icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

WOZ zoekplaatje

Huurders van sociale huurwoningen die dit jaar geen WOZ-beschikking hebben ontvangen, doen er goed aan zelf een exemplaar op te vragen bij de gemeente. Als de WOZ-waarde van de huurwoning te hoog is, kan de huurder met de beschikking bezwaar maken. Dat kan leiden tot een lagere huurprijs. 

Woz-waarde

Vorig jaar bleek uit een analyse van de Woonbond dat een deel van de huurders destijds geen WOZ-beschikking had ontvangen. ‘Dit jaar krijgen wij nog steeds signalen dat huurders niet altijd een WOZ-beschikking krijgen,’ zegt woordvoerder Trip van deze belangenorganisatie van huurders.

De Waarderingskamer herkent deze signalen niet, maar vindt wel dat de communicatie rond de WOZ-beschikking soms beter kan. ‘Het kan zijn dat de beschikking alleen naar de Berichtenbox op mijn.overheid.nl is verstuurd. Daar krijg je wel een notificatie van, maar die kun je over het hoofd zien’, zegt Jan Gieskes van de Waarderingskamer.

Als burger krijg je dan alleen in een e-mail te lezen dat hij een bericht van de gemeente heeft gekregen. Dat het om de WOZ-beschikking gaat, staat er niet in. ‘Het kan ook zijn dat een huurder wel een papieren beschikking heeft ontvangen, maar dat zelf niet weet.

‘De WOZ-waarde staat op het aanslagbiljet voor gemeentelijke belastingen. Naast het tarief voor bijvoorbeeld de afvalstoffenheffing en de hondenbelasting wordt in één regel ook de WOZ-waarde genoemd’, aldus Gieskes.

Lees hoe je als huurder bezwaar kunt maken tegen de WOZ-waarde.