icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Einde aan woekerrentes bij flitskredieten

Nieuws | Vanaf 1 juni geldt ook voor kortlopende kredieten (korter dan drie maanden) een maximum kredietvergoeding.
Barbara van der Est
Barbara van der Est

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  20 juni 2011


De jaarlijkse rente en kosten voor korte kredieten mag niet hoger zijn dan 12% plus de wettelijke rente. Op dit moment is dat 3%. De totale maximale rente en kosten mag dus niet hoger zijn dan 15%.

Flitskredieten met veel te hoge rente en kosten zijn vanaf nu dan ook niet meer toegestaan! Ook op ander gebied moeten de kortlopende kredieten aan de normale kredietregels voldoen. Zo moet er een kredietwaardigheidtoets worden uitgevoerd en moet vooraf transparante informatie over de kosten worden verstrekt.

Nieuw & interessant

  • Merius hypotheek
    Nieuws  |  30 apr.

    Merius verbetert hypotheekvoorwaarden

    Merius Hypotheken verlaagt vanaf 1 mei 2018 automatisch de rente bij alle hypotheekklanten zodra de hypotheekschuld in een lagere risicoklasse valt door extra aflossingen. De Consumentenbond voert hier al jaren actie voor en is blij met deze wijziging. Het wachten is nu op de eerste grote bank die overstag gaat.
  • aegon
    Nieuws  |  25 apr.

    Aegon compenseert interne oversluiters toch

    Aegon Bank gaat toch klanten compenseren die na 14 juli 2016 een te hoge boeterente betaalden voor het oversluiten van hun hypotheek binnen de bank. Dat laat Aegon weten in een reactie op het onderzoek van de Consumentenbond.
  • even-voorstellen

    Videoreeks: nieuw huis, nieuw avontuur

    Adil en Laura kochten hun eerste huis. Bij een nieuw huis moet er veel geregeld worden. Speciaal voor een videoreeks volgen wij hen in alle stappen. Van het afsluiten van de hypotheek, het regelen van verzekeringen tot de verhuizing. Kijk je mee?

  • eerste-huis-kopen

    Nieuw huis?

    Wij helpen je stap voor stap op weg. Van de ultieme verhuischecklist tot de beste verhuisdoos.