Voedingsstoffen
Artikelen binnen dit onderwerp
Alternatieve suikers
Zijn alternatieve suikers zoals kokosbloesemsuiker, dadelstroop en agavesiroop gezonder? En wat maakt deze suikers anders dan gewone suiker? In ieder geval de smaak. Verder verschillen ze weinig van gewone suiker.11 juni 2021Extra eiwit, extra gezond?
Eiwitrijk eten lijkt een trend te zijn. Zo heb je eiwitrijke koekjes, mueslirepen en ontbijtgranen. Maar waar is eiwit eigenlijk goed voor? En heb je al die extra eiwitten wel nodig?11 juni 2021Olie: de belangrijkste soorten op een rij
Er zijn veel verschillende soorten oliën. Olie bestaat altijd grotendeels uit gezonde vetten en is dus een belangrijk onderdeel van je dagelijkse voeding.11 juni 2021Koolhydraten en suikers
Koolhydraten en suikers zijn er onder verschillende benamingen. Wat zijn de verschillen? En hoe let je op je inname?11 juni 2021Vetten: essentieel, maar liever niet te veel
Vetten bevatten bouwstenen en vitamines voor je lichaam. En ze zijn een belangrijke smaakmaker. Maar niet alle vetten zijn hetzelfde. Wat zijn de verschillen?3 juni 2021Vezels
Vezels zijn gezond, dat staat wel vast. Maar welke vezels zijn er allemaal en waar zitten ze in?11 juni 2021Zoetstoffen
Er zijn veel verschillende soorten zoetstoffen. Over sommige bestaat discussie. Maar het is nooit bewezen dat zoetstoffen schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. We zetten de meest gebruikte soorten op een rijtje.11 juni 2021Zout: smaakmaker of ziekmaker?
Zout wordt aan bijna al het eten toegevoegd, door de producent of door onszelf. Maar wat is zout precies? En is te veel zout echt zo slecht voor je?11 juni 2021