icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste hogedrukreiniger

Wij testten meer dan 15 populaire hogedrukreinigers van merken als Kärcher, Nilfisk en Bosch. De Beste uit de Test scoort een 8,4, de Beste Koop scoort slecht een tiende punt lager. We testten de apparaten op schoonmaakprestatie, het waterverbruik en levensduur. Ook blijkt dat heel wat modellen tijdens het schoonmaken aardig wat beschadiging kunnen aanrichten aan een ondergrond. 

Jonne Hage
Jonne Hage

Expert Woning & Huishouden


De best geteste hogedrukreinigers

Lees alles over de geteste hogedrukreinigers, kooptips, Beste uit de Test en Beste Koop. Bekijk de testresultaten (alleen voor leden). Geen lid? Maak kennis met de Consumentenbond en krijg direct toegang. 

Bekijk de testresultaten
 • Beste uit de Test

  Vanaf € 259,-

  Testoordeel 8,4

  0 reviews

 • Beste uit de Test

  Vanaf € 309,58

  Testoordeel 8,4

  0 reviews

Wat is een goede hogedrukreiniger?

De 3 belangrijkste punten uit onze test

 1. Vernieling: Met een hogedrukreinigers kun je bij verkeerd gebruik heel wat schade aanrichten in je tuin. Onze test laat zien met welke hogedrukreiniger je veilig aan de slag kunt.
 2. Tijd en geld: Een juiste keuze kan je heel veel tijd en geld besparen. Een aantal hogedrukreinigers gebruikt bijvoorbeeld ontzettend veel water.
 3. Levensduur: Niet alle hogedrukreinigers komen door onze levensduur-test, heel wat gaan vroegtijdig kapot.

Welke hogedrukreiniger is voor jou het meest geschikt? Bekijk de testresultaten.

Welke hogedrukreiniger is het beste

Het predicaat Best uit de Test krijgen 3 modellen en er is 1 Beste Koop. De Beste Koop scoort slechts een tiende punt lager dan de Beste uit de Test.

Er is nogal wat verschil tussen de overige modellen. Er is veel verschil in reinigingsprestaties, maar ook in accessoires en het totaalgewicht van de machines. Daarbij lopen de prijzen uiteen van €100 tot bijna €500.

Bekijk de testresultaten om te zien of je beter wat meer kunt uitgeven of juist niet.

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je volledig op ons advies vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden.

Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen.

Bekijk de testresultaten

De Beste zilver - Hogedrukreinigers