icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Huis kopen

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Huis kopen.


2018

Eerste indruk | 16 januari 2018

Huisjehuisje: huurwoningen ruilen

HuisjeHuisje is de ‘Tinder-app’ voor het ruilen van je huurwoning. In eerste instantie is de app gericht op de grote steden maar iedereen met een huurwoning en verhuiswens kan zich aanmelden. De privacyverklaring laat nog wat te wensen over.

9 januari 2018

Nieuwbouwhuis kopen

Een nieuwbouwwoning heeft veel voordelen, zoals weinig onderhoud en lagere energiekosten. Er komt best veel kijken bij de aankoop van een nieuwbouwhuis. Waar moet je allemaal aan denken?

2017

30 november 2017

Waarop te letten bij een werkgeversverklaring?

De werkgeversverklaring is een belangrijk document bij de hypotheekaanvraag. Het ingevulde formulier bevat vaak fouten of is onvolledig. Dit kan de hypotheekaanvraag vertragen. Het is daarom belangrijk dat je de werkgeversverklaring controleert voordat je het document aanlevert bij de hypotheekverstrekker.

22 november 2017

Vereniging van Eigenaars moet sparen

Vanaf 1 januari 2018 zijn verenigingen van eigenaars (vve's) verplicht een minimale reservering te doen in een fonds voor groot onderhoud.

16 november 2017

Wat moet je vragen aan de hypotheekadviseur?

Het afsluiten van een hypotheek is waarschijnlijk de grootste financiële beslissing van je leven. Alle reden dus om je goed voor te bereiden als je met een hypotheekadviseur in gesprek gaat.

13 november 2017

Hoe kies je een taxateur?

De bank vraagt meestal een taxatierapport als je een hypotheek afsluit. Ook is een taxatie handig als je een bod doet op een woning. Waar moet je letten als je een taxateur inschakelt?

Eerste indruk | 25 oktober 2017

Looptijdrente.nl

Looptijdrente.nl vergelijkt hypotheekrentes. Bijzonder is dat deze vergelijker rekening houdt met banken die de rente tijdens de rentevaste periode automatisch verlagen.

Nieuws | 19 oktober 2017

Adviseur moet ook op andere partijen wijzen

Financieel adviseurs moeten klanten ook wijzen op mogelijkheden bij aanbieders waarmee zij niet samenwerken. De Consumentenbond is blij met deze conclusie.

Eerste indruk | 28 september 2017

NVM Online bieden

Met NVM Online bieden kun je online een bod uitbrengen op een woning. Handig is dat je zo sneller kunt bieden dan via de gebruikelijke weg. Nadeel is wel dat het uitlokt tot ‘overbieden’.

Nieuws | 22 augustus 2017

Onverklaarbaar hoge kosten bij hypotheekwijzigingen

Hypotheekbanken jagen consumenten vaak onnodig op hoge kosten bij de aanpassing van hun hypotheek. Zij rekenen hoge kosten en verplichten consumenten om een hypotheekadviseur in te schakelen.

Nieuws | 28 juli 2017

Nieuwe dienst: Verhuizen met de Consumentenbond

Consumenten die verhuizen naar een nieuwe koop- of huurwoning kunnen vanaf vandaag terecht op het 'Nieuw huis' platform van de Consumentenbond. Praktische informatie, een checklist en een e-mailservice helpen verhuizende consumenten op weg.

30 juni 2017

Koopcontract nieuw huis

Een belangrijke stap op weg naar je nieuwe huis is het koopcontract. Meestal maakt de verkoopmakelaar deze overeenkomst. Bekijk goed of de juiste dingen erin staan.

28 juni 2017

Wat kan de notaris nog meer voor je doen?

Als je een huis koopt, ga je naar de notaris voor het tekenen van de leveringsakte en de hypotheekakte. Het is slim om vooraf uit te zoeken of je nog meer zaken bij de notaris zou moeten regelen.

28 juni 2017

Hoe vind ik een goede notaris?

Als je een huis koopt, heb je een notaris nodig. Onder andere voor de leverings- en hypotheekakte. Maar hoe kies je een notaris en wat zijn de belangrijkste zaken om op te letten.

23 juni 2017

Hoeveel kan ik lenen?

De eerste stap op weg naar een nieuw droomhuis, begint met een gortdroge vraag: hoeveel kan ik lenen? Een goede berekening vooraf geeft duidelijkheid en voorkomt dat je in de verkeerde prijscategorie gaat zoeken.

Nieuws | 20 juni 2017

Iedereen wil een nieuw huis

Vraag maar eens rond in je vriendenkring; het lijkt wel of iedereen is verhuisd, gaat verhuizen of wil verhuizen. Recente cijfers van het CBS bevestigen dit.

19 juni 2017

Huis kopen

Het is zover, je hebt je droomhuis gevonden. Naast het regelen van een hypotheek zul je wellicht op zoek moeten naar een notaris om de koop officieel te maken. Hoe vind je een goede notaris en waar let je nog meer op?

19 juni 2017

Archief Huis kopen

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Huis kopen.


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in