! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Stappenplan familiehypotheek

Starters hebben het moeilijk op de woningmarkt. Ouders besluiten vaak om bij te springen. Geld schenken is een optie, maar uitlenen levert meestal meer op. Wie kiest voor een familiehypotheek, moet het wel goed regelen. Moeilijk? Niet met ons stappenplan.
Barbara van der Est

Barbara van der Est , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op: 29 oktober 2021

Familiehypotheek

 

Geld uitlenen aan een kind heeft niet alleen maar voordelen. Er kan ruzie ontstaan. Andere kinderen kunnen zich benadeeld voelen. Ook de Belastingdienst kan dwars liggen en de hypotheekrente-aftrek niet accepteren. Het is dus belangrijk om zo'n familiehypotheek goed te regelen. Wil je gedoe voorkomen? Stuur dan onze voorbeeldbrief naar de Belastingdienst. En gebruik onze voorbeeldovereenkomsten. Eén om de lening aan je kind te regelen. En voor wie ook jaarlijks aan het kind wil schenken, ook een schenkingsovereenkomst. 

Benieuwd naar dit artikel?

Onze experts zoeken uit wat relevant is voor jouw financiële situatie.

Geen lid van de Consumentenbond? Geen probleem! Word lid van Geld & Recht. Voor slechts €7,50 per maand krijg je toegang tot financiële artikelen én juridisch advies. Je kunt nu 7 dagen gratis kennismaken.

 

Word lid

Al lid? Log dan in

Arrow_Blue

Nieuw & interessant

 • vve-meeting
  26 okt.

  Vereniging van Eigenaars moet sparen

  Vanaf 1 januari 2018 zijn Verenigingen van Eigenaars (VvE's) verplicht een minimale reservering te doen in een fonds voor groot onderhoud.
 • Huis kopen stel met sleutel

  Slimme checklists bij aankoop huis

  Huizenkopers hebben veel om over na te denken. Deze 3 handige checklists helpen je op weg bij bezichtigen, bij bieden op een huis of appartement en ná de aankoop.

 • Jong stel beleggen

  Hoeveel kan ik lenen?

  Voordat je op zoek gaat naar een huis is het handig te weten hoeveel hypotheek je maximaal kunt krijgen. Bereken eenvoudig wat jouw maandlasten worden.

 • eerste-huis-kopen

  Nieuw huis?

  Wij helpen je stap voor stap op weg. Van de ultieme verhuischecklist tot de beste verhuisdoos.