icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Stop subsidie voor ongezonde voeding

De Europese Unie subsidieert campagnes waarmee producenten voedingsmiddelen promoten. Ook vlees en alcoholhoudende drank komen ervoor in aanmerking. Wij vinden dat de EU campagnes voor ongezonde of niet duurzame voeding niet langer moet subsidiëren.
Kajo Mo

Kajo Mo , Expert Voeding & Gezondheid Gepubliceerd op: 19 augustus 2021

rood-vlees

Campagnes voor vlees of drank

De Europese Unie subsidieert al jarenlang campagnes waarmee producenten voedingsmiddelen kunnen promoten. Ook producten als rood vlees of bewerkt vlees en alcoholhoudende dranken komen ervoor in aanmerking. Wij vinden dat deze subsidies niet langer moeten worden ingezet voor producten waarvan bekend is dat we er vanwege gezondheids- of duurzaamheidsredenen minder van moeten consumeren.

Alleen voor gezond en duurzaam

Onze Europese koepel BEUC zet zich ervoor in om te zorgen dat deze subsidies voortaan alleen worden ingezet voor voedingsmiddelen die we juist vaker zouden moeten consumeren, omdat ze passen binnen een gezond en duurzaam voedingspatroon.

 

Nieuw & interessant

 • Openingsbeelden-Healthwashing
  1 feb.

  Claims op ongezonde producten

  Op allerlei ongezonde producten staan voedings- en gezondheidsclaims. Zoals ‘bron van vezels’ en ‘rijk aan vitamine C’. Maar koek en frisdrank zijn daarmee niet ineens gezond. Trap er niet in.
 • Alcoholetikettering winkel
  21 dec.

  Wat zit er in alcoholhoudende dranken?

  Er zit meer in alcoholhoudende dranken dan alleen alcohol. Dat staat vaak niet op het etiket, al gaat dat veranderen. De Europese Commissie wil etikettering van voedingswaardeinformatie en ingrediënten voor alcoholhoudende dranken verplicht gaan stellen. Wij bekeken nu al wat je verder met een borrel binnenkrijgt.
 • Nieuwe trends in voeding
  13 dec.

  Trends in voeding

  Dit zijn de belangrijkste voedingstrends voor de komende tijd. Zijn er voedingstrends die je beter kunt negeren? Wij zochten het uit.
 • Kruidenmix nieuws
  Nieuws | 9 dec.

  Kruidenmixen: weinig kruiden, veel goedkope vulling

  Een zakje of potje kruidenmix bevat vaak weinig kruiden en specerijen. De rest is goedkope opvulling, zoals zout, (paneer)meel, suikers of groente. Dat blijkt uit een steekproef van de Consumentenbond.