icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Neff Circotherm-systeem

Eerste indruk | In de inbouw-ovens van Neff met het CircoTherm-systeem wordt de hete lucht in de oven verspreid met een turbine in plaats van met een ventilator. Dankzij dit systeem zou je drie volkomen verschillende gerechten tegelijkertijd kunnen klaarmaken zonder dat ze naar elkaar gaan ruiken of smaken. Klopt dat?
Elles van Steijn
Elles van Steijn

Expert Woning & Huishouden

Gepubliceerd op:  18 mei 2012


Merk Neff

Richtprijs € n.v.t.


Type Circotherm-systeemWat is het Neff CircoTherm-systeem?

circothermHet CircoThermsysteem is exclusief voor de inbouwovens van Neff ontworpen. Het belangrijkste kenmerk van het systeem is dat de hete lucht in de oven verspreid wordt door een turbine in plaats van met een ventilator, zoals in conventionele heteluchtovens. 

3 niveaus

Het CircoThermsysteem laat de hete lucht circuleren op 3 niveaus in de oven. Volgens Neff heeft het CircoThermsysteem vele voordelen, zoals minder of zelfs geen gespetter van de gerechten waardoor de oven schoner blijft. En energiebesparing doordat op een lagere temperatuur gebakken kan worden. Bovendien zou de hete lucht altijd in de oven blijven, zelfs als de ovendeur open is.

3 gerechten

Wij waren vooral geïntrigeerd door de claim dat je maximaal drie volkomen verschillende gerechten, zoals bijvoorbeeld een zoete taart, een visgerecht en een gerecht met een sterke smaak zoals van knoflook of rozemarijn en tijm, tegelijkertijd kunt klaarmaken in een Neff CircoTherm-oven zonder dat de gerechten elkaars aroma's overnemen.

Inbouw-ovens

Het CircoThermsysteem wordt alleen geleverd op de inbouw-ovens van Neff, dus niet op de ovens van andere merken en ook niet op de magnetron-ovens van Neff.

Benieuwd of het lukt om tegelijkertijd appel-vanillecakejes, knoflookbrood en zalmschotel in de oven klaar te maken zonder dat ze naar elkaar gingen smaken? Lees de review en bekijk het filmpje.

Neff CircoTherm-systeem: review

Voordelen:

  • Je spaart energie en tijd, omdat je in één keer verschillende gerechten kunt klaarmaken.
  • We maakten tegelijkertijd vanille-appelcakejes, brood met knoflookolie en een zalmschotel met mierikswortel en bieslook klaar, zonder dat ze achteraf naar elkaar smaakten of roken.

Nadelen:

  • Je moet alle gerechten die je tegelijkertijd bakt op dezelfde temperatuur bakken. Dat vergt wat experimenteren en goed afstemmen, en kan dus fout gaan.
  • Het CircoTherm-systeem wordt alleen geleverd op inbouwovens van Neff. Op de combimagnetrons en magnetrons met bakoven van Neff zit geen CircoTherm.
  • De inbouwovens van Neff met het CircoTherm-systeem zijn aardig aan de prijs: de goedkoopste staat in de officiële Neff-catalogus voor ruim €1100. Door te onderhandelen in een keukenzaak of goed te speuren op internet kun je ze een stuk goedkoper krijgen dan de catalogusprijzen van Neff zelf. Zelf kwamen we op internet prijzen tegen van ruim €400 onder de catalogusprijs.

De overige claims van het CircoThermsysteem, zoals dat ook met een open ovendeur de hitte in de oven blijft, en dat de oven schoner blijft omdat de gerechten minder of niet spetteren, hebben we niet getest.

Conclusie

De appelcakejes, zalmschotel en knoflookbrood die we tegelijkertijd in de Neff-ovens met CircoTherm klaarmaakten, hadden niet elkaars geur en smaak overgenomen en smaakten alleen naar de ingrediënten die erin zaten. Op deze manier kun je tijd en energie uitsparen. Het vergt alleen wel wat uitvogelwerk voor hoe lang en op welke temperatuur de verschillende gerechten in de oven moeten. En: de inbouwovens van Neff zijn niet voor consumenten met een smalle beurs.

Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken