icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Inrichtingsapp Roomle

Eerste indruk | Roomle is een gratis app om professionele plattegronden te maken met je eigen foto's, je ruimte in 3D te bekijken of om je huis in te richten met virtuele meubilair die je ook kunt kopen. 
Karin Pop
Karin Pop

Expert Woning & Huishouden

Gepubliceerd op:  22 juni 2017


Type App

Prijs Gratis


Merk Roomle

Besturingssysteem iOS en Android


roomle3-eerste-indruk

Conclusie

De app van Roomle is niet echt prettig in gebruik voor de gewone consument die zijn nieuwe woning wil inrichten. Het is allemaal erg ingewikkeld en lijkt meer bedoeld voor bouwkundigen of architecten. In het echt door je nieuwe woning lopen met een meetlint en de Ikeagids in de hand werkt waarschijnlijk sneller en beter. Maar de app is gratis, dus liefhebbers met bouwkundig inzicht hoeven zich niet te laten weerhouden om de app naar hartenlust uit te proberen.

Wat is Roomle

Deze app heeft veel mogelijkheden maar de werking is niet vanzelfsprekend en vergt heel wat oefening. Na verplichte registratie krijg je een e-mail met een instructiefilmpje.

Met Roomle kun je ruimtes ontwerpen. Het is mogelijk om de plaatsen van deuren en ramen aan te passen maar ook bijvoorbeeld trappen en balken in de ruimte neer te zetten. Verder kun je muren, plafonds, vloeren, deuren en kozijnen in verschillende kleuren bekijken. En er is een optie om je ontwerp in 3D te bekijken, echter geeft het niet alleen niet zo'n realistisch resultaat. Een ander minpunt is dat de app niet altijd vlekkeloos werkt: soms valt hij ineens uit. Ook is de hele app in het Engels en Duits.

Meubels aankopen

Naast ontwerpen kun je met de app ook een ruimte inrichten door virtueel meubels te plaatsen. Bovendien is er een mogelijkheid om de geplaatste meubels te bestellen. Je hebt keuze uit heel veel meubelmerken (75) waaronder Ikea.

Betaalde opties

Vervelend is steeds het verzoek om je account te upgraden, tegen betaling uiteraard. Je krijgt dan wel meer mogelijkheden en de gelegenheid om je plannen te delen via Facebook, Twitter of per e-mail.

Account

Na het installeren moet je je registreren om in te loggen. Daaarmee ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden van Roomle.

Ondersteuning

Voor het beste resultaat gebruik je een tablet want een telefoonscherm is echt te klein om fatsoenlijk te tekenen. Kom je er niet uit? Dan biedt de website van Roomle een uitgebreide tutorial. Verder vind je hier ook het instructiefilmpje terug.

Verhuiscoach

Nieuw huis? Wij helpen je stap voor stap op weg. Van de ultieme verhuischecklist tot de beste verhuisdoos. Meld je aan voor de online Verhuiscoach en ontvang per mail alle informatie voor je nieuwe huis.

Inschrijven

Kader Verhuiscoach

Lees ook:

Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken

Misschien ook interessant voor jou:

Nieuw & interessant

 • huisjehuisje-eersteindruk
  Eerste indruk  |  16 jan.

  Huisjehuisje: huurwoningen ruilen

  HuisjeHuisje is de ‘Tinder-app’ voor het ruilen van je huurwoning. In eerste instantie is de app gericht op de grote steden maar iedereen met een huurwoning en verhuiswens kan zich aanmelden. De privacyverklaring laat nog wat te wensen over.
 • taxatie-huis-inspectie
  14 dec.

  Hoe kies je een taxateur?

  De bank vraagt meestal een taxatierapport als je een hypotheek afsluit. Ook is een taxatie handig als je een bod doet op een woning. Waar moet je letten als je een taxateur inschakelt?
 • verhuischecklist-deurposter

  Gratis verhuischecklist

  Ga je verhuizen en wil je zeker weten dat je niks vergeet? Met de ultieme checklist heb je alles op een rij.

 • even-voorstellen

  Videoreeks: nieuw huis, nieuw avontuur

  Adil en Laura kochten hun eerste huis. Bij een nieuw huis moet er veel geregeld worden. Speciaal voor een videoreeks volgen wij hen in alle stappen. Van het afsluiten van de hypotheek, het regelen van verzekeringen tot de verhuizing. Kijk je mee?