icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Inrichtingsapp MagicPlan

Eerste indruk | MagicPlan is een gratis app om professionele plattegronden te maken en de ruimtes in te richten. Hoe werkt het? Wij probeerden de app uit.
Karin Pop
Karin Pop

Expert Woning & Huishouden

Gepubliceerd op:  26 juni 2017


Type App

Prijs Gratis. Extra opties vanaf €2,99


Merk MagicPlan van Sensopia

Besturingssysteem iOS


magicplan-eerste-indruk

Conclusie

Het is een hele klus om je de app van MagicPlan eigen te maken. Heb je eenmaal door hoe het werkt, dan is de app gebruiksvriendelijk te noemen. Je klikt op de aanwijzingen en gaat aan de slag. Het lijkt erop dat de app meer bedoeld is voor bouwkundigen of architecten. Maar met een rolmaat en een dosis voorstellingsvermogen lukt het je waarschijnlijk ook prima om je nieuwe woning in te richten. Voor 3D-zicht van je plattegrond en extra's moet je betalen. Maar de app met basisopties is gratis te downloaden, dus laat je niet weerhouden om hem naar hartenlust uit te proberen.

Wat is MagicPlan

Deze app helpt je je huis in te delen en in te richten. Je kunt ruimtes op verschillende verdiepingen tekenen en indelen en vervolgens invullen met wanden, deuren, ramen, pilaren en met geillustreerde meubels. De app heeft meerdere mogelijkheden maar zijn niet allemaal gratis. De werking wijst redelijk voor zich vanuit de app maar het vergt wel wat oefening. Gelukkig is de app in het Nederlands. Zelf tekenen is best lastig. Je krijgt de indruk dat het vooral voor de professional bedoeld is.

Betaalde opties

In opvallende kleur in het menu onder het kopje 'Kopen' worden plattegronden en abonnementen aangeboden die duidelijk gericht zijn op de zakelijke markt. Bestanden delen, in pdf-formaat omzetten of per e-mail verzenden gaat alleen tegen betaling. Zelfs om je plattegrond in 3D te zien moet je die eerst kopen.

Account

Na het installeren moet je je registreren om in te loggen. Zo kun je plannen delen en exporteren. Dat gaat via de cloud en geeft je toegang tot je eigen data. 

Ondersteuning

Voor de beste resultaten ga je aan de slag met een iPad, want met de iPhone wordt het erg priegelig. Kom je er niet uit? Dan biedt de website van MagicPlan een uitgebreide kennisdatabank en instructiefilmpjes.

Verhuiscoach

Nieuw huis? Wij helpen je stap voor stap op weg. Van de ultieme verhuischecklist tot de beste verhuisdoos. Meld je aan voor de online Verhuiscoach en ontvang per mail alle informatie voor je nieuwe huis.

Inschrijven

Kader Verhuiscoach

Lees ook:

Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken

Misschien ook interessant voor jou:

Nieuw & interessant

 • huisjehuisje-eersteindruk
  Eerste indruk  |  16 jan.

  Huisjehuisje: huurwoningen ruilen

  HuisjeHuisje is de ‘Tinder-app’ voor het ruilen van je huurwoning. In eerste instantie is de app gericht op de grote steden maar iedereen met een huurwoning en verhuiswens kan zich aanmelden. De privacyverklaring laat nog wat te wensen over.
 • taxatie-huis-inspectie
  14 dec.

  Hoe kies je een taxateur?

  De bank vraagt meestal een taxatierapport als je een hypotheek afsluit. Ook is een taxatie handig als je een bod doet op een woning. Waar moet je letten als je een taxateur inschakelt?
 • verhuischecklist-deurposter

  Gratis verhuischecklist

  Ga je verhuizen en wil je zeker weten dat je niks vergeet? Met de ultieme checklist heb je alles op een rij.

 • even-voorstellen

  Videoreeks: nieuw huis, nieuw avontuur

  Adil en Laura kochten hun eerste huis. Bij een nieuw huis moet er veel geregeld worden. Speciaal voor een videoreeks volgen wij hen in alle stappen. Van het afsluiten van de hypotheek, het regelen van verzekeringen tot de verhuizing. Kijk je mee?