icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Panasonic Lumix-camera kopen

Panasonic doet met de Lumix-camera's niet onder voor grote merken als Canon en Nikon. In plaats van spiegelreflexcamera's verkoopt Panasonic systeemcamera's. Daarnaast verkoopt Panasonic ook allerlei verschillende compactcamera's.
Andre van Zwet

Andre van Zwet , Expert Elektronica Bijgewerkt op: 10 januari 2022

De camera's van Panasonic

Lumix

Sinds 2001 worden de camera's van Panasonic allemaal aangeduid met de term 'Lumix'. Uit de productcode die daarop volgt kan je meer afleiden over het soort camera.

Compactcamera's

 • Lumix DC-SZ
  De SZ-serie bestaat uit eenvoudige compactcamera's met een aardig zoombereik.
 • Lumix DC-TZ
  De grootste serie van de Lumix compactcamera's. Travelzoom (TZ) staat voor compactcamera's met een groot zoombereik.
 • Lumix DC-FT
  In de FT-serie zitten alle compactcamera's die shock-, stof- en waterproof zijn.
 • Lumix DC-FZ
  De FZ-serie bestaat uit wat grotere superzoomcamera's: geavanceerde en camera's met een groot zoombereik.
 • Lumix DC-LX
  Deze camera's zijn geavanceerd en compact. Ze hebben weinig zoom, maar een grote beeldsensor voor betere beeldkwaliteit en veel mogelijkheden om instellingen aan te passen.

Lumix G-systeemcamera'spanasonic-lumix-dmc-g80-met-lumix-g-425mm-f1

Alle Micro Four Thirds-systeemcamera's van Panasonic hebben een G in de productnaam. Bij deze camera kun je de lens verwisselen. Alle Lumix G-systeemcamera's van Panasonic gebruiken Micro Four Thirds-lenzen en hebben dezelfde sensorgrootte. Lenzen van Panasonic die geschikt zijn herken je aan 'Lumix G' in de productnaam.

Bekijk de Lumix G-serie in onze vergelijker.

Lumix S-systeemcamera's

De fullframe-systeemcamera's van Panasonic hebben een S in de productnaam. Deze nieuwe serie is sinds 2019 op de markt en de camerabody's kosten duizenden euro's. De lenzen voor Micro Four Thirds-camera's kun je niet gebruiken op de Lumix S-camera's. De Lumix S-camera's hebben een L-mount. Lenzen van Panasonic die geschikt zijn herken je aan 'Lumix S' in de productnaam.

Bekijk de fullframe Lumix S-systeemcamera's in onze vergelijker.  

Lenzen voor Panasonic Lumix-camera's

De lenzen voor Lumix G-systeemcamera's kun je gebruiken op camera's van verschillende merken, waaronder Olympus, Panasonic en Xiaomi. Omdat deze merken ook zelf lenzen maken zijn er ontzettend veel lenzen op de markt die geschikt zijn voor de Lumix G-systeemcamera's.

 • Panasonic maakt zelf de Lumix G-lenzen voor de systeemcamera's.
 • Daarnaast zijn er lenzen van Olympus, Samyang, Sigma en Tamron die je kunt gebruiken op de Lumix G-camera's.

Geteste Panasonic Lumix-camera's

Bekijk hieronder de meest recent geteste camera’s van Panasonic Lumix. Ben je lid van de Consumentenbond (en ingelogd), dan zie je de Panasonic-camera’s met het hoogste testoordeel. Je kunt natuurlijk ook camera’s van andere merken meenemen in onze vergelijker.

Goedkope Panasonic Lumix-camera's

De camera's met het hoogste testoordeel zijn vaak erg aan de prijs. Bekijk hieronder de geteste Panasonic Lumix-camera's onder de €400.

Lees meer over andere populaire cameramerken:

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.