! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Gezond gewicht

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Gezond gewicht.


2021

19 januari 2021

Afvallen met het ketogeen dieet

Bij het keto-dieet eet je bijna geen koolhydraten. Wel eet je veel vetten. Het idee is dat je lichaam vet als energiebron gaat gebruiken zodat je afvalt. 

18 januari 2021

Alizonne therapie

Alizonne is de naam van een afslanktherapie met een dieet als onderdeel. Je volgt de therapie in een privékliniek. Doel is om het figuur te verbeteren en spierweefsel te behouden.

11 januari 2021

Gezond slapen, hoe pak je dat aan?

Wil je afvallen, emotionele balans of meer energie? Goed slapen is dan belangrijk. Maar hoe doe je dat?

7 januari 2021

Stress onder controle

Stress is een overlevingsmechanisme. Kortdurende stress is niet slecht, als je maar weer tot rust komt. Pas bij langdurige stress ontstaan er problemen. 

Nieuws | 7 januari 2021

Onduidelijke etiketten staan gezonde keuze in de weg

Bijna iedereen is bezig met gezonder leven. Of het nu gaat om gezonder eten (66%), afvallen (45%) of fitter worden (73%). Vrijwel alle Nederlanders (91%) hebben interesse in één of meerdere van deze thema’s, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

6 januari 2021
6 januari 2021
5 januari 2021

Beginnen met hardlopen

Hardlopen is een fijne manier om aan je conditie te werken en een paar kilo kwijt te raken. Maar pas op voor blessures.

5 januari 2021

Het Pioppi-dieet

Met het Pioppi-dieet kies je voor een ander voedingspatroon en een aangepaste levensstijl. Het dieet is feitelijk een lifestyleplan van 21 dagen.

2020

18 december 2020

Water, het gezondste drankje

Genoeg drinken is belangrijk voor je lichaam. Om te voorkomen dat je uitdroogt, moet je elke dag circa 2 liter drinken. Bij voorkeur water.

18 december 2020

De waarheid over detoxen

Een frisse start voor je lichaam klinkt nuttig. Maar dat je moet ontgiften is een fabel. Lever en nieren kunnen afvalstoffen zelf al prima afvoeren. Sommige detoxmiddelen werken zelfs averechts.

14 december 2020

Mindful eten: zo doe je dat

Het positieve effect van mindfulness op eetgedrag is in veel wetenschappelijke studies aangetoond. Aandacht is alles. Kijk niet alleen naar wát je eet, maar ook naar hóe je eet. Je kunt daarbij op de volgende punten letten.

2 december 2020

Kleine veranderingen in je voedingspatroon

Je hoeft niet in een keer het roer om te gooien. Sterker nog; de beste manier om blijvend succes te behalen is het aanpassen van je leefstijl in kleine stapjes. Zo doe je dat.

30 november 2020

Ongezonde gewoontes veranderen: tips

Patronen doorbreken is moeilijk. Toch heb je daarvoor minder discipline, wilskracht of zelfbeheersing nodig dan je zou denken. Dit zijn 9 slimme manieren om ongezonde gewoontes te veranderen.

30 november 2020

Gezondere levensstijl: bepaal je doel

Een concreet en haalbaar doel is een handig hulpmiddel bij het veranderen van je gedrag. Het is bovendien goed voor je motivatie.

26 mei 2020

Het vastendieet en intermittent fasting

Periodiek vasten, of intermittent fasting, helpt je afvallen. De methode is simpel: je eet bepaalde periodes niet of minder.

16 januari 2020

Afvallen met een activity tracker

Een activity tracker kan helpen bij afvallen. Hij maakt je bewust van je dagelijkse beweging, slaap en voedingspatroon. Een bewegingssensor en slaapmeter zijn ook handig.

2019

27 juni 2019
17 juni 2019

Herverdelers in afslanksupplementen

Herverdelers zorgen ervoor dat de spieren iets meer energie opnemen en het vetweefsel juist iets minder. De voedingsindustrie gebruikt ze daarom in afslanksupplementen. Maar werkt het wel?

17 juni 2019

Vochtafdrijvers in afslanksupplementen

Producenten gebruiken vochtafdrijvers in afslanksupplementen. Helaas helpen zulke stoffen niet om vet te verliezen. Hoe zit dit precies? 


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in