icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Fotoalbum.nl geeft niet thuis

Nieuws|Op Fotoalbum.nl kun je nog steeds - na betaling - fotoboeken maken en bestellen, maar veel klanten hebben na lange tijd nog geen boek ontvangen. Wanneer ze navraag doen over bestellingen, geeft Fotoalbum.nl geen gehoor.

Karen Reijneveld

Karen Reijneveld , Expert Elektronica Bijgewerkt op:21 november 2016

Artikel fotoboeken

Update 10 augustus 2017

Fotoalbum.nl bestaat niet meer. De website is sinds enige tijd offline. 

Update 26 januari 2017

We krijgen nog steeds veel klachten binnen over Fotoalbum.nl. We raden consumenten aan om problemen te blijven melden op Klachtenkompas, daarnaast kunnen klanten via Consuwijzer een klacht indienen bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Update 21 november 2016

Fotoalbum.nl heeft intussen een reactie gegeven aan klanten die een order geplaatst hebben. Ze bieden excuses aan voor het te laat leveren van de orders en de slechte communicatie hierover. Fotoalbum.nl belooft beterschap. Ze geven aan dat de orders in verwerking zijn en deze week geleverd worden. 

Update 17 oktober 2016

De eigenaar van fotoalbum.nl reageert niet op onze terugbelverzoeken. Het fotoalbum dat we zelf besteld hebben, is ook nog steeds niet binnen. Het aantal klachten op Klachtenkompas staat inmiddels op 53. 

Als je betaald hebt met een creditcard, dan kun je je geld in dit soort situaties in sommige gevallen terugvragen aan de creditcardmaatschappij. Heb je een SNS betaalrekening? Dan kun je de bijbehorende aankoopverzekering gebruiken. 

Het probleem

Via Klachtenkompas en onze klantenservice ontvingen wij berichten van klanten die na het maken van een fotoboek en plaatsen van een bestelling niets ontvangen. Klanten moeten wél vooraf betalen voor deze fotoboeken. Contact met de klantenservice is niet mogelijk, omdat Fotoalbum.nl geen gehoor geeft. Ook e-mails blijven onbeantwoord. 

Begin dit jaar beëindigde afdrukcentrale CeWe na 8 jaar abrupt de samenwerking met Fotoalbum.nl. De nieuwe afdrukcentrale blijkt niet volgens afspraak te leveren en dat leidt tot grote problemen voor Fotoalbum.nl en haar klanten. 

Wat nu?

Enkele klanten laten weten na lange tijd alsnog de bestelling te hebben ontvangen zonder enige berichtgeving vanuit Fotoalbum.nl.

Maar het lijkt erop dat klanten beter even kunnen wachten met het bestellen van een fotoalbum bij Fotoalbum.nl. Wij zoeken ondertussen contact met Fotoalbum.nl om uit te zoeken of er al zicht is op een oplossing. 

Als je ook problemen hebt met de levering van je bestelling bij Fotoalbum.nl, laat het dan weten. Door je klacht te plaatsen op Klachtenkompas krijgen wij inzicht in de omvang van het probleem. 

Test fotoboeken

Fotoalbum.nl claimt op hun website nog steeds dat 'ons A4 panorama fotoalbum met fotopapier door de Consumentenbond is uitgeroepen als Beste getest!'. Dat is gebaseerd op de test in 2012. Ook vorig jaar deed Fotoalbum.nl het in onze fotoboeken test nog prima. Maar dat was dus met boeken van CeWe.

Lees meer