icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Hypotheek aanpassen en besparen

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Hypotheek aanpassen en besparen.


2018

Nieuws | 14 december 2018

Aegon en Nationale-Nederlanden wijzigen risico-opslagenbeleid

Aegon en Nationale-Nederlanden gaan automatisch de rente verlagen als de hypotheekschuld door aflossingen in een lagere risicoklasse is gekomen.

Nieuws | 7 december 2018

Banken frustreren voordeel soepelere NHG regels

Banken ontmoedigen consumenten die een bestaande hypotheek willen omzetten naar een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie.

3 december 2018

Oversluiten naar een hypotheek met NHG

Heb je een hypotheek zonder NHG? Dan kun je soms oversluiten naar een hypotheek mét NHG.

5 november 2018

Hypotheekadvies

Sinds januari 2013 moeten we betalen als we een hypotheek willen afsluiten of aanpassen. De kosten voor hypotheekadvies lopen flink uiteen.

5 november 2018

Inspelen op belastingregels 2019

Met onze tips kun je slim inspelen op een groot aantal wetswijzigingen die eraan komen.

Nieuws | 31 augustus 2018

Consumentenbond en VEH: ‘Banken, volg voorbeeld Volksbank’

Geldverstrekkers die hun klanten vóór 14 juli 2016 een te hoge boeterente hebben berekend bij het oversluiten van een hypotheek zouden het voorbeeld van de Volksbank moeten volgen. Deze stort met terugwerkende kracht tot 2011 het teveel betaalde boetebedrag terug op de rekening van de klant.

Nieuws | 29 augustus 2018

Hypotheek aanpassen blijft onnodig duur

Consumenten die hun hypotheek willen aanpassen, moeten daar vaak nog onnodig diep voor in de buidel tasten. Tot die conclusie komt de Consumentenbond na herhaald onderzoek.

Nieuws | 9 juli 2018

Banken gaan soepel om met aflossingsvrije hypotheek

Loopt je aflossingsvrije hypotheek af? Voor de meeste banken is dat geen probleem. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

Nieuws | 19 juni 2018

Liever geen krediet aan ouderen

Vanaf 1 juli 2018 verlaagt ING de maximale eindleeftijd voor het krijgen van een doorlopend krediet met maar liefst 8 jaar.

Nieuws | 25 mei 2018

Nationale-Nederlanden gaat risico-opslag automatisch aanpassen

Nationale-Nederlanden Bank gaat eind 2018 bij alle hypotheken automatisch tussentijds de hypotheekrente verlagen, zodra dat kan. De Consumentenbond strijdt al geruime tijd tegen onrechtvaardige risico-opslagen en is blij met deze aanpassing. We roepen andere banken op dit goede voorbeeld zo spoedig mogelijk te volgen.

24 mei 2018

Tegemoetkoming boeterente Volksbank

De Volksbank gaat teveel betaalde boeterente terugbetalen aan klanten die hun hypotheek voor 14 juli 2016 vervroegd hebben afgelost. We lichten dit toe.

Nieuws | 30 april 2018

Merius verbetert hypotheekvoorwaarden

Merius Hypotheken verlaagt vanaf 1 mei 2018 automatisch de rente bij alle hypotheekklanten zodra de hypotheekschuld in een lagere risicoklasse valt door extra aflossingen. De Consumentenbond voert hier al jaren actie voor en is blij met deze wijziging. Het wachten is nu op de eerste grote bank die overstag gaat.

Nieuws | 25 april 2018

Aegon compenseert interne oversluiters toch

Aegon Bank gaat toch klanten compenseren die na 14 juli 2016 een te hoge boeterente betaalden voor het oversluiten van hun hypotheek binnen de bank. Dat laat Aegon weten in een reactie op het onderzoek van de Consumentenbond.

Eerste indruk | 18 april 2018

Triodos Energiebespaarlening

Triodos verstrekt vanaf 1 mei 2018 de Energiebespaarlening, een lening voor als je je woning wilt verduurzamen en graag een hypotheek bij een duurzame bank afsluit.

27 maart 2018

Risico-opslag bij gestegen woningwaarde

Is je woning fors in waarde gestegen en val je hierdoor in een andere risicoklasse? Verlaag dan bij bank de risico-opslag. Dit kan echter niet bij alle banken.

27 maart 2018

Risico-opslag omlaag: WOZ of taxatie?

Val je in een andere risicoklasse? Dan moet je zelf de waarde van je woning kunnen aantonen met een WOZ-beschikking of taxatierapport.

Nieuws | 26 maart 2018

Campagne risico-opslag werpt vruchten af

Steeds meer banken passen risico-opslagen op hypotheken aan als de verhouding schuld – woningwaarde tussendoor verandert. De banken luisteren hiermee naar de oproep van de Consumentenbond.

Nieuws | 23 maart 2018

1 op de 10 maakt bezwaar tegen WOZ-waarde

Een op de tien van de respondenten van ons internetpanel gaf via een poll aan bezwaar te willen maken tegen de WOZ-beschikking.

Nieuws | 19 februari 2018

Hulp bij woekerpolis op Nationale Ontwoekerdag

Consumenten die willen weten wat ze moeten doen met hun woekerpolis, kunnen woensdag 7 maart terecht op de Nationale Ontwoekerdag in Utrecht.

2017

30 november 2017

Tip: hypotheek zónder renteaftrek

De hypotheek zónder hypotheekrenteaftrek wordt steeds populairder. Het kan je duizenden euro's belastingvoordeel opleveren. Hoe zit dat?


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in