icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Bespaar met het Energiecollectief |

Schrijf je nu in

Energiecollectief icon

Archief Hypotheek aanpassen en besparen

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Hypotheek aanpassen en besparen.


2017

Nieuws | 20 november 2017

Afkoelingsperiode nodig in agressieve keukenbranche

37% van de consumenten die een keuken willen kopen, voelt zich onder druk gezet door agressieve verkoopmethoden. Dat blijkt uit een enquête van de Consumentenbond onder 7000 panelleden.

13 november 2017

Hoe kies je een taxateur?

De bank vraagt meestal een taxatierapport als je een hypotheek afsluit. Ook is een taxatie handig als je een bod doet op een woning. Waar moet je letten als je een taxateur inschakelt?

Nieuws | 31 oktober 2017

ASN Bank stopt beheer hypotheken

ASN Bank gaat stoppen met het beheer van de huidige hypotheken. Hypotheekklanten zijn hierdoor verplicht over te stappen. Dat kan kosteloos naar de RegioBank, wat niet bij iedereen in goede aarde valt. 

26 oktober 2017

Eindejaarstips 2017

Specifieke tips voor oktober, november en december om op een vrij eenvoudige manier belasting te besparen of toeslagen veilig te stellen.

Nieuws | 19 oktober 2017

Adviseur moet ook op andere partijen wijzen

Financieel adviseurs moeten klanten ook wijzen op mogelijkheden bij aanbieders waarmee zij niet samenwerken. De Consumentenbond is blij met deze conclusie.

31 augustus 2017

Financieel advies: hoe zit het met nazorg?

Wie een financieel product heeft afgesloten heeft volgens de wet recht op nazorg. Hoe ver die nazorg gaat en of je hiervoor moet betalen hangt van verschillende factoren af.

Nieuws | 22 augustus 2017

Onverklaarbaar hoge kosten bij hypotheekwijzigingen

Hypotheekbanken jagen consumenten vaak onnodig op hoge kosten bij de aanpassing van hun hypotheek. Zij rekenen hoge kosten en verplichten consumenten om een hypotheekadviseur in te schakelen.

31 juli 2017

Bank draait op voor slecht advies spaarhypotheek

Banken en tussenpersonen blijken hun klanten niet altijd te hebben beschermd tegen de valkuilen van spaar- of bankspaarhypotheken. Zij moeten nu de consequenties accepteren.

Nieuws | 28 juli 2017

Nieuwe dienst: Verhuizen met de Consumentenbond

Consumenten die verhuizen naar een nieuwe koop- of huurwoning kunnen vanaf vandaag terecht op het 'Nieuw huis' platform van de Consumentenbond. Praktische informatie, een checklist en een e-mailservice helpen verhuizende consumenten op weg.

5 juli 2017

Lineaire hypotheek

Bij de lineaire hypotheek los je, uitgaande van een looptijd van 30 jaar, elke maand 1/360 van de oorspronkelijke lening af. Naast de aflossing betaal je rente over de openstaande schuld.

5 juli 2017

Annuïteitenhypotheek

Bij een annuïteitenhypotheek betaal je - zolang de rente niet wordt aangepast - elke maand hetzelfde bruto bedrag.

4 juli 2017

Hypotheek bijna afgelost

Een woning die vrij is van hypotheek en dus helemaal van jezelf. Waar moet je op letten bij het aflossen van je laatste stukje hypotheek en is volledig aflossen altijd verstandig?

Eerste indruk | 30 juni 2017

Hypotheekadvies Independer

De online vergelijker Independer.nl biedt nu ook telefonisch hypotheekadvies. Volgens eigen zeggen heb je bij Independer keus uit ‘bijna alle aanbieders’. Dat klopt niet.

8 juni 2017

Nieuwe rentevaste periode kiezen

Op het moment dat je rentevaste periode is afgelopen, kun je een nieuwe renteperiode kiezen. De bank moet je 3 maanden vóór de afloop van de renteperiode informeren.

8 juni 2017

Looptijd hypotheek verlengen

Een aflossingsvrije hypotheek heeft een looptijd, vaak 30 jaar. Na afloop wordt de hypotheek niet vanzelf afgelost. Kun je niet aflossen dan moet je de hypotheek opnieuw afsluiten. Wat zijn de mogelijkheden?

8 juni 2017

Hypotheek wijzigen: wanneer advies nodig?

Bij een wijziging aan je hypotheek word je door de hypotheekbank vaak doorgestuurd naar een tussenpersoon. Bij lang niet alle wijzigingen is dit nodig.

8 juni 2017

Hypotheek wijzigen: lagere rente na overlijden

Na het verlies van een partner heb je vaak minder inkomen. Bij veel hypotheekverstrekkers kun je ervoor kiezen om de huidige, lage hypotheekrente te gaan betalen. Daar moet je meestal wel zelf om vragen.

8 juni 2017

Hypotheek en wijzigen overlijdensrisicoverzekering

Tijdens de looptijd van de hypotheek is het soms nodig om je overlijdensrisicoverzekering te wijzigen. Je kunt flink besparen door een onnodige verzekering op te zeggen of door over te stappen naar een andere verzekeraar.

8 juni 2017

Rentemiddeling: bijkomende kosten

Rentemiddelen kost geld. Bij een aantal banken betaal je niet alleen een boeterente of renteopslag. De bank kan eisen dat de renteaanpassing alleen plaatsvindt na bemiddeling van een adviseur.

8 juni 2017

Extra premie storten (bank)spaarhypotheek

Spaar- en bankspaarhypotheken kennen flinke belastingvoordelen. Het is daardoor gunstiger om extra geld in je polis te storten, dan extra af te lossen.


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in