icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Gezond eten

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Gezond eten.


2020

17 juni 2020

Microplastics in producten

Microplastic zit overal. Velen maken zich er weleens zorgen over. Deze kleine plasticdeeltjes kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu. Hoe voorkom je dat je er onnodig aan wordt blootgesteld?

Nieuws | 28 april 2020

Fabrikanten misleiden met de term volkoren op verpakkingen

Veel fabrikanten misleiden consumenten door hun product volkoren te noemen. Terwijl maar een deel van het gebruikte meel volkoren is.

28 april 2020

Hoe gezond zijn volkorenproducten?

Brood mag alleen ‘volkoren’ heten als het meel voor 100% uit volkorenmeel bestaat. Voor andere producten geldt die regel niet. Hoe zit dat?

Nieuws | 3 april 2020

Vegetarisch broodbeleg meestal gezonder dan vleeswaren

Vegetarische kipfilet, ham, salami, filet americain, smeerworst en gegrild gehakt hebben bijna altijd een gezondere samenstelling dan de vleesvariant. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

25 maart 2020

Eten inkopen en bewaren

Door verstandig met eten om te gaan blijf je gezond en duurzaam tijdens de coronacrisis. Wij geven je tips.

Nieuws | 9 maart 2020

Succes Consumentenbond: geen suiker meer in Sourcy Vitaminwater

Voortaan zit er geen suiker meer in Sourcy Vitaminwater. Hiermee geeft de fabrikant gehoor aan een oproep van de Consumentenbond.

Nieuws | 25 februari 2020

Niet alle vegaburgers vallen in de smaak

Zowel qua smaak als op het gebied van gezondheid zitten er grote verschillen tussen vegetarische hamburgers. Dat blijkt uit een test van de Consumentenbond naar 16 van deze vleesvervangers.

Nieuws | 6 februari 2020

Fabrikanten moeten stoppen met misleidende suikerclaims (update)

De Consumentenbond roept fabrikanten op te stoppen met misleidende suikerclaims op hun producten. Die verdoezelen de toegevoegde suikers, waardoor producten gezonder lijken dan ze in werkelijkheid zijn.

9 januari 2020

Vlees direct van de boer

Met 'crowdbutching' bestel je vlees direct bij de boer. Hoe werkt het?

2019

Nieuws | 27 augustus 2019

A-merken fors in prijs gestegen

Vooral A-merken zijn het afgelopen jaar een stuk duurder geworden. Dat blijkt uit de jaarlijkse supermarktprijspeiling. Het prijsverschil tussen A-merken en huismerken is daardoor nog groter geworden.

26 augustus 2019

Ontbijtkoek langs de Nutri-Score-meetlat

Ontbijtkoek is een populair tussendoortje, en dat zie je in de supermarkt. Er komen steeds meer soorten. Hoe maak je een gezonde keuze? Nutri-Score helpt daarbij.

24 juli 2019

Extra eiwit, extra gezond?

Eiwitrijk eten lijkt een trend te zijn. Zo heb je eiwitrijke koekjes, mueslirepen en ontbijtgranen. Maar waar is eiwit eigenlijk goed voor? En heb je al die extra eiwitten wel nodig?    

10 juli 2019

Hoe gezond is kibbeling?

Eet één keer per week vis, bij voorkeur vette, zo luidt het gezondheidsadvies. Valt een portie vette kibbeling daar ook onder?

Nieuws | 2 juli 2019

Nutriscore op ontbijtgranen maakt verschillen direct duidelijk

Om de voedingswaarde van ontbijtgranen in kaart te brengen, berekende de Consumentenbond de Nutriscore van 70 producten. Van de 20 ontbijtgranen voor kinderen krijgt slechts 25% een A, de gezondste score. Bij de 50 ontbijtgranen voor volwassen is dat 44%.

28 juni 2019

Ontbijtgranen langs de Nutri-Score-meetlat

Het aanbod ontbijtgranen in de supermarkt is enorm. Nutri-Score helpt je een gezonde keuze te maken.

29 mei 2019

Hoe gezond zijn yoghurt en kwark?

Lekker bij het ontbijt of na de maaltijd. En met fruit erin lijkt het een gezonde keuze, maar dat blijkt lang niet altijd waar.

28 mei 2019

Hoe gezond is havermout?

Havermout is hip en populairder dan ooit. Het is ook nog eens goedkoop. Maar hoe gezond is het?

22 mei 2019

5 misleidende marketingtrucs in de supermarkt

Veel producten in de supermarkt zien er gezonder uit dan ze in werkelijkheid zijn. Laat je niet misleiden en herken deze 5 veelgebruikte marketingtrucs.

15 mei 2019

10 vragen over yoghurt en kwark

Roer of stand, Grieks of IJslands, met een smaakje of met extra eiwit. Er zijn allerlei soorten yoghurt en kwark. Wat zijn de verschillen? Tien veelgestelde vragen over yoghurt en kwark.

24 april 2019

Test bouillonblokjes

Bouillonblokjes kun je voor van alles gebruiken: in de soep, door de risotto of in een stoofgerecht. Maar wat voeg je daarmee eigenlijk toe aan je eten? We bekeken 49 bouillonblokjes.


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in