icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Gasfornuizen en gaskookplaten Siemens en Bosch teruggeroepen

Nieuws|Fabrikant BSH roept gasfornuizen en gaskookplaten van Bosch en Siemens terug. De kooktoestellen hebben mogelijk een defect bij de gaskoppeling waadoor ze kunnen exploderen. 

 

 

Noelle van der Weel

Noelle van der Weel , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op:5 oktober 2016

gasfornuizen terugname

Het gaat om vrijstaande gasfornuizen en gaskookplaten van Bosch en Siemens die gemaakt zijn tussen januari 2009 en oktober 2011. In 'zeldzame gevallen' kan bij deze kooktoestellen gas weglekken bij de gaskoppeling, waardoor er een ontploffing kan ontstaan. 

Op een speciale website lees je hoe je kunt controleren of jouw Bosch of Siemens gaskookplaat of gasfornuis uit de defecte serie komt. Fabrikant BSH adviseert om in dat geval de gaskraan dicht te draaien en de kookplaat of het fornuis niet meer te gebruiken. BSH regelt dat er dan een monteur langskomt om gratis de gaskoppeling te vervangen.

Lees de volledige waarschuwing

Nieuw & interessant

 • anti-aanbak-pan-keuken
  Test  |  17 mei.

  Test anti-aanbakpannen

  We testten 20 koekenpannen met verschillende soorten anti-aanbaklagen. Lang niet alle anti-aanbakpannen doen hun naam eer aan.
 • keuken-agresieve-verkoop-Nieuws
  Nieuws  |  20 nov.

  Afkoelingsperiode nodig in agressieve keukenbranche

  37% van de consumenten die een keuken willen kopen, voelt zich onder druk gezet door agressieve verkoopmethoden. Dat blijkt uit een enquête van de Consumentenbond onder 7000 panelleden.
 • Philips-Airfryer-XXL-still
  Eerste indruk  |  5 sep.

  Philips Airfryer XXL

  In de nieuwste XXL Airfryer van Philips passen grote porties eten tegelijk, zoals 1400 gram diepvriesfrites en 1800 gram kippenboutjes.
 • keuken kopen

  Onderhandelen met de keukenverkoper

  Als klant krijg je bij het kopen van een keuken te maken met een flink aantal verkooptrucs. Je daartegen wapenen is moeilijk, maar niet onmogelijk. We geven je een aantal tips om toch controle te houden bij de aankoop.