icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Huisbaasje-Zonnepannelen-header-bottom.png

Huisbaasje verhuist

Consumentenbond stopt met Huisbaasje

Wij stoppen met de verkoop van Huisbaasje. Vanaf 1 december neemt onze partner Aurum de dienstverlening over. Aurum was vanaf het allereerste begin betrokken bij de ontwikkeling van Huisbaasje. In de praktijk regelden zij al een groot deel van de service.

Wij vinden het heel belangrijk dat je ook in de toekomst kunt rekenen op Huisbaasje. Via Aurum is dat gewaarborgd. Dus als gebruiker merk je niets van de verhuizing. Je kunt Huisbaasje gewoon blijven gebruiken.

Waarom stoppen jullie met Huisbaasje?

Huisbaasje vraagt te veel mankracht, tijd en geld van de Consumentenbond. Daarom hebben we besloten om te stoppen.  

Wij geloven nog altijd in het product. De bespaarcijfers van Huisbaasje na het eerste jaar bewijzen dat ook. Gebruikers besparen gemiddeld €75 op gas en €50 op stroom.

Huisbaasje bij Aurum

 

Huisbaasje besteld? Download de app

Met de Huisbaasje-app op je smartphone of tablet heb je op elk moment inzicht in je energieverbruik. Samen spoor je energievreters op en houd je de kosten in de gaten. Met zijn praktische tips bespaar je makkelijker op je verbruik. En loopt je contract bijna af? Dan speurt Huisbaasje naar het aanbod dat het best bij je past én assisteert hij met overstappen.
 • Huisbaasje aangepast-plcl-1
 • Slimme bespaartips
 • Direct overstappen Huisbaasje

Snel aan de slag

Bij Huisbaasje hoort een meetset. Die installeer je makkelijk zelf met het stappenplan dat je in de app doorloopt. Huisbaasje is nu klaar voor de start.

Zonnepanelen toevoegen in de app

Download de laatste versie van de app en ga naar:
 • Icon-1

  Instellingen  ►

 • Icon-2

  Woonsituatie  ►

 • Icon-3

  Zonnepanelen

Veelgestelde vragen

 • Wat is het verschil met andere energieverbruiksmanagers? 

  Huisbaasje is onafhankelijk. Het maakt niet uit bij welke energieleverancier je zit. Hij waakt over jouw energieverbruik en helpt je met besparen. Daarnaast werkt Huisbaasje op alle metertypes: slim, digitaal en analoog. Naast stroom meet hij uiteraard ook gas. Wat Huisbaasje uitzonderlijk maakt? Wanneer je contract bijna afloopt, speurt hij voor jou naar de beste deal en assisteert hij met overstappen.

  Ik wil Huisbaasje gebruiken. Waar moet mijn thuissituatie aan voldoen?

  Huisbaasje werkt op alle metertypes: slim, digitaal en analoog. Je meterkast, internetverbinding en smartphone/tablet moeten aan een aantal voorwaarden voldoen wil je Huisbaasje gebruiken.

  • Je elektra- en gasmeter zitten bij elkaar in de meterkast in je woning. Slimme meters zijn meestal al draadloos met elkaar verbonden en hoeven niet op dezelfde plaats te zitten.
  • In de meterkast is een vrij stopcontact aanwezig.
  • Er is een werkende internetverbinding in de woning.
  • Je smartphone/tablet heeft minimaal Android versie 4.4 of iOS versie 9.
 • Waarom biedt de Consumentenbond Huisbaasje aan?

  Energie gebruiken we allemaal, iedere dag. Het is zo vanzelfsprekend dat je er niet bij stilstaat. Dat moment komt pas wanneer je de jaarnota ontvangt. Dan bedenk je je dat het voordeliger en duurzamer kan.

  De huidige techniek maakt je energieverbruik inzichtelijk. Een app die je precies vertelt hoeveel je verbruikt, wat het kost en hoe het zuiniger kan, zegt meer dan de teller op je meter. Huisbaasje maakt energie besparen makkelijk. Fijn voor je portemonnee en nog goed voor het milieu ook.

  Privacy: wat doet de Consumentenbond met mijn gegevens?

  De Huisbaasje-app is alleen toegankelijk via je eigen Consumentenbond-account. Dit garandeert een veilige verwerking van je gegevens. Je verbruiksgegevens zijn privé: ze worden niet voor andere doeleinden gebruikt en ook niet met derden gedeeld. Je privacy is hiermee gewaarborgd.

  De Consumentenbond verwerkt je gegevens over je energieverbruik enkel om je erover te informeren en je aan de hand daarvan bespaartips te geven en/of te helpen met overstappen. Raadpleeg voor meer informatie de privacyverklaring en de voorwaarden van Huisbaasje.