icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

WOZ-waardeloket vertoont mankementen

Huiseigenaren die bezwaar willen maken tegen de nieuwe WOZ-beschikking, hebben nu extra munitie om de WOZ-waarde omlaag te krijgen. De WOZ-waarden van andere huizen zijn te zien op wozwaardeloket.nl. Maar de site werkt niet zoals het hoort. Medio februari waren alleen de WOZ-waarden van vorig jaar te zien. Bovendien stond nog maar ruim 60% van alle woningen erop. 
woz 2

De verwachting is dat alle gemeenten uiterlijk eind februari de nieuwe WOZ-beschikking sturen naar huiseigenaren en huurders. De nieuwe WOZ-waarden zouden dan rond die tijd op wozwaardeloket.nl te zien moeten zijn. Hopelijk gebeurt dit inderdaad, zodat huiseigenaren de informatie nog kunnen gebruiken bij hun bezwaar. Volgens een medewerker van de site zou de vertraging ook deels liggen aan technische problemen van de site zelf. 

Op wozwaardeloket.nl is een lijst met gemeenten te vinden die sowieso hun WOZ-data nog niet hebben aangeleverd. Zij zijn verplicht die op hun eigen site te vermelden. De komende maanden moeten ook hun data op wozwaardeloket.nl komen te staan. 

Niet eens met de nieuwe WOZ-beschikking? Gebruik onze tips om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde bij de gemeente.