! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Voedingscentrum: cyclamaat veilig voor kinderen

Nieuws|Tot nu toe adviseerde het Voedingscentrum om kinderen niet te veel producten met de zoetstof cyclamaat (E952) te geven. Dat advies blijkt niet meer nodig.

Brigitte van der Bent

Brigitte van der Bent , Expert Voeding & Gezondheid Gepubliceerd op:5 februari 2014


Cyclamaat zit onder andere in lightfrisdranken en suikervrij snoep en is 30 tot 50 keer zoeter dan suiker. Omdat er inmiddels minder cyclamaat in producten gebruikt mag worden, lopen kinderen nauwelijks risico te veel cyclamaat binnen te krijgen.

Maar geef kinderen niet onbeperkt lightdranken. Ook al bevatte ze weinig calorieën, zo wennen kinderen alsnog aan een zoete smaak. 'Wij raden water of lichte thee aan', zo meldt het Voedingscentrum.

Bron: Voedingscentrum

Lees meer over zoetstoffen en andere E-nummers.

Nieuw & interessant

 • Sport senior kind
  20 jul.

  5 fabels over sport

  Als het om sporten gaat, gaan er nogal wat fabels in de rondte. Kinderen mogen niet aan krachttraining doen. Sporten tijdens je zwangerschap kan niet. En als senior bouw je geen spiermassa meer op. Wij ontkrachten 5 fabels over sport. 
 • Onderuit aan de chips
  8 jul.

  Aankomen door emotie-eten 

  Als je een hele zak chips eet wanneer je je rot voelt, dan ben je misschien een emotie-eter. Wil je afvallen, dan is het belangrijk dat je niet meer naar ‘troosteten’ grijpt. Overheerst eten je leven? Dan is er misschien sprake van een eetstoornis.
 • Nieuwe trends in voeding
  11 feb.

  Trends in voeding

  Dit zijn de belangrijkste voedingstrends voor de komende tijd. Zijn er voedingstrends die je beter kunt negeren? Wij zochten het uit.
 • vlees-en-vis
  19 jan.

  Afvallen met het ketogeen dieet

  Bij het keto-dieet eet je bijna geen koolhydraten. Wel eet je veel vetten. Het idee is dat je lichaam vet als energiebron gaat gebruiken zodat je afvalt.