icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Spaarrente

Een aantal banken en andere aanbieders van spaarrekeningen passen hun rentes aan. Een reactie op de aangekondigde renteverhogingen door de Europese Centrale Bank (ECB). In juli en september verhoogt de ECB de beleidsrente, om zo de inflatie te verminderen.

Gepubliceerd op: 14 juni 2022

Negatieve rente

Voor spaarders maken de renteverhogingen nog weinig verschil. ING en Rabobank verlagen alleen de negatieve rente die grote spaarders over hun tegoed boven de €100.000 betalen.

Spaardeposito’s

Alleen bij spaardeposito’s met een langere looptijd krijg je als spaarder iets meer rente over je tegoed. Zoals bij die van Leaseplan Bank. De rente op deposito’s van 3 jaar of langer stijgt met 0,3%.

Koppeling met hypotheekrente

Banken reageren altijd vertraagd op renteveranderingen, omhoog én omlaag. Een flinke verhoging van rente op spaargeld laat daarom nog wel even op zich wachten. Zeker omdat veel grote spaaraanbieders ook actief zijn op de hypotheekmarkt.

Klanten hebben de hypotheekrente in de afgelopen periode lang vastgezet, waardoor banken nog een tijd een relatief lage rente ontvangen. Het uitkeren van een hoge rente aan spaarders is daardoor minder waarschijnlijk. Toch op zoek naar een hogere rente? Kijk de komende tijd dan bij aanbieders die geen hypotheken aanbieden, zoals Centraal Beheer, LeasePlan Bank en internationale aanbieders als Bigbank.