdael

Geen betalingsverplichting

Wie zo’n brief heeft ontvangen, hoeft niet te betalen. Het gaat hierbij om een aanbieding van een extra dienst, te weten een serviceabonnement. Zo’n abonnement is niet verplicht. Betaal je niet dan verandert er niets. Mocht je wel diensten of advies verlangen van je assurantietussenpersoon, dan kun je daarvoor kiezen en betalen; een andere financieel adviseur zoeken kan ook.

Reactie van Reigerdael

Vanwege de klachtenregen heeft Reigerdeal B.V. een toelichting op de brief op haar website geplaatst. In deze uitleg meldt het advieskantoor gedwongen te zijn door het provisieverbod om kosten voor hun dienstverlening bij de klant rechtstreeks in rekening te brengen.

Beoordeel je assurantietussenpersoon

Heb je onlangs een financieel adviseur bezocht? Wij zijn benieuwd naar jouw ervaring. Beoordeel je tussenpersoon en help door het schrijven van een review anderen bij het zoeken naar een goede adviseur. Ook help je met een review de adviseur zijn/haar dienstverlening te verbeteren.

Lees ook: