icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Prijzenoorlog orv voorbij

In 2018 zijn de premies voor overlijdensrisicoverzekeringen (orv’s) voor het eerst in 17 jaar weer gestegen, blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau MoneyView. Daarmee lijkt een einde te zijn gekomen aan de jarenlange prijzenoorlog die verzekeraars voerden. MoneyView heeft ook de premies vergeleken en de goedkoopste aanbieders op een rij gezet.

Gepubliceerd op: 4 februari 2019

Sinds 2000 waren de premies voor orv’s ongeveer gehalveerd, omdat verzekeraars elkaar sterk beconcurreerden. Ook consumenten die al een orv hadden, profiteerden hiervan. Door de huidige orv te vervangen door een goedkopere variant, konden zij flink besparen.

Volgens MoneyView was de daling van de gemiddelde premie al een aantal jaren aan het stagneren, maar steeg deze voor het eerst weer in 2018 met 4,16%. Wel zou een besparing vaak nog steeds mogelijk zijn. De besparing hangt onder meer sterk af van de leeftijd, gezondheid en bijkomende advies- en afsluitkosten.

MoneyView noemt verzekeraar TAF meerdere keren als een goedkope aanbieder. Ook zou TAF goede voorwaarden hebben. Ook Hera Life, Allianz en Scildon zitten soms bij de toppers. 

Bekijk de analyse van MoneyView (pdf)

Besparen op de orv bij een hypotheek