icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Tips voor het inrichten van huis en tuin

Hoe wil je je nieuwe huis gaan indelen? Wat zijn je plannen voor je tuin? Welke apparaten wil je kopen? En hoe maak je je nieuwe huis veilig voor kleine kinderen? Met onze tips en checklists helpen we je graag op weg.
Else Meijer
Else Meijer

Expert Woning & Huishouden

Bijgewerkt op:  28 maart 2018

overzicht - je huis en tuin inrichten

Apps om je huis in te richten

Ideeën uitwerken voor een nieuwe indeling of inrichting van je huis is voor de één een leuke onderneming, maar voor de ander vooral een stressvolle bezigheid. Handige hulpjes daarbij zijn altijd welkom. Zo zijn er diverse apps die beloven je te helpen bij je keuzes voor de inrichting. Wij bekeken of je ook echt iets aan zo'n inrichtingsapp hebt. Bekijk de testresultaten van de volgende apps:

Nieuwe apparatuur aanschaffen

Ga je voor het eerst op kamers of zelfstandig wonen? Of komt er een nieuwe keuken in je huis? Er is volop keuze in vaatwassers, koelkasten en magnetrons. De Consumentenbond test doorlopend diverse keukenapparaten, zowel inbouw als vrijstaande modellen. We bekijken niet alleen welke de beste is, maar ook welke de beste prijskwaliteitverhouding heeft. Dit doen we ook voor andere apparaten, zoals cv-ketels, wasmachines en televisies.

Veilig huis voor kinderen

Heb je kleine kinderen? Dan wil je natuurlijk je nieuwe huis kindveilig maken. Met een degelijk traphekje en praktische stopcontactbeveiliging maak je een goede start. Denk ook aan veilige raambekleding: gordijnen, luxaflex en lamellen met koorden vormen een risico.

Zie meer tips bij: Kind en veiligheid

Verhuiscoach en checklist

Niets is zo onmisbaar als een fijne afvinklijst voor je verhuizing. Wat kun je het beste wanneer regelen? En waar moet je ook alweer aan denken? De Consumentenbond gaat een stap verder met de Verhuiscoach. Stap voor stap denken we met je mee in de fases van je verhuizing.

Verhuiscoach

Nieuw huis? Wij helpen je stap voor stap op weg. Van de ultieme verhuischecklist tot de beste verhuisdoos. Meld je aan voor de online Verhuiscoach en ontvang per mail alle informatie voor je nieuwe huis.

Inschrijven

Kader Verhuiscoach

Nieuw & interessant

 • even-voorstellen

  Videoreeks: nieuw huis, nieuw avontuur

  Adil en Laura kochten hun eerste huis. Bij een nieuw huis moet er veel geregeld worden. Speciaal voor een videoreeks volgen wij hen in alle stappen. Van het afsluiten van de hypotheek, het regelen van verzekeringen tot de verhuizing. Kijk je mee?

 • overzicht - praktisch regelen

  Praktisch regelen

  Een verhuizing gaat standaard gepaard met veel plannen en afvinklijstjes. Naast de ultieme verhuischecklist helpen we je graag met praktische tips en aandachtspunten om je verhuizing zo vlekkeloos mogelijk te maken.

 • 201603 Tuinieren 1

  Goedkoopste winkels voor tuinartikelen

  Een grasmaaier of heggenschaar kun je natuurlijk in het tuincentrum kopen. Maar het kan ook online. Zijn webwinkels goedkoper dan ‘echte' winkels? Waar kun je nog meer op letten om je uitgaven binnen de perken te houden?

 • overzicht - verbouwen en klussen

  Verbouwen en klussen

  Klussen en verbouwen in je nieuwe huis? Je kunt ervoor kiezen om dit uit te besteden aan bijvoorbeeld een schilder of aannemer. Lees onze tips om een goede vakman te vinden en om de kosten in de gaten te houden.