! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Artikelen binnen dit onderwerp

  • Extra eiwit, extra gezond?

    Eiwitrijk eten lijkt een trend te zijn. Zo heb je eiwitrijke koekjes, mueslirepen en ontbijtgranen. Maar waar is eiwit eigenlijk goed voor? En heb je al die extra eiwitten wel nodig?    
    11 juni 2021
  • Vetten: essentieel, maar liever niet te veel 

    Vetten bevatten bouwstenen en vitamines voor je lichaam. En ze zijn een belangrijke smaakmaker. Maar niet alle vetten zijn hetzelfde. Wat zijn de verschillen?
    3 juni 2021
  • Olie: de belangrijkste soorten op een rij

    Er zijn veel verschillende soorten oliën. Olie bestaat altijd grotendeels uit gezonde vetten en is dus een belangrijk onderdeel van je dagelijkse voeding.
    11 juni 2021
  • Vezels

    Vezels zijn gezond, dat staat wel vast. Maar welke vezels zijn er allemaal en waar zitten ze in?
    11 juni 2021
  • Koolhydraten en suikers

    Koolhydraten en suikers zijn er onder verschillende benamingen. Wat zijn de verschillen? En hoe let je op je inname?
    11 juni 2021
  • Zoetstoffen

    Er zijn veel verschillende soorten zoetstoffen. Over sommige bestaat discussie. Maar het is nooit bewezen dat zoetstoffen schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. We zetten de meest gebruikte soorten op een rijtje.
    11 juni 2021
  • Alternatieve suikers

    Zijn alternatieve suikers zoals kokosbloesemsuiker, dadelstroop en agavesiroop gezonder? En wat maakt deze suikers anders dan gewone suiker? In ieder geval de smaak. Verder verschillen ze weinig van gewone suiker.
    11 juni 2021
  • Zout: smaakmaker of ziekmaker?

    Zout wordt aan bijna al het eten toegevoegd, door de producent of door onszelf. Maar wat is zout precies? En is te veel zout echt zo slecht voor je? 
    11 juni 2021