icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Pur'Enjoy

Eerste indruk
|
Met de 100% plantaardige Pur'Enjoy wil Alpro de strijd aangaan met yoghurtdranken. In 2015 werd Pur'Enjoy genomineerd voor de Jaarprijs Goede Voeding, omdat 'de smaak goed is, ook voor wie niet gewend is aan de typische soja smaak', aldus de jury. Dat hebben wij maar even laten proeven.
Brigitte van der Bent

Brigitte van der Bent , Expert Voeding & Gezondheid Gepubliceerd op: 25 januari 2016

Merk Alpro

Richtprijs € 1,89

Type Pur'Enjoy

Review: Alpro Pur'Enjoy

Conclusie

Helaas zijn onze 18 proevers het niet helemaal eens met de jury van de Jaarprijs Goede Voeding, zeker als het over de smaak gaat. Een veel gehoorde opmerking is 'kunstmatig'. Toch dachten 11 personen dat ze wel echt met een zuiveldrank te maken te hadden. Zij proefden geen soja. Maar dat mag niet baten, want meer dan de helft vindt de drank niet echt lekker. Kinderen waarderen de drank meer. 

Puur genieten? Niet echt 

Maar 7 van onze proevers vonden de smaak mango-stervrucht lekker. Het is Alpro vooral niet gelukt om de smaak van de vruchten goed naar voren te laten komen. De smaak wordt vooral verward met ananas of perzik. Eén proever dacht zelfs banaan te proeven die al over de houdbaarheidsdatum was. De smaak framboos-granaatappel wordt in de mond opeens aardbei of bosvruchten.

Gezonder dan drinkyoghurt?

Naast de smaak roemt de jury van de Jaarprijs Goede Voeding ook de 'betere gehaltes verzadigd vet en toegevoegd suiker'. Maar met die vetten in drinkyoghurt valt het heel erg mee. De meeste worden gemaakt van magere yoghurt en bevatten daardoor nauwelijks vet. Wel bevat Pur'Enjoy minder suiker dan veel drinkyoghurts. Helemaal als je het vergelijkt met bekende merken voor kinderen. Dat is goed, want van suiker is het advies niet te veel binnen te krijgen. Nog een voordeel, door minder suiker toe te voegen bevat Pur'Enjoy ook minder calorieën.

Kinderen: 'Even wennen, maar wel lekker'

Kinderen zijn duidelijk positiever. We vroegen 6 kinderen (tussen de 4 en 8 jaar) om Pur'Enjoy te proeven. Op één na zouden ze het graag vaker willen drinken. Toch is de smaak voor sommige wel even wennen. En welke smaak ze het lekkerst vonden, tja dat ging gelijk op. Dus wie op zoek is naar een alternatief voor de zuiveldranken kan Pur'Enjoy zeker eens aan de kinderen geven.

Lees ook over:

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Nieuw & interessant

 • Nieuwe trends in voeding
  13 dec.

  Trends in voeding

  Dit zijn de belangrijkste voedingstrends voor de komende tijd. Zijn er voedingstrends die je beter kunt negeren? Wij zochten het uit.
 • Sport senior kind
  8 dec.

  5 fabels over sport

  Als het om sporten gaat, gaan er nogal wat fabels in de rondte. Kinderen mogen niet aan krachttraining doen. Sporten tijdens je zwangerschap kan niet. En als senior bouw je geen spiermassa meer op. Wij ontkrachten 5 fabels over sport. 
 • vlees-en-vis
  2 dec.

  Afvallen met het ketogeen dieet

  Bij het keto-dieet eet je bijna geen koolhydraten. Wel eet je veel vetten. Het idee is dat je lichaam vet als energiebron gaat gebruiken zodat je afvalt. 
 • Onderuit aan de chips
  8 jul.

  Aankomen door emotie-eten 

  Als je een hele zak chips eet wanneer je je rot voelt, dan ben je misschien een emotie-eter. Wil je afvallen, dan is het belangrijk dat je niet meer naar ‘troosteten’ grijpt. Overheerst eten je leven? Dan is er misschien sprake van een eetstoornis.