icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Gezond eten

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Gezond eten.


2018

3 juli 2018

Verpakkingsafval verminderen

Bewust omgaan met verpakkingen helpt tegen milieubelasting. Wij geven je tips over hoe je dit doet.

3 juli 2018

Tips tegen voedselverspilling

Voedsel verspillen is zonde voor het milieu en je portemonnee. Wij geven je tips om dit tegen te gaan.

Nieuws | 3 juli 2018

Supermarkten kunnen groente & fruit verder verduurzamen

Supermarkten besteden aandacht aan de duurzaamheid van groente en fruit, maar kunnen nog meer doen. Dat blijkt uit ons onderzoek.

Nieuws | 2 juli 2018

Fabrikanten gebruiken veel meer suiker dan nodig

Vergelijkbare voedingsmiddelen verschillen onderling enorm in de hoeveelheid toegevoegd suiker, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Zo stopt de ene fabrikant 7 suikerklontjes in zijn teriyaki woksaus en de ander maar 1,5.

28 mei 2018

6 Feiten en fabels over voeding

Over voeding doen allerlei verhalen de ronde. We scheiden de feiten van de fabels. Een selectie uit ons nieuwe boek over voedingsmythes.

7 mei 2018

Hoe gezond zijn eieren?

Heerlijk om de dag te beginnen met een lekker gekookt of gebakken eitje. Maar wat zit er precies in? En hoeveel mag je er wekelijks eten? Wij zochten het uit.

Nieuws | 26 april 2018

Te kleine stappen in zout- en suikervermindering

Het RIVM constateert dat er nog steeds te veel suiker en zout in voeding zit en adviseert de overheid om stappen te nemen om daadwerkelijk voortgang te boeken op het gebied van productverbetering van voedingsmiddelen.

Nieuws | 12 april 2018

Consumenten willen kleurcodering op voorkant voedselverpakkingen

71% van de consumenten is voorstander van de invoering van een voedselkeuzelogo op de voorkant van levensmiddelen, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Consumenten zijn het meest positief over voedselkeuzelogo’s die werken met verkeerslichtkleuren.

18 februari 2018

Duurzaam eten

Als je duurzaam eet houd je rekening met milieu, mens en dier. Wat houdt dat precies in en wat komt daar allemaal bij kijken?

Nieuws | 8 februari 2018

Kwaliteit gewichtsconsulenten wisselt sterk

Het advies van gewichtsconsulenten varieert enorm in kwaliteit, blijkt uit een steekproef van de Consumentenbond.

7 februari 2018

Feiten en fabels over zout

Zout is een belangrijke smaakmaker. Maar welke producten bevatten nou echt te veel zout? En is Himalayazout werkelijk beter voor je?

1 februari 2018

Zout: smaakmaker of ziekmaker?

Zout wordt aan bijna al het eten toegevoegd, door de producent of door onszelf. Maar wat is zout precies? En is te veel zout echt zo slecht voor je? 

Eerste indruk | 15 januari 2018

Voedingscentrum-app ‘Kies Ik Gezond?’

De app ‘Kies ik Gezond?’ heeft als doel mensen gezondere voedingskeuzes te laten maken. Het Voedingscentrum hoopt met de app ‘een revolutie in de supermarkt’ te ontketenen. Is deze app werkelijk revolutionair?

2017

Nieuws | 25 oktober 2017

Vleesvervangers steeds gezonder en lekkerder

Vegetarische burgers bevatten regelmatig net zoveel eiwit en ijzer als vlees, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Ook qua smaak doen vleesvervangers het steeds beter: een kwart van de proevers vindt een maaltijd met een vleesvervanger zelfs lekkerder dan die met vlees.

20 oktober 2017

Hoe gezond zijn vleesvervangers?

Vleesvervangers zijn beter voor het milieu, maar zijn ze ook beter voor je gezondheid? Bieden ze wel alle voedingstoffen die vlees bevat? 

Nieuws | 6 oktober 2017

Supplementen bevatten niet altijd beloofde hoeveelheid jodium

Supplementen op basis van kelp bevatten niet altijd de hoeveelheid jodium die fabrikanten claimen en overtreden daarmee de wet.

6 oktober 2017

Jodium

Jodiumtekort komt bijna niet meer voor in deze tijd. Toch kan het voorkomen dat je te weinig jodium binnenkrijgt als je bakker brood bakt zonder bakkerszout.

13 september 2017

Olie: de belangrijkste soorten op een rij

De keuze in soorten olie is tegenwoordig enorm. Welke olie je ook koopt, olie bestaat altijd grotendeels uit gezonde vetten en is dus een belangrijk onderdeel van je dagelijkse voeding.

Eerste indruk | 5 september 2017

Philips Airfryer XXL

In de nieuwste XXL Airfryer van Philips passen grote porties eten tegelijk, zoals 1400 gram diepvriesfrites en 1800 gram kippenboutjes.

Test | 15 augustus 2017

Bezorg-sushi

In 2015 bleek dat sushi in all-you-can-eat restaurants vaak niet vers was en onhygiënisch bereid werd. Maar hoe zit het bij bezorg-sushi? Tijd voor een nieuwe test.


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in