icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Alle artikelen

Artikelen binnen Gezond eten


Artikelen binnen dit onderwerp

  • Extra eiwit, extra gezond?

    Eiwitrijk eten lijkt een trend te zijn. Zo heb je eiwitrijke koekjes, mueslirepen en ontbijtgranen. Maar waar is eiwit eigenlijk goed voor? En heb je al die extra eiwitten wel nodig?    
    24 juli 2019
  • Vetten: essentieel, maar liever niet te veel 

    Vet is nodig voor bouwstenen en vitamines voor je lichaam. En het is een belangrijke smaakmaker. Maar niet alle vet is hetzelfde. Wat zijn verschillen?
    15 mei 2019
  • Olie: de belangrijkste soorten op een rij

    Er zijn veel verschillende soorten oliën. Olie bestaat altijd grotendeels uit gezonde vetten en is dus een belangrijk onderdeel van je dagelijkse voeding.
    15 mei 2019
  • Vezels

    Vezels zijn gezond, dat staat wel vast. Maar welke vezels zijn er allemaal en waar zitten ze in?
    15 mei 2019
  • Langzame en snelle suikers

    In de meeste levensmiddelen zitten snelle of langzame suikers. Maar wat is precies het verschil?
    15 mei 2019
  • Zoetstoffen

    Bekende zoetstoffen zoals aspartaam zijn intensieve zoetstoffen. Extensieve zoetstoffen vind je in veel groenten en fruit. Welke soorten zijn er nog meer?
    15 mei 2019
  • Alternatieve suikers

    Zijn alternatieve suikers zoals palmsuiker en agavesiroop gezonder? Wat maakt deze suikers eigenlijk anders dan gewone suiker? En waar smaken ze naar?
    15 mei 2019
  • Zout: smaakmaker of ziekmaker?

    Zout wordt aan bijna al het eten toegevoegd, door de producent of door onszelf. Maar wat is zout precies? En is te veel zout echt zo slecht voor je? 
    16 mei 2019

Artikelen binnen Gezond eten

Alle artikelen

Artikelen binnen Gezond eten