icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Gezond eten

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Gezond eten.


2018

4 oktober 2018

Hoe gezond is houtskool in je eten?

Van zwart ijs tot zwarte drankjes. Zwarte voeding is wereldwijd een hype. De zwarte kleur komt van houtskool. Maar is houtskool in voeding wel gezond?

27 september 2018

5 populaire voedingsapps

Gezonder eten met je smartphone. Er zijn allerlei apps die dat beloven. Wij onderzochten 5 populaire voedingsapps op gebruiksgemak, kwaliteit en privacy.

6 september 2018

App tegen voedselverspilling: Too Good to Go

Er wordt jaarlijks veel eten weggegooid. In de app Too Good to Go bieden hotels, restaurants en supermarkten eten aan dat niet is verkocht.

Nieuws | 28 augustus 2018

Veel tafeltje-dek-je maaltijden ongezond en niet lekker

Veel kant-en-klaar-maaltijden die aan huis bezorgd worden zijn te zout en bevatten te weinig groente. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Ook de smaak houdt niet over, vinden experts.

3 juli 2018

Tips tegen voedselverspilling

Voedsel verspillen is zonde voor het milieu en je portemonnee. Wij geven je tips om dit tegen te gaan.

3 juli 2018

Verpakkingsafval verminderen

Bewust omgaan met verpakkingen helpt tegen milieubelasting. Wij geven je tips over hoe je dit doet.

Nieuws | 3 juli 2018

Supermarkten kunnen groente & fruit verder verduurzamen

Supermarkten besteden aandacht aan de duurzaamheid van groente en fruit, maar kunnen nog meer doen. Dat blijkt uit ons onderzoek.

Nieuws | 2 juli 2018

Fabrikanten gebruiken veel meer suiker dan nodig

Vergelijkbare voedingsmiddelen verschillen onderling enorm in de hoeveelheid toegevoegd suiker, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Zo stopt de ene fabrikant 7 suikerklontjes in zijn teriyaki woksaus en de ander maar 1,5.

28 mei 2018

6 Feiten en fabels over voeding

Over voeding doen allerlei verhalen de ronde. We scheiden de feiten van de fabels. Een selectie uit ons nieuwe boek over voedingsmythes.

7 mei 2018

Hoe gezond zijn eieren?

Heerlijk om de dag te beginnen met een lekker gekookt of gebakken eitje. Maar wat zit er precies in? En hoeveel mag je er wekelijks eten? Wij zochten het uit.

Nieuws | 26 april 2018

Te kleine stappen in zout- en suikervermindering

Het RIVM constateert dat er nog steeds te veel suiker en zout in voeding zit en adviseert de overheid om stappen te nemen om daadwerkelijk voortgang te boeken op het gebied van productverbetering van voedingsmiddelen.

Nieuws | 12 april 2018

Consumenten willen kleurcodering op voorkant voedselverpakkingen

71% van de consumenten is voorstander van de invoering van een voedselkeuzelogo op de voorkant van levensmiddelen, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Consumenten zijn het meest positief over voedselkeuzelogo’s die werken met verkeerslichtkleuren.

18 februari 2018

Duurzaam eten

Als je duurzaam eet houd je rekening met milieu, mens en dier. Wat houdt dat precies in en wat komt daar allemaal bij kijken?

Nieuws | 8 februari 2018

Kwaliteit gewichtsconsulenten wisselt sterk

Het advies van gewichtsconsulenten varieert enorm in kwaliteit, blijkt uit een steekproef van de Consumentenbond.

7 februari 2018

Feiten en fabels over zout

Zout is een belangrijke smaakmaker. Maar welke producten bevatten nou echt te veel zout? En is Himalayazout werkelijk beter voor je?

1 februari 2018

Zout: smaakmaker of ziekmaker?

Zout wordt aan bijna al het eten toegevoegd, door de producent of door onszelf. Maar wat is zout precies? En is te veel zout echt zo slecht voor je? 

Eerste indruk | 15 januari 2018

Voedingscentrum-app ‘Kies Ik Gezond?’

De app ‘Kies ik Gezond?’ heeft als doel mensen gezondere voedingskeuzes te laten maken. Het Voedingscentrum hoopt met de app ‘een revolutie in de supermarkt’ te ontketenen. Is deze app werkelijk revolutionair?

2017

Nieuws | 25 oktober 2017

Vleesvervangers steeds gezonder en lekkerder

Vegetarische burgers bevatten regelmatig net zoveel eiwit en ijzer als vlees, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Ook qua smaak doen vleesvervangers het steeds beter: een kwart van de proevers vindt een maaltijd met een vleesvervanger zelfs lekkerder dan die met vlees.

20 oktober 2017

Hoe gezond zijn vleesvervangers?

Vleesvervangers zijn beter voor het milieu, maar zijn ze ook beter voor je gezondheid? Bieden ze wel alle voedingstoffen die vlees bevat? 

Nieuws | 6 oktober 2017

Supplementen bevatten niet altijd beloofde hoeveelheid jodium

Supplementen op basis van kelp bevatten niet altijd de hoeveelheid jodium die fabrikanten claimen en overtreden daarmee de wet.


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in