icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Hoe wij hogedrukreinigers testen

Wij testen hogedrukreinigers op hun schoonmaakprestatie, gebruiksgemak, waterverbruik en levensduur. In de test kijken we naar de meest populaire merken in de belangrijkste prijsklasse van zo'n €100 tot bijna €500.
Jonne Hage
Jonne Hage

Expert Woning & Huishouden

Bijgewerkt op:  31 januari 2018


De hogedrukreinigers in onze test

In onze test onderzochten we de schoonmaakprestaties en de constructie van populaire, veelverkochte hogedrukreinigers. Ook worden de apparaten onderworpen aan een duurtest.

We selecteren de modellen aan de hand van verkoopcijfers, waardoor de modellen in onze test een afspiegeling van de Nederlandse markt vormen. De focus ligt op de belangrijkste prijsklasse tussen de €100 tot €500.

Bekijk welke hogedrukreinigers als Beste uit de Test komen of vergelijk alle hogedrukreinigers.

Gebruiksgemak

Een hogedrukreiniger moet niet al te moeilijk zijn in het gebruik. Onder meer letten wij op de volgende punten:

  • Is het apparaat makkelijk te verplaatsen?
  • Kun je de hogedrukslang makkelijk op- en afrollen?
  • Komt er niet al te snel een slag of een draai in de hogedrukslang?
  • Kun je het spuitpistool goed hanteren?
  • Kun je de hogedrukreiniger langdurig zonder problemen gebruiken? Trillingen in het handvat van het spuitpistool zijn bijvoorbeeld erg hinderlijk.

Schoonmaakprestaties

Om de prestaties van de hogedrukreinigers te beoordelen, kijken we naar het schoonmaakresultaat van de apparaten bij de ideale afstand tussen het spuitpistool en de ondergrond. Een goede hogedrukreiniger reinigt een zo groot mogelijk oppervlak met een zo egaal mogelijk resultaat, zonder daarbij het oppervlak te beschadigen.

Ook beoordelen we de schoonmaakprestatie in situaties die gangbaar gebruik van het product nabootsen, zoals bijvoorbeeld het reinigen van een harde tegelondergrond. Daarbij meten we de benodigde tijd voor een goed schoonmaakresultaat, het waterverbruik en het stroomgebruik. 

Levensduur

Om de levensduur van de hogedrukreinigers te bepalen, onderwerpen we de apparaten aan een duurtest. Veel van de door ons onderzochte apparaten gaan voortijdig kapot. Goedkoop is daarbij in de regel duurkoop.

Vergelijk zelf alle hogedrukreinigers uit de test en lees meer over onze predicaten Beste Koop en Beste uit de Test.

Bekijk de beste hogedrukreiniger Vergelijk alle hogedrukreinigers

Nieuwste artikelen

Test hogedrukreinigers