icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Gezond eten

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Gezond eten.


2019

16 januari 2019

Vragen over vegetarisch, flexitarisch en veganistisch eten

Waar flexitariërs af en toe vlees van het menu schrappen, zeggen anderen vlees helemaal vaarwel. Wat betekent dit voor je gezondheid?

15 januari 2019

Feiten en fabels over thee

Gemiddeld drinken we ruim 3 koppen thee per dag. Maar is dat wel gezond? De feiten en fabels over thee.

2018

13 december 2018

Hoe gezond zijn zeewier en algen?

We eten steeds vaker sushi met nori of zeewiersalade. Maar wist je al dat deze ‘groente uit zee’ vol goede voedingsstoffen zitten?

13 december 2018

Feiten en fabels over rauw en gekookt eten

Rauwe groente eten hoeft niet per se het gezondst te zijn. Het koken van groente heeft ook nadelen. We zetten de feiten en fabels op een rijtje.

Nieuws | 12 december 2018

Hygiënescore horeca moet toegankelijk blijven

De Consumentenbond roept de Tweede Kamer op de openbaarmaking van de inspectiegegevens van de horeca makkelijk toegankelijk te houden.

27 november 2018

Gourmetten zonder buikpijn

Gourmetten of fonduen: lekker, leuk én makkelijk. Maar let ook op! Je werkt met een heet apparaat en rauw eten. Met onze tips houd je funcooking leuk.

4 oktober 2018

Hoe gezond is houtskool in je eten?

Van zwart ijs tot zwarte drankjes. Zwarte voeding is wereldwijd een hype. De zwarte kleur komt van houtskool. Maar is houtskool in voeding wel gezond?

27 september 2018

5 populaire voedingsapps

Gezonder eten met je smartphone. Er zijn allerlei apps die dat beloven. Wij onderzochten 5 populaire voedingsapps op gebruiksgemak, kwaliteit en privacy.

6 september 2018

App tegen voedselverspilling: Too Good to Go

Er wordt jaarlijks veel eten weggegooid. In de app Too Good to Go bieden hotels, restaurants en supermarkten eten aan dat niet is verkocht.

Nieuws | 28 augustus 2018

Veel tafeltje-dek-je maaltijden ongezond en niet lekker

Veel kant-en-klaar-maaltijden die aan huis bezorgd worden zijn te zout en bevatten te weinig groente. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Ook de smaak houdt niet over, vinden experts.

Nieuws | 3 juli 2018

Supermarkten kunnen groente & fruit verder verduurzamen

Supermarkten besteden aandacht aan de duurzaamheid van groente en fruit, maar kunnen nog meer doen. Dat blijkt uit ons onderzoek.

3 juli 2018

Verpakkingsafval verminderen

Bewust omgaan met verpakkingen helpt tegen milieubelasting. Wij geven je tips over hoe je dit doet.

3 juli 2018

Tips tegen voedselverspilling

Voedsel verspillen is zonde voor het milieu en je portemonnee. Wij geven je tips om dit tegen te gaan.

Nieuws | 2 juli 2018

Fabrikanten gebruiken veel meer suiker dan nodig

Vergelijkbare voedingsmiddelen verschillen onderling enorm in de hoeveelheid toegevoegd suiker, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Zo stopt de ene fabrikant 7 suikerklontjes in zijn teriyaki woksaus en de ander maar 1,5.

28 mei 2018

6 Feiten en fabels over voeding

Over voeding doen allerlei verhalen de ronde. We scheiden de feiten van de fabels. Een selectie uit ons nieuwe boek over voedingsmythes.

7 mei 2018

Hoe gezond zijn eieren?

Heerlijk om de dag te beginnen met een gekookt of gebakken eitje. Maar wat zit er precies in? Hoeveel mag je er wekelijks eten? Wij zochten het uit.

Nieuws | 26 april 2018

Te kleine stappen in zout- en suikervermindering

Het RIVM constateert dat er nog steeds te veel suiker en zout in voeding zit en adviseert de overheid om stappen te nemen om daadwerkelijk voortgang te boeken op het gebied van productverbetering van voedingsmiddelen.

Nieuws | 12 april 2018

Consumenten willen kleurcodering op voorkant voedselverpakkingen

71% van de consumenten is voorstander van de invoering van een voedselkeuzelogo op de voorkant van levensmiddelen, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Consumenten zijn het meest positief over voedselkeuzelogo’s die werken met verkeerslichtkleuren.

21 februari 2018

Is koffie gezond?

Nederlanders drinken gemiddeld 4 kopjes koffie per dag. Hoe zit het met koffie en onze gezondheid?

18 februari 2018

Duurzaam eten

Als je duurzaam eet houd je rekening met milieu, mens en dier. Wat houdt dat precies in en wat komt daar allemaal bij kijken?


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in