icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Meest gestelde vragen aan de diëtist

Jaarlijks staat in de maand januari het onderwerp diëten in de schijnwerpers. Ook in 2014 konden zowel leden als niet-leden vragen stellen aan 3 diëtisten. Vragen stellen kan niet meer, maar hieronder staat een overzicht van de meest gestelde vragen en de bijbehorende antwoorden.
Brigitte van der Bent

Brigitte van der Bent , Expert Voeding & Gezondheid Gepubliceerd op: 12 september 2012

Wie geven antwoord?

Iris Walsmit-Flohr, Marjolein de Pundert en Sara van Grootel werken alledrie als diëtist in Den Haag. Zij zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten en staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Iris is gespecialiseerd in aandoeningen als diabetes, COPD, hart- en vaatziekten en ondergewicht. Marjolein is hier ook in gespecialiseerd en behandelt verder mensen met overgewicht en eetstoornissen. Sara is gespecialiseerd in de behandeling van mensen met diabetes, overgewicht/obesitas, darmproblematiek en kinderen met overgewicht.

Diëtisten krijgen over onderstaande onderwerpen de meeste vragen:

 

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.
Artikelen binnen Gezond gewicht

Nieuw & interessant

 • Nieuwe trends in voeding
  13 dec.

  Trends in voeding

  Dit zijn de belangrijkste voedingstrends voor de komende tijd. Zijn er voedingstrends die je beter kunt negeren? Wij zochten het uit.
 • Sport senior kind
  8 dec.

  5 fabels over sport

  Als het om sporten gaat, gaan er nogal wat fabels in de rondte. Kinderen mogen niet aan krachttraining doen. Sporten tijdens je zwangerschap kan niet. En als senior bouw je geen spiermassa meer op. Wij ontkrachten 5 fabels over sport. 
 • vlees-en-vis
  2 dec.

  Afvallen met het ketogeen dieet

  Bij het keto-dieet eet je bijna geen koolhydraten. Wel eet je veel vetten. Het idee is dat je lichaam vet als energiebron gaat gebruiken zodat je afvalt. 
 • Onderuit aan de chips
  8 jul.

  Aankomen door emotie-eten 

  Als je een hele zak chips eet wanneer je je rot voelt, dan ben je misschien een emotie-eter. Wil je afvallen, dan is het belangrijk dat je niet meer naar ‘troosteten’ grijpt. Overheerst eten je leven? Dan is er misschien sprake van een eetstoornis.