icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Over onze test en dienstverlening

Met behulp van de onafhankelijke vergelijker van Advieskeuze.nl kun je aan de hand van betrouwbare kantoorinformatie en klantreviews een financieel adviseur zoeken die bij je past. Hieronder lees je alle informatie over de werking van de vergelijker.
Barbara van der Est
Barbara van der Est

Expert Geld & Verzekering

Bijgewerkt op:  1 februari 2018

financieel-advies

Wat doen wij voor jou?

Op onze webpagina Zoek een adviseur kun je financieel adviseurs zoeken en vergelijken via de zoekmachine van Advieskeuze.nl. Hier selecteer je wat voor adviseur je zoekt. Bijvoorbeeld een hypotheekadviseur of een verzekeringsadviseur. Vervolgens vul je jouw plaatsnaam of postcode in. Je ziet direct welke advieskantoren bij jou in de buurt zitten. Ook kun je jouw ervaring met je financieel adviseur delen met andere consumenten. Door het plaatsen van een review help je andere consumenten weer verder in hun zoektocht naar een adviseur.

Bekijk welke financieel adviseurs als Beste uit de Test komen of vergelijk alle financieel adviseurs.

Hoe volledig is de vergelijking?

In het eerste zoekresultaat zie je alleen de kantoren die hun kantoorgegevens hebben laten controleren door Advieskeuze.nl. De data die wordt gecheckt:

  • contactgegevens
  • tarieven
  • openingstijden

Zo kun je een goede vergelijking maken. De gecontroleerde kantoren zijn te herkennen aan het blauwe ‘Gecheckt door Advieskeuze.nl’-stempel. De volgorde waarin je de kantoren ziet, wordt bepaald door de reviews: het kantoor dat als laatste een review (goed of slecht) heeft ontvangen, staat bovenaan. Klik je door naar het kantoorprofiel, dan kun je zien welke reviews een kantoor heeft gekregen, voor welke productgroep en of je de prijs-kwaliteitverhouding voldoende vindt.

Je kunt de sortering aanpassen of de filters wijzigen. Je kunt het zoekresultaat daarmee specificeren (of uitbreiden).

Hoe werkt de scoremethodiek?

Als je een financieel adviseur aanklikt, kunt je het beoordelingscijfer van dat kantoor zien. Dit cijfer is het gemiddelde van alle reviews.

Bij elke individuele review wordt door de consument een score toegekend in de vorm van sterren. Je kunt 1 t/m 5 sterren toekennen aan jouw review. Deze waardering wordt door Advieskeuze.nl omgerekend naar een score in de vorm van een rapportcijfer. Het aantal sterren wordt met 2 vermenigvuldigd. Er komt dan een cijfer uit van 2 t/m 10.

Verder geldt er een wegings-afwaardering waarmee we recente reviews zwaarder laten wegen dan oudere reviews. De weging halveert elke 3 maanden, na 15 maanden weegt de review niet meer mee. Hieronder tref je een opsomming van de wegingspercentages.

  • 0-3 maanden oud: 100%
  • 4-6 maanden oud: 50%
  • 7-9 maanden oud: 25%
  • 10-12 maanden oud: 12,5%
  • 13-15 maanden oud: 6,25%
  • 15+ maanden oud: 0%

Welke samenwerking is er?

De Consumentenbond en Advieskeuze.nl hebben het doel om samen het platform door te ontwikkelen tot het toonaangevende platform voor keuze-informatie over financieel adviseurs.

Vanaf januari 2013 is de Consumentenbond aandeelhouder in Advieskeuze.nl. Inmiddels is dit belang gegroeid tot 52%. De overige aandelen zijn in handen van de oprichters.

Advieskeuze.nl is wel...

Advieskeuze.nl helpt consumenten bij het makkelijk zoeken en vinden van een goed advieskantoor en een betrouwbare adviseur en biedt bedrijven de mogelijkheid om zich op een neutraal platform te presenteren. De gekozen werkwijze sluit aan bij de waarden van de Consumentenbond: onafhankelijkheid van marktpartijen is de basis.

Advieskeuze.nl is niet...

Advieskeuze.nl is geen adviseur, geen aanbieder en geen bemiddelaar en krijgt geen lead- of doorklikvergoedingen van de advieskantoren.

Hoe verdient Advieskeuze.nl met het vergelijken van advieskantoren?

De 'Gecheckt door Advieskeuze.nl'- stempels die in het zoekresultaat getoond worden, geven weer welke kantoren de gegevenscontrole-dienst afnemen. Advieskeuze.nl controleert voor die kantoren periodiek of de gegevens van het kantoor nog actueel zijn. Voor deze controle betaalt het advieskantoor jaarlijks een bedrag van €99 (excl. BTW) aan Advieskeuze.nl.

Als advieskantoren gebruik willen maken van een aanvullend dienstenpakket dan vraagt Advieskeuze.nl daar een bijdrage voor. Diensten binnen dit pakket zijn onder meer banners waarmee advieskantoren de klantbeoordelingen en scores op hun eigen website kunnen plaatsen, inzicht in rapportages waarmee advieskantoren hun dienstverlening en concurrentiepositie verder kunnen optimaliseren, mailings waarmee advieskantoren op de hoogte blijven van alle activiteit die er is op hun kantoorprofiel en extra ondersteuning bij het vragen om reviews.

Ook verdient Advieskeuze.nl geld met het ter beschikking stellen van modules en webservices (data) aan marktpartijen tegen een jaarlijkse licentie- en beheervergoeding. Aanbieders van financiële producten, adviesketens en branche-organisaties zijn met deze diensten zelf in staat om bijvoorbeeld klantbeoordelingen te generen of bezoekers op de eigen website te helpen bij het vinden van de juiste financieel adviseur. Marktpartijen krijgen meer inzicht in de service en kwaliteit van de dienstverlening binnen het eigen advieskanaal of distributienetwerk van onafhankelijk adviseurs. Hiermee kunnen zij de dienstverlening aan hun klanten verder verbeteren.

Predicaten

De Consumentenbond test producten en diensten en geeft die vervolgens een testoordeel mee. Naast dat testoordeel wordt ook een richtprijs van een product of dienst bepaald. Op basis daarvan wordt de prijs/kwaliteitverhouding berekend en kan een getest product of een dienst binnen zijn groep of categorie een predicaat meekrijgen.

Bedrijven mogen onder heldere voorwaarden een licentie nemen op het uitgedeelde predicaat, zodat ze het logo in hun reclame-uitingen kunnen gebruiken.

Bekijk de beste financieel adviseur Vergelijk alle financieel adviseurs