icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Fiskars onkruidtrekker

Eerste indruk
|
De onkruidtrekker van Fiskars heeft grijparmen op een lange steel, zodat het niet meer nodig is te bukken om onkruid - met name paardenbloemen - te verwijderen. Er is een versie verkrijgbaar met vaste steel en met een telescopische steel. De onkruidtrekker is verkrijgbaar bij Intratuin en bij een paar (online) tuincentra.
Bart Lucassen

Bart Lucassen , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op: 1 juni 2012

Merk Fiskars

Richtprijs € 40 (basisuitvoering) €50 (met telescopische steel)

Type Onkruidtrekker

Wat is de Fiskars Onkruidtrekker?

Fiskars WeederVelden vol paardenbloemen zijn prachtig om te zien, maar in je gazon minder fijn. Paardenbloemen en veel ander onkruid moeten met wortel en al de grond uit, een vermoeiende klus, die vaak op de knieën moet gebeuren.

Fiskars, fabrikant van o.a. snoeischaren en bijlen, komt met een nieuw product in het assortiment: de onkruidtrekker. Gereedschap waarmee je snel en zonder gevaar voor het milieu onkruid, met name paardenbloemen, kunt verwijderen. 

Dankzij de lange steel kun je gewoon blijven staan. De onkruidtrekker heeft grijparmen van roestvrij staal. Je grijpt de wortel van het onkruid vast en verwijdert het met wortel en al.  Door aan de handgreep te trekken laten de grijparmen het onkruid weer los. 

139920-Telescopic-Weed-Puller_product_mainClaims

  • Gemakkelijk onkruid verwijderen in een comfortabele werkhouding.
  • Vooral geschikt voor paardenbloemen.
  • De grijparmen uit roestvrij staal dringen diep in de bodem en grijpen de wortel van het onkruid rondom beet.
  • Eenvoudig verwijderen van het onkruid door één ruk aan de comfortabele handgreep.

Benieuwd wat wij van de Fiskars onkruidtrekker vonden? Bekijk onze review.

Fiskars onkruidverwijderaar: review

De Fiskars onkruidverwijderaar werkt goed op paardenbloemen, maar onkruid dat zich met ondergrondse wortelstokken uitzaait - zoals zevenblad - is moeilijker en ook kleiner onkruid is lastig te verwijderen.

  • Het gebruik is heel eenvoudig, je zet hem over de paardenbloem, duwt hem in de grond en trekt de steel naar je toe terwijl je de voetsteun op de grond blijft duwen. De grijparmen sluiten en grijpen de paardenbloem vast. Vervolgens trek je de paardenbloem met wortel en al de grond uit. Door de handgreep op en neer te bewegen laat je de paardenbloem weer los.
  • Na gebruik kun je hem eenvoudig afspoelen onder de kraan.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.