icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Van hypotheek tot verhuisdoos |

Stap voor stap naar je nieuwe huis

icoon nieuw huis

2017

Nieuws | 28 juli 2017

Nieuwe dienst: Verhuizen met de Consumentenbond

Consumenten die verhuizen naar een nieuwe koop- of huurwoning kunnen vanaf vandaag terecht op het 'Nieuw huis' platform van de Consumentenbond. Praktische informatie, een checklist en een e-mailservice helpen verhuizende consumenten op weg.

30 juni 2017

Koopcontract nieuw huis

Een belangrijke stap op weg naar je nieuwe huis is het koopcontract. Meestal maakt de verkoopmakelaar deze overeenkomst. Dat is een extra reden om goed te kijken of de juiste dingen erin staan.

28 juni 2017

Wat kan de notaris nog meer voor je doen?

Als je een huis koopt, ga je naar de notaris voor het tekenen van de leveringsakte (alleen bij bestaande bouw) en in ieder geval voor de hypotheekakte. Daarna krijg je de sleutel van je nieuwe huis! Het is slim om vooraf uit te zoeken of je nog meer zaken bij de notaris zou moeten regelen; dan kan alles in één keer én heb je je zaken op orde. Waar moet je dan aan denken?

28 juni 2017

Hoe vind ik een goede notaris?

Wil je alleen de aankoop van je woning regelen en is jouw situatie ‘standaard’ dan kun je op zoek naar de meest voordelige notaris. Is jouw situatie niet zo standaard (bijvoorbeeld: ben je ondernemer of ga je scheiden) of wil je ook andere dingen regelen zoals een samenlevingsovereenkomst of testament dan kan goed advies van een notaris vervelende gevolgen in de toekomst voorkomen. Zorg dan dat de notaris de tijd voor je heeft, ook al wordt het dan misschien wat duurder.

23 juni 2017

Hoeveel kan ik lenen?

De eerste stap op weg naar een nieuw droomhuis, begint met een gortdroge vraag: hoeveel kan ik lenen? Een goede berekening vooraf geeft duidelijkheid en voorkomt dat je in de verkeerde prijscategorie gaat zoeken.

Nieuws | 20 juni 2017

Iedereen wil een nieuw huis

Vraag maar eens rond in je vriendenkring; het lijkt wel of iedereen is verhuisd, gaat verhuizen of wil verhuizen. Recente cijfers van het CBS bevestigen dit.

19 juni 2017

Archief Huis kopen

Introductie

19 juni 2017

Huis kopen

Het is zover, je hebt je droomhuis gevonden. Naast het regelen van een hypotheek zul je wellicht op zoek moeten naar een notaris om de koop officieel te maken. Hoe vind je een goede notaris en waar let je nog meer op?

2012

12 september 2012

Duurzaam wonen

Met relatief kleine investeringen kun je veel energie besparen en duurzaam wonen. Koop je een nieuwe, duurzame woning dan krijg je soms extra korting op de hypotheek.


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in