icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Inrichtingsapp Roomle

Eerste indruk
|
Roomle is een gratis app om professionele plattegronden te maken met je eigen foto's, je ruimte in 3D te bekijken of om je huis in te richten met virtuele meubilair die je ook kunt kopen. 
Karin Pop

Karin Pop , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op: 22 juni 2017

Type App

Prijs Gratis

Merk Roomle

Besturingssysteem iOS en Android

roomle3-eerste-indruk

Conclusie

De app van Roomle is niet echt prettig in gebruik voor de gewone consument die zijn nieuwe woning wil inrichten. Het is allemaal erg ingewikkeld en lijkt meer bedoeld voor bouwkundigen of architecten. In het echt door je nieuwe woning lopen met een meetlint en de Ikeagids in de hand werkt waarschijnlijk sneller en beter. Maar de app is gratis, dus liefhebbers met bouwkundig inzicht hoeven zich niet te laten weerhouden om de app naar hartenlust uit te proberen.

Wat is Roomle

Deze app heeft veel mogelijkheden maar de werking is niet vanzelfsprekend en vergt heel wat oefening. Na verplichte registratie krijg je een e-mail met een instructiefilmpje.

Met Roomle kun je ruimtes ontwerpen. Het is mogelijk om de plaatsen van deuren en ramen aan te passen maar ook bijvoorbeeld trappen en balken in de ruimte neer te zetten. Verder kun je muren, plafonds, vloeren, deuren en kozijnen in verschillende kleuren bekijken. En er is een optie om je ontwerp in 3D te bekijken, echter geeft het niet alleen niet zo'n realistisch resultaat. Een ander minpunt is dat de app niet altijd vlekkeloos werkt: soms valt hij ineens uit. Ook is de hele app in het Engels en Duits.

Meubels aankopen

Naast ontwerpen kun je met de app ook een ruimte inrichten door virtueel meubels te plaatsen. Bovendien is er een mogelijkheid om de geplaatste meubels te bestellen. Je hebt keuze uit heel veel meubelmerken (75) waaronder Ikea.

Betaalde opties

Vervelend is steeds het verzoek om je account te upgraden, tegen betaling uiteraard. Je krijgt dan wel meer mogelijkheden en de gelegenheid om je plannen te delen via Facebook, Twitter of per e-mail.

Account

Na het installeren moet je je registreren om in te loggen. Daaarmee ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden van Roomle.

Ondersteuning

Voor het beste resultaat gebruik je een tablet want een telefoonscherm is echt te klein om fatsoenlijk te tekenen. Kom je er niet uit? Dan biedt de website van Roomle een uitgebreide tutorial. Verder vind je hier ook het instructiefilmpje terug.

Lees ook:

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Nieuw & interessant

 • vve-meeting
  26 okt.

  Vereniging van Eigenaars moet sparen

  Vanaf 1 januari 2018 zijn Verenigingen van Eigenaars (VvE's) verplicht een minimale reservering te doen in een fonds voor groot onderhoud.
 • Huis kopen stel met sleutel

  Slimme checklists bij aankoop huis

  Huizenkopers hebben veel om over na te denken. Deze 3 handige checklists helpen je op weg bij bezichtigen, bij bieden op een huis of appartement en ná de aankoop.

 • Jong stel beleggen

  Hoeveel kan ik lenen?

  Voordat je op zoek gaat naar een huis is het handig te weten hoeveel hypotheek je maximaal kunt krijgen. Bereken eenvoudig wat jouw maandlasten worden.

 • eerste-huis-kopen

  Nieuw huis?

  Wij helpen je stap voor stap op weg. Van de ultieme verhuischecklist tot de beste verhuisdoos.