icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Bekijk de Vlucht Claim Service |

Compensatie tot €600 per persoon

VluchtClaimService

Archief Hypotheek aanpassen en besparen

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Hypotheek aanpassen en besparen.


2017

31 augustus 2017

Financieel advies: hoe zit het met nazorg?

Wie een financieel product heeft afgesloten heeft volgens de wet recht op nazorg. Hoe ver die nazorg gaat en of je hiervoor moet betalen hangt van verschillende factoren af.

Nieuws | 22 augustus 2017

Onverklaarbaar hoge kosten bij hypotheekwijzigingen

Hypotheekbanken jagen consumenten vaak onnodig op hoge kosten bij de aanpassing van hun hypotheek. Zij rekenen hoge kosten en verplichten consumenten om een hypotheekadviseur in te schakelen.

31 juli 2017

Bank draait op voor slecht advies spaarhypotheek

Banken en tussenpersonen blijken hun klanten niet altijd te hebben beschermd tegen de valkuilen van spaar- of bankspaarhypotheken. Zij moeten nu de consequenties accepteren.

Nieuws | 28 juli 2017

Nieuwe dienst: Verhuizen met de Consumentenbond

Consumenten die verhuizen naar een nieuwe koop- of huurwoning kunnen vanaf vandaag terecht op het 'Nieuw huis' platform van de Consumentenbond. Praktische informatie, een checklist en een e-mailservice helpen verhuizende consumenten op weg.

5 juli 2017

Lineaire hypotheek

Bij de lineaire hypotheek los je, uitgaande van een looptijd van 30 jaar, elke maand 1/360 van de oorspronkelijke lening af. Naast de aflossing betaal je rente over de openstaande schuld.

5 juli 2017

Annuïteitenhypotheek

Bij een annuïteitenhypotheek betaal je - zolang de rente niet wordt aangepast - elke maand hetzelfde bruto bedrag.

4 juli 2017

Hypotheek bijna afgelost

Een woning die vrij is van hypotheek en dus helemaal van jezelf. Waar moet je op letten bij het aflossen van je laatste stukje hypotheek en is volledig aflossen altijd verstandig?

Eerste indruk | 30 juni 2017

Hypotheekadvies Independer

De online vergelijker Independer.nl biedt nu ook telefonisch hypotheekadvies. Volgens eigen zeggen heb je bij Independer keus uit ‘bijna alle aanbieders’. Dat klopt niet.

8 juni 2017

Nieuwe rentevaste periode kiezen

Op het moment dat je rentevaste periode is afgelopen, kun je een nieuwe renteperiode kiezen. De bank moet je 3 maanden vóór de afloop van de renteperiode informeren.

8 juni 2017

Looptijd hypotheek verlengen

Een aflossingsvrije hypotheek heeft een looptijd, vaak 30 jaar. Na afloop wordt de hypotheek niet vanzelf afgelost. Kun je niet aflossen dan moet je de hypotheek opnieuw afsluiten. Wat zijn de mogelijkheden?

8 juni 2017

Hypotheek wijzigen: wanneer advies nodig?

Bij een wijziging aan je hypotheek word je door de hypotheekbank vaak doorgestuurd naar een tussenpersoon. Bij lang niet alle wijzigingen is dit nodig.

8 juni 2017

Hypotheek wijzigen: lagere rente na overlijden

Na het verlies van een partner heb je vaak minder inkomen. Bij veel hypotheekverstrekkers kun je ervoor kiezen om de huidige, lage hypotheekrente te gaan betalen. Daar moet je meestal wel zelf om vragen.

8 juni 2017

Hypotheek en wijzigen overlijdensrisicoverzekering

Tijdens de looptijd van de hypotheek is het soms nodig om je overlijdensrisicoverzekering te wijzigen. Je kunt flink besparen door een onnodige verzekering op te zeggen of door over te stappen naar een andere verzekeraar.

8 juni 2017

Rentemiddeling: bijkomende kosten

Rentemiddelen kost geld. Bij een aantal banken betaal je niet alleen een boeterente of renteopslag. De bank kan eisen dat de renteaanpassing alleen plaatsvindt na bemiddeling van een adviseur.

8 juni 2017

Extra premie storten (bank)spaarhypotheek

Spaar- en bankspaarhypotheken kennen flinke belastingvoordelen. Het is daardoor gunstiger om extra geld in je polis te storten, dan extra af te lossen.

6 juni 2017

Rente-opslag bij (bank)spaarhypotheek

Bij een (bank)spaarhypotheek los je niet direct af op de lening, maar spaar je voor de aflossing via een gekoppelde bankspaarrekening of kapitaalverzekering. De meeste banken houden bij het vaststellen van de risicoklasse geen rekening met dit spaarsaldo.

6 juni 2017

Rente-opslag: beleid per bank

De ene bank staat het wél toe om al tijdens de rentevaste periode de rente-opslag te verlagen. De andere werkt daar niet aan mee. Bekijk hoe jouw hypotheekverstrekker omgaat met rente-opslag.

6 juni 2017

Stappenplan: check je rente-opslag

Wil je weten of je te veel hypotheekrente betaalt doordat je in een lagere risicoklasse valt dan je bank hanteert én of je daar iets aan kunt doen? Volg ons stappenplan.

6 juni 2017

Hypotheek oversluiten bij eigen bank

Wil je profiteren van de huidige lage rente dan kun je het best eerst kijken of je dit kunt regelen bij je eigen bank.

31 mei 2017

Kapitaalverzekeringen en bankspaarrekeningen: fiscale toelichting

De kapitaalverzekering eigen woning (KEW) en spaarrekening eigen woning (SEW) vallen in box 1. De kapitaalverzekering valt in box 3. We leggen de verschillen uit.


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in