Feiten en fabels
Artikelen binnen dit onderwerp
6 feiten en fabels over voeding
Over voeding doen allerlei verhalen de ronde. We scheiden de feiten van de fabels. Een selectie uit ons boek over voedingsmythes.12 december 2019Feiten en fabels over tarwe
Veel brood- en graanproducten zijn gemaakt van tarwe. Welke beweringen over tarwe zijn een fabel of een feit?16 december 2019Feiten en fabels over eten en diëten
Lightproducten zijn goed voor de lijn, denken velen. En door koffie te drinken hou je vocht vast. Wat klopt en wat niet? Lees de feiten en de fabels over afvallen.16 december 2019Feiten en fabels over zout
Zout is een belangrijke smaakmaker. Maar welke producten bevatten nou echt te veel zout? En is Himalayazout werkelijk beter voor je?10 december 2019Feiten en fabels over vet
Vet is lekker maar bevat ook veel energie. Het staat daarom bekend als dikmaker. Toch is niet al het vet ongezond.27 november 2019Feiten & fabels over ijs
Een ijsje is altijd lekker, maar er zit wel veel suiker en vet in. Of valt dat wel mee? Wij zetten feiten en fabels op een rijtje.22 juli 2020Feiten en fabels over rauw en gekookt eten
Rauwe groente eten hoeft niet per se het gezondst te zijn. Het koken van groente heeft ook nadelen. We zetten de feiten en fabels op een rijtje.12 december 2019Geitenmelk als alternatief voor koemelk?
Geitenmelk is witter en smaakt anders dan koemelk. Ook zou het gezonder zijn dan koemelk. Wij zetten wat feiten en fabels op een rijtje.12 december 2019Feiten en fabels over thee
Gemiddeld drinken we ruim 3 koppen thee per dag. Maar is dat wel gezond? De feiten en fabels over thee.12 december 2019