icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Photokina: Samsung NX100

Samsung presenteert een nieuwe systeemcamera zonder spiegel, de Samsung NX100. Een camera voor zowel de beginnende als de meer gevorderde fotograaf.
Karen Reijneveld_S

Karen Reijneveld     Expert Elektronica Gepubliceerd op: 12 september 2012

 

Samsung presenteert een nieuwe systeemcamera zonder spiegel, de Samsung NX100. Een camera voor zowel de beginnende als de meer gevorderde fotograaf.

De Samsung NX100 is het kleinere en lichtere broertje van de door ons geteste Samsung NX10. Allebei zijn het compacte camera's met verwisselbare lenzen. Bijzonder aan deze camera is de bediening. Met de NX100 kun je de camerafuncties namelijk instellen via het objectief.

Met de speciale i-Function-knop op de lens van de camera heb je toegang tot instellingen als de sluitertijd, witbalans, diafragma en ISO-waarden. Ook bekende scene-instellingen als portret en landschapsmodus zijn er mee in te stellen. Door aan de ring op de lens te draaien bepaal je de juiste waardes.

Lenzen
Er zijn twee iFunction-lenzen. De camera wordt standaard geleverd met een 20-55mm lens, geschikt voor zowel landschappen als portretten. Daarnaast is er een 20mm groothoeklens. In 2011 wordt het assortiment uitgebreid met onder andere een macrolens en een superzoomlens van 18-200 mm. De lenzen die er al zijn voor de NX10 kun je ook gebruiken op de NX100.

De Samsung NX100 heeft geen doorzichtzoeker en flitser en is daardoor kleiner en lichter dan de eerder door ons geteste Samsung NX10. De flitser en zoeker zijn los te koop en één van die accessoires is via de flitsschoen aan de bovenkant van de camera te bevestigen. Hetzelfde geldt voor een gps-chip om coordinaten te koppelen aan je foto's. Zo kun je later exact zien waar een bepaalde vakantiefoto is genomen.

De Samsung NX100 is vanaf september in Nederland te koop en kost € 599. De NX100 verschijnt in vier kleuren: zwart, wit, bruin en zilver. Lees de testresultaten van de Samsung NX100.
 

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.