icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Van hypotheek tot verhuisdoos |

Stap voor stap naar je nieuwe huis.

icoon nieuw huis

Archief Gezond eten

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Gezond eten.


2017

Nieuws | 25 oktober 2017

Vleesvervangers steeds gezonder en lekkerder

Vegetarische burgers bevatten regelmatig net zoveel eiwit en ijzer als vlees, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Ook qua smaak doen vleesvervangers het steeds beter: een kwart van de proevers vindt een maaltijd met een vleesvervanger zelfs lekkerder dan die met vlees.

20 oktober 2017

Hoe gezond zijn vleesvervangers?

Vleesvervangers zijn beter voor het milieu, maar zijn ze ook beter voor je gezondheid? Bieden ze wel alle voedingstoffen die vlees bevat? 

Nieuws | 6 oktober 2017

Supplementen bevatten niet altijd beloofde hoeveelheid jodium

Supplementen op basis van kelp bevatten niet altijd de hoeveelheid jodium die fabrikanten claimen en overtreden daarmee de wet.

6 oktober 2017

Jodium

Jodiumtekort komt bijna niet meer voor in deze tijd. Toch kan het voorkomen dat je te weinig jodium binnenkrijgt als je bakker brood bakt zonder bakkerszout.

13 september 2017

Olie: de belangrijkste soorten op een rij

De keuze in soorten olie is tegenwoordig enorm. Welke olie je ook koopt, olie bestaat altijd grotendeels uit gezonde vetten en is dus een belangrijk onderdeel van je dagelijkse voeding.

Eerste indruk | 5 september 2017

Philips Airfryer XXL

In de nieuwste XXL Airfryer van Philips passen grote porties eten tegelijk, zoals 1400 gram diepvriesfrites en 1800 gram kippenboutjes.

Test | 15 augustus 2017

Bezorg-sushi

In 2015 bleek dat sushi in all-you-can-eat restaurants vaak niet vers was en onhygiënisch bereid werd. Maar hoe zit het bij bezorg-sushi? Tijd voor een nieuwe test.

10 augustus 2017

Feiten en fabels over vet

Vet is lekker maar bevat ook veel energie. Het staat daarom bekend als dikmaker. Toch is niet al het vet ongezond.

10 augustus 2017

Vetten: essentieel, maar liever niet teveel 

Vet is belangrijk in een gezond voedingspatroon. Het levert belangrijke bouwstenen en vitamines voor je lichaam. Het is ook een belangrijke smaakmaker. Maar het ene vet is het andere niet. Wat zijn de verschillen?

Test | 9 augustus 2017

Minder suiker en verzadigd vet in BlueBand hazelnootpasta's

Veel mensen denken aan Nutella als je hazelnootpasta zegt. Maar ook BlueBand heeft zijn smeerbare assortiment uitgebreid met 2 hazelnootpasta’s: een variant met 80% minder suiker en een variant met minder verzadigd vet.

Nieuws | 4 augustus 2017

Glutenvrije producten niet altijd gezonder

Speciale glutenvrije producten zijn lang niet altijd een gezond alternatief voor reguliere producten. Dat blijkt uit een steekproef van de Consumentenbond.

Nieuws | 1 augustus 2017

Waarschuwing voor eieren met teveel fipronil

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt om eieren met een te hoog gehalte van de schadelijke stof fipronil niet te eten. Je kunt deze eieren herkennen aan de code die op het ei is gestempeld.

Nieuws | 12 juni 2017

(Sinaas)appelsap en energiedrank bijzonder slecht voor gebit

Zuren in frisfrank en vruchtensap zijn de grootste veroorzakers van tanderosie. Vooral energiedrank, appelsap en sinaasappelsap zijn erg schadelijk voor het gebit. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

29 mei 2017

Genoeg ijzer is belangrijk voor een goede gezondheid en is belangrijk bij de ontwikkeling van de hersenen bij kinderen. In welke voeding zit ijzer en hoe zorg je ervoor dat je voldoende ijzer binnenkrijgt?

Nieuws | 25 april 2017

Oproep aan informateur voor aanpak bewerkte voedingsmiddelen

In een brief aan informateur Schippers vragen Consumentenbond en andere organisaties aandacht voor een belangrijke oorzaak van verschillende chronische ziekten: te veel zout, verzadigd vet en suiker in bewerkte voedingsmiddelen.

23 maart 2017

Hoe gezond is yoghurt?

Yoghurt is een prima begin van de dag, maar welke yoghurt kun je dan het beste kiezen?

22 maart 2017

Hoe lees je een etiket?

Op de voorkant van een pak fruitsap staan lychee en guave. Maar alleen de kleine lettertjes op de zij- of achterkant van een verpakking spreken de waarheid. We zetten 7 tips over het lezen van een etiket op een rij.

21 maart 2017

Ontbijtgranen, gezonde keuze of niet?

Ontbijtgranen zijn ongekend populair en een welkom alternatief voor de boterham met kaas. Maar is het ook een verstandig ontbijt? De meeste ontbijtgranen bevatten veel suiker en zijn daarom geen goede keus.

Nieuws | 21 maart 2017

85% consumenten wil maatregelen tegen misleidende verpakkingen

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat consumenten misleidende informatie op voedseletiketten als een probleem ervaren en een groot deel vindt dat hier iets aan gedaan moet worden.

Eerste indruk | 15 maart 2017

Becel 100% plantaardig met een smaakje

Becel heeft 3 plantaardige smeersels om je brood nog lekkerder te maken. Te gebruiken als margarineproduct of als beleg. Maar zijn onze proevers het daar ook mee eens?


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in