icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Check de Vlucht Claim Service |

Compensatie tot €600 per persoon.

VluchtClaimService

Archief Gezond eten

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Gezond eten.


2017

Nieuws | 9 augustus 2017

Minder suiker en verzadigd vet in BlueBand hazelnootpasta’s

Veel mensen denken aan Nutella als je hazelnootpasta zegt. Maar ook BlueBand heeft zijn smeerbare assortiment uitgebreid met 2 hazelnootpasta’s: een variant met 80% minder suiker en een variant met minder verzadigd vet.

Nieuws | 4 augustus 2017

Glutenvrije producten niet altijd gezonder

Speciale glutenvrije producten zijn lang niet altijd een gezond alternatief voor reguliere producten. Dat blijkt uit een steekproef van de Consumentenbond.

Nieuws | 1 augustus 2017

Waarschuwing voor eieren met teveel fipronil

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt om eieren met een te hoog gehalte van de schadelijke stof fipronil niet te eten. Je kunt deze eieren herkennen aan de code die op het ei is gestempeld.

11 juli 2017

Broodbeleg: op de gezonde toer

Inspiratie nodig voor gezond broodbeleg? We zetten wat creatieve ideeën op een rij.

Nieuws | 12 juni 2017

(Sinaas)appelsap en energiedrank bijzonder slecht voor gebit

Zuren in frisfrank en vruchtensap zijn de grootste veroorzakers van tanderosie. Vooral energiedrank, appelsap en sinaasappelsap zijn erg schadelijk voor het gebit. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

29 mei 2017

Genoeg ijzer is belangrijk voor een goede gezondheid en is belangrijk bij de ontwikkeling van de hersenen bij kinderen. In welke voeding zit ijzer en hoe zorg je ervoor dat je voldoende ijzer binnenkrijgt?

Nieuws | 25 april 2017

Oproep aan informateur voor aanpak bewerkte voedingsmiddelen

In een brief aan informateur Schippers vragen Consumentenbond en andere organisaties aandacht voor een belangrijke oorzaak van verschillende chronische ziekten: te veel zout, verzadigd vet en suiker in bewerkte voedingsmiddelen.

23 maart 2017

Hoe gezond is yoghurt?

Yoghurt is een prima begin van de dag, maar welke yoghurt kun je dan het beste kiezen?

22 maart 2017

Hoe lees je een etiket?

Op de voorkant van een pak fruitsap staan lychee en guave. Maar alleen de kleine lettertjes op de zij- of achterkant van een verpakking spreken de waarheid. We zetten 7 tips over het lezen van een etiket op een rij.

21 maart 2017

Geitenmelk als alternatief voor koemelk?

Geitenmelk is witter en smaakt anders dan koemelk. Ook zou het gezonder zijn dan koemelk. Wij zetten wat feiten en fabels op een rijtje.

21 maart 2017

Ontbijtgranen, gezonde keuze of niet?

Ontbijtgranen zijn ongekend populair en een welkom alternatief voor de boterham met kaas. Maar is het ook een verstandig ontbijt? De meeste ontbijtgranen bevatten veel suiker en zijn daarom geen goede keus.

Nieuws | 21 maart 2017

85% consumenten wil maatregelen tegen misleidende verpakkingen

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat consumenten misleidende informatie op voedseletiketten als een probleem ervaren en een groot deel vindt dat hier iets aan gedaan moet worden.

Eerste indruk | 15 maart 2017

Becel 100% plantaardig met een smaakje

Becel heeft 3 plantaardige smeersels om je brood nog lekkerder te maken. Te gebruiken als margarineproduct of als beleg. Maar zijn onze proevers het daar ook mee eens?

1 maart 2017

Gezond eten

Belangrijk zijn volkorenproducten, vis, peulvruchten en noten. Let ook op zout, verzadigd vet en suiker.

Nieuws | 7 februari 2017

Fabrikanten verdoezelen voedingswaarden

In pakjes en zakjes zit veel zout, vet en suiker. Helaas zijn de etiketten vaak zo onduidelijk dat je geen idee hebt hóeveel.

Nieuws | 26 januari 2017

Zijn teflonpannen gevaarlijk?

Sinds een paar dagen woedt een discussie over schadelijke dampen uit pannen met een zogenoemde teflonlaag. Zijn pannen met een antiaanbaklaag echt gevaarlijk?

Nieuws | 23 januari 2017

Honig sausmixen zonder E-nummers even zout

De E-nummers zijn dan wel uit de Honig-mixen, maar ze zijn nog even zout als voorheen.

2016

20 december 2016

Archief Gezond eten

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Gezond eten.

Nieuws | 5 oktober 2016

Teleurstelling over uitkomst rapport zoutinname

De Hartstichting, Nierstichting, Nederlandse Hypertensievereniging en de Consumentenbond betreuren het dat de zoutinname van de Nederlandse bevolking in de afgelopen 10 jaar niet is gedaald.

Nieuws | 4 oktober 2016

Openbaarmaking controlegegevens NVWA in gevaar

Minister Schippers wil de inspectiegegevens van de horeca niet met kleuren maar met samenvattingen openbaar maken. Een forse tegenslag vindt de Consumentenbond.


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in