icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Huis kopen

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Huis kopen.


2018

16 november 2018

Aankoopmakelaar: nodig of overbodig?

Is een aankoopmakelaar handig of juist nutteloos in een tijd dat woningen snel van eigenaar wisselen?

15 november 2018

Funderingsproblemen

Ben je van plan een huis te kopen dat gebouwd is voor 1970? Besteed dan aandacht aan de fundering van het huis. Als het huis is gebouwd op houten palen of op een stalen plaat, dan bestaat het risico op funderingsproblemen.

10 september 2018

Hypotheekadvies van de Consumentenbond

Een hypotheek afsluiten doe je niet zomaar. Daarom leggen we uit hoe een hypotheek afsluiten via Hypotheekadvies van de Consumentenbond werkt.

Nieuws | 16 juli 2018

Nieuwe voorwaarden makelaars per 1 september

De consumentenvoorwaarden voor makelaars zijn vernieuwd en verbeterd. In de voorwaarden staat in heldere en begrijpelijke taal beschreven wat een makelaar doet om een woning te verkopen, om een ander huis aan te kopen of een woningtaxatie uit te voeren.

Eerste indruk | 25 juni 2018

Woonz.nl

Woonz.nl is een platform voor senioren die willen verhuizen of juist langer in hun huidige woning willen blijven. Senioren hebben het moeilijk op de Nederlandse woningmarkt. Woonz.nl doet een sympathieke poging om dit te veranderen.

8 juni 2018

Nieuwbouwhuis oplevering

De feestelijke oplevering van je nieuwbouwhuis is ook een moment waarop je scherp moet zijn. Een nieuwbouwhuis heeft gemiddeld 21 gebreken bij oplevering en dat aantal neemt de laatste jaren toe. Hoe zorg je dat alle gebreken zo snel mogelijk zijn verholpen?

Eerste indruk | 16 januari 2018

Huisjehuisje: huurwoningen ruilen

HuisjeHuisje is de ‘Tinder-app’ voor het ruilen van je huurwoning. In eerste instantie is de app gericht op de grote steden maar iedereen met een huurwoning en verhuiswens kan zich aanmelden. De privacyverklaring laat nog wat te wensen over.

9 januari 2018

Nieuwbouwhuis kopen

Een nieuwbouwwoning heeft veel voordelen, zoals weinig onderhoud en lagere energiekosten. Er komt best veel kijken bij de aankoop van een nieuwbouwhuis. Waar moet je allemaal aan denken?

2017

30 november 2017

Checklist werkgeversverklaring

De werkgeversverklaring is een belangrijk document bij de hypotheekaanvraag. Het bevat vaak fouten of is onvolledig. Dit kan de hypotheekaanvraag vertragen. Gebruik onze checklist.

22 november 2017

Vereniging van Eigenaars moet sparen

Vanaf 1 januari 2018 zijn Verenigingen van Eigenaars (VvE's) verplicht een minimale reservering te doen in een fonds voor groot onderhoud.

16 november 2017

Wat moet je vragen aan de hypotheekadviseur?

Het afsluiten van een hypotheek is waarschijnlijk de grootste financiële beslissing van je leven. Alle reden dus om je goed voor te bereiden als je met een hypotheekadviseur in gesprek gaat.

13 november 2017

Hoe kies je een taxateur?

De bank vraagt meestal een taxatierapport als je een hypotheek afsluit. Ook is een taxatie handig als je een bod doet op een woning. Waar moet je letten als je een taxateur inschakelt?

Eerste indruk | 25 oktober 2017

Looptijdrente.nl

Looptijdrente.nl vergelijkt hypotheekrentes. Bijzonder is dat deze vergelijker rekening houdt met banken die de rente tijdens de rentevaste periode automatisch verlagen.

Nieuws | 19 oktober 2017

Adviseur moet ook op andere partijen wijzen

Financieel adviseurs moeten klanten ook wijzen op mogelijkheden bij aanbieders waarmee zij niet samenwerken. De Consumentenbond is blij met deze conclusie.

Eerste indruk | 28 september 2017

NVM Online bieden

Met NVM Online bieden kun je online een bod uitbrengen op een woning. Handig is dat je zo sneller kunt bieden dan via de gebruikelijke weg. Nadeel is wel dat het uitlokt tot ‘overbieden’.

Nieuws | 22 augustus 2017

Onverklaarbaar hoge kosten bij hypotheekwijzigingen

Hypotheekbanken jagen consumenten vaak onnodig op hoge kosten bij de aanpassing van hun hypotheek. Zij rekenen hoge kosten en verplichten consumenten om een hypotheekadviseur in te schakelen.

Nieuws | 28 juli 2017

Nieuwe dienst: Verhuizen met de Consumentenbond

Consumenten die verhuizen naar een nieuwe koop- of huurwoning kunnen vanaf vandaag terecht op het 'Nieuw huis' platform van de Consumentenbond. Praktische informatie, een checklist en een e-mailservice helpen verhuizende consumenten op weg.

Eerste indruk | 9 juli 2017

Inrichtingsapp Floor Plan Creator

Maak professionele plattegronden en bekijk ze in 3D om je huis in te richten met Floor Plan Creator. Is deze gratis app gebruiksvriendelijk? Wij probeerden het uit.


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in