icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Wat moet je vragen aan de hypotheekadviseur?

Het afsluiten van de hypotheek is waarschijnlijk het belangrijkste financiële moment van je leven. Bereid je dus goed voor op het gesprek met de hypotheekadviseur. Wij helpen je op weg!
Barbara van der Est

Barbara van der Est , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op: 14 december 2021

notaris kiezen hypotheek

Het kennismakingsgesprek

Het kennismakingsgesprek is gratis. Zo kun je kijken of de adviseur jou van dienst kan zijn en of het klikt. De adviseur vertelt wat hij/zij voor je doet en geeft een kosteninschatting.

In een persoonlijk gesprek kijkt de adviseur wat je adviesvraag is. Ook kijkt hij/zij naar je financiële situatie om na te gaan of je wensen haalbaar zijn.

Vóór het adviestraject begint moet de adviseur je een dienstverleningsdocument (dvd) geven. In het dvd staan de gemiddelde kosten en een beschrijving van de werkzaamheden.

Heb je een overlijdensrisicoverzekering nodig? Kijk dan of je hier nog apart advies- en/of afsluitkosten voor betaalt. 

Het adviesgesprek

Je hebt zojuist getekend voor de aankoop van je eerste huis. Een geweldig en spannend moment. Heb je een goed gevoel overgehouden aan het kennismakingsgesprek met de hypotheekadviseur? Dan is het tijd voor het (eerste) adviesgesprek.

Zorg dat je goed voorbereid bent. Lees vooraf het eerder ontvangen dienstverleningsdocument door. Hierin staan de gemiddelde kosten en de werkzaamheden van de adviseur beschreven.  En vergelijk hypotheekrentes in onze vergelijker.

Lees ook:

Vond je dit artikel interessant?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en lees elke week alles over de nieuwste tests, tips en acties. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief zelf.
Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over hoe wij jouw gegevens verwerken

Nieuw & interessant

 • vve-meeting
  26 okt.

  Vereniging van Eigenaars moet sparen

  Vanaf 1 januari 2018 zijn Verenigingen van Eigenaars (VvE's) verplicht een minimale reservering te doen in een fonds voor groot onderhoud.
 • Huis kopen stel met sleutel

  Slimme checklists bij aankoop huis

  Huizenkopers hebben veel om over na te denken. Deze 3 handige checklists helpen je op weg bij bezichtigen, bij bieden op een huis of appartement en ná de aankoop.

 • Jong stel beleggen

  Hoeveel kan ik lenen?

  Voordat je op zoek gaat naar een huis is het handig te weten hoeveel hypotheek je maximaal kunt krijgen. Bereken eenvoudig wat jouw maandlasten worden.

 • eerste-huis-kopen

  Nieuw huis?

  Wij helpen je stap voor stap op weg. Van de ultieme verhuischecklist tot de beste verhuisdoos.