! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Voedingscentrum: cyclamaat veilig voor kinderen

Nieuws|Tot nu toe adviseerde het Voedingscentrum om kinderen niet te veel producten met de zoetstof cyclamaat (E952) te geven. Dat advies blijkt niet meer nodig.

Brigitte van der Bent

Brigitte van der Bent , Expert Voeding & Gezondheid Gepubliceerd op:5 februari 2014


Cyclamaat zit onder andere in lightfrisdranken en suikervrij snoep en is 30 tot 50 keer zoeter dan suiker. Omdat er inmiddels minder cyclamaat in producten gebruikt mag worden, lopen kinderen nauwelijks risico te veel cyclamaat binnen te krijgen.

Maar geef kinderen niet onbeperkt lightdranken. Ook al bevatte ze weinig calorieën, zo wennen kinderen alsnog aan een zoete smaak. 'Wij raden water of lichte thee aan', zo meldt het Voedingscentrum.

Bron: Voedingscentrum

Lees meer over zoetstoffen en andere E-nummers.

Nieuw & interessant

 • Nieuwe trends in voeding
  11 feb.

  Trends in voeding

  Dit zijn de belangrijkste voedingstrends voor de komende tijd. Zijn er voedingstrends die je beter kunt negeren? Wij zochten het uit.
 • vlees-en-vis
  19 jan.

  Afvallen met het ketogeen dieet

  Bij het keto-dieet eet je bijna geen koolhydraten. Wel eet je veel vetten. Het idee is dat je lichaam vet als energiebron gaat gebruiken zodat je afvalt. 
 • Gezonde keuze nieuws v2
  Nieuws | 7 jan.

  Onduidelijke etiketten staan gezonde keuze in de weg

  Bijna iedereen is bezig met gezonder leven. Of het nu gaat om gezonder eten (66%), afvallen (45%) of fitter worden (73%). Vrijwel alle Nederlanders (91%) hebben interesse in één of meerdere van deze thema’s, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.
 • gluten vrij
  3 jun.

  Glutenvrije producten gezonder? Zeker niet altijd!

  Glutenvrije producten zijn tegenwoordig overal volop te koop want glutenvrij is hip! Maar zijn ze dan ook gezonder? Zeker niet altijd.