icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Bespaar met het Energiecollectief |

Schrijf je nu in

Energiecollectief icon

ASN Bank stopt met beheer hypotheken

Nieuws | Tot 2006 was het nog mogelijk een hypotheek af te sluiten bij ASN Bank. De duurzame bank liet zijn hypotheekklanten onlangs weten te gaan stoppen met alle beheeractiviteiten van de huidige hypotheken. Klanten zijn hierdoor verplicht over te stappen. Dat kan kosteloos naar de RegioBank, wat niet bij iedereen in goede aarde valt. 
Mark Drabbe
Mark Drabbe

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  31 oktober 2017

asn-bank

De bank zegt te moeten stoppen met het beheer van de huidige hypotheken vanuit 'zorgplichtoverwegingen' en door 'toegenomen regelgeving'. ASN Bank verstrekt al sinds 2006 geen nieuwe hypotheken meer. De resterende 300 hypotheekklanten mogen kosteloos en tegen dezelfde voorwaarden overstappen naar RegioBank. Beide banken zijn onderdeel van de Volksbank (voorheen SNS Bank).

RegioBank ook duurzaam

RegioBank behaalde onlangs nog de hoogste klanttevredenheidsscore in onze jaarlijkse Bankenmonitor. Ondanks de - op zich goede - regeling die ASN Bank aanbiedt, is niet iedereen blij. De bank staat bekend om zijn duurzame karakter en klanten kiezen er vaak bewust en vanuit duurzame overwegingen voor om bij ASN Bank te bankieren. Een gedwongen overstap naar de RegioBank, valt hierom niet bij iedereen in goede aarde.

In reactie hierop laat ASN Bank weten dat de RegioBank inmiddels net zo duurzaam is, omdat de Volksbank het duurzaamheidsbeleid van ASN Bank vorig jaar heeft overgenomen voor alle banken. De bank werkt daarom niet mee aan een kosteloze overstap naar bijvoorbeeld de Triodos Bank. Klanten die daar de hypotheek willen onderbrengen, krijgen te maken met oversluit- en notariskosten. De advieskosten worden wel vergoed tot een maximum van €500. Hypotheekklanten, die daarvoor genoeg eigen middelen hebben, mogen de hypotheek ook volledig boetevrij aflossen.

Nieuwe ASN hypotheek

Het besluit van ASN Bank om te stoppen met de bestaande hypotheken komt op een opvallend moment. Eind mei 2017 kondigde de bank nog aan terug te willen keren op de hypotheekmarkt. De bank laat ons weten nog steeds te werken aan een nieuwe ASN hypotheek, maar dat de timing van het besluit om te stoppen met de huidige hypotheken helaas niet aansluit op de introductie van de nieuwe hypotheek. Een overstap binnen ASN Bank is hierdoor niet mogelijk. Volgens de bank is het ook niet logisch om oude ASN klanten te laten overstappen naar de nieuwe ASN hypotheek. Dit omdat de bestaande hypotheken verouderde aflosvormen zijn, zoals aflossingsvrije en spaarhypotheken.

Lees meer:

Nieuw & interessant

 • eerste-huis-kopen

  Nieuw huis?

  Wij helpen je stap voor stap op weg. Van de ultieme verhuischecklist tot de beste verhuisdoos.

 • even-voorstellen

  Videoreeks: nieuw huis, nieuw avontuur

  Adil en Laura kochten hun eerste huis. Bij een nieuw huis moet er veel geregeld worden. Speciaal voor een videoreeks volgen wij hen in alle stappen. Van het afsluiten van de hypotheek, het regelen van verzekeringen tot de verhuizing. Kijk je mee?

 • keuken-agresieve-verkoop-Nieuws
  Nieuws  |  20 nov.

  Afkoelingsperiode nodig in agressieve keukenbranche

  37% van de consumenten die een keuken willen kopen, voelt zich onder druk gezet door agressieve verkoopmethoden. Dat blijkt uit een enquête van de Consumentenbond onder 7000 panelleden.
 • Home tips voor alle toeslagen
  26 okt.

  Eindejaarstips 2017

  Specifieke tips voor oktober, november en december om op een vrij eenvoudige manier belasting te besparen of toeslagen veilig te stellen.