icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Alle artikelen

Artikelen binnen Gezond eten


Artikelen binnen dit onderwerp

  • Extra eiwit, extra gezond?

    Eiwitrijk eten lijkt een trend te zijn. Zo heb je eiwitrijke koekjes, mueslirepen en ontbijtgranen. Maar waar is eiwit eigenlijk goed voor? En heb je al die extra eiwitten wel nodig?    
    18 december 2019
  • Vetten: essentieel, maar liever niet te veel 

    Vet is nodig voor bouwstenen en vitamines voor je lichaam. En het is een belangrijke smaakmaker. Maar niet alle vet is hetzelfde. Wat zijn verschillen?
    27 november 2019
  • Olie: de belangrijkste soorten op een rij

    Er zijn veel verschillende soorten oliën. Olie bestaat altijd grotendeels uit gezonde vetten en is dus een belangrijk onderdeel van je dagelijkse voeding.
    27 november 2019
  • Vezels

    Vezels zijn gezond, dat staat wel vast. Maar welke vezels zijn er allemaal en waar zitten ze in?
    27 november 2019
  • Koolhydraten en suikers

    Koolhydraten en suikers zijn er onder verschillende benamingen. Wat zijn de verschillen? En hoe let je op je inname?
    3 februari 2020
  • Zoetstoffen

    Er zijn veel verschillende soorten zoetstoffen. Over sommigen bestaat discussie. Maar het is nooit bewezen dat zoetstoffen schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. We zetten de meest gebruikte soorten op een rijtje.
    10 december 2019
  • Alternatieve suikers

    Zijn alternatieve suikers zoals kokosbloesemsuiker, dadelstroop en agavesiroop gezonder? En wat maakt deze suikers anders dan gewone suiker? In ieder geval de smaak. Verder verschillen ze weinig van gewone suiker.
    30 januari 2020
  • Zout: smaakmaker of ziekmaker?

    Zout wordt aan bijna al het eten toegevoegd, door de producent of door onszelf. Maar wat is zout precies? En is te veel zout echt zo slecht voor je? 
    10 december 2019

Artikelen binnen Gezond eten

Alle artikelen

Artikelen binnen Gezond eten