! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Alle artikelen

Artikelen binnen Gezond gewicht

Meest gestelde vragen aan de diëtist

Jaarlijks staat in de maand januari het onderwerp diëten in de schijnwerpers. Ook in 2014 konden zowel leden als niet-leden vragen stellen aan 3 diëtisten. Vragen stellen kan niet meer, maar hieronder staat een overzicht van de meest gestelde vragen en de bijbehorende antwoorden.

Brigitte van der Bent

Brigitte van der Bent , Expert Voeding & Gezondheid Gepubliceerd op:12 september 2012


Wie geven antwoord?

Iris Walsmit-Flohr, Marjolein de Pundert en Sara van Grootel werken alledrie als diëtist in Den Haag. Zij zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten en staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Iris is gespecialiseerd in aandoeningen als diabetes, COPD, hart- en vaatziekten en ondergewicht. Marjolein is hier ook in gespecialiseerd en behandelt verder mensen met overgewicht en eetstoornissen. Sara is gespecialiseerd in de behandeling van mensen met diabetes, overgewicht/obesitas, darmproblematiek en kinderen met overgewicht.

Diëtisten krijgen over onderstaande onderwerpen de meeste vragen:

 

Artikelen binnen Gezond gewicht

Alle artikelen

Artikelen binnen Gezond gewicht

Nieuw & interessant

 • Nieuwe trends in voeding
  11 feb.

  Trends in voeding

  Dit zijn de belangrijkste voedingstrends voor de komende tijd. Zijn er voedingstrends die je beter kunt negeren? Wij zochten het uit.
 • vlees-en-vis
  19 jan.

  Afvallen met het ketogeen dieet

  Bij het keto-dieet eet je bijna geen koolhydraten. Wel eet je veel vetten. Het idee is dat je lichaam vet als energiebron gaat gebruiken zodat je afvalt. 
 • Gezonde keuze nieuws v2
  Nieuws | 7 jan.

  Onduidelijke etiketten staan gezonde keuze in de weg

  Bijna iedereen is bezig met gezonder leven. Of het nu gaat om gezonder eten (66%), afvallen (45%) of fitter worden (73%). Vrijwel alle Nederlanders (91%) hebben interesse in één of meerdere van deze thema’s, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.
 • gluten vrij
  3 jun.

  Glutenvrije producten gezonder? Zeker niet altijd!

  Glutenvrije producten zijn tegenwoordig overal volop te koop want glutenvrij is hip! Maar zijn ze dan ook gezonder? Zeker niet altijd.