icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Geld verdienen aan andermans hypotheek

Nieuws | Investeren in hypotheken is niet meer voorbehouden aan grote beleggers. Ook particulieren kunnen binnenkort geld steken in hypotheken van derden. Zij lenen hun geld maximaal 8 jaar uit, wat 3 à 3,5% rendement moet opleveren. Investeerders krijgen iedere maand een deel van hun investering plus rente teruggestort, aldus de initiatiefnemers van het bedrijf Jungo.
Rien Meijer
Rien Meijer

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  27 juni 2016

nieuws-geld-verdienen-andermans-hypotheek

Het is de eerste keer in Nederland dat huizenleningen mede gefinancierd worden door crowdfunding, een manier van geldwerven met behulp van particulieren. Maximaal een vijfde van de hypotheek wordt op deze manier bijeengebracht. Het overige deel wordt gefinancierd door een institutionele investeerder. Met deze partij wordt nog onderhandeld door Jungo.

Tweede helft van dit jaar

De bedenkers mikken voor de lancering van hun hypotheekmodel op de tweede helft van dit jaar. De start-up kreeg gisteren al wel toestemming van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) om zijn idee op de markt te brengen.

Eigen netwerk inzetten

Jungo helpt de hypotheekaanvragers met campagne voeren om de benodigde investeerders aan te trekken, maar vraagt ook aan klanten om hun eigen netwerk in te zetten. Particulieren krijgen geen hogere hypotheeklening bij Jungo dan bij banken en moeten ook gewoon voldoen aan alle geldende financieringseisen. Binnenkort volgt onze eerste indruk van Jungo.

Lees ook:

Nieuw & interessant

 • triodos-bespaarlening-eersteindruk
  Eerste indruk  |  18 apr.

  Triodos Energiebespaarlening

  Triodos verstrekt vanaf 1 mei 2018 de Energiebespaarlening, een lening voor als je je woning wilt verduurzamen en graag een hypotheek bij een duurzame bank afsluit.
 • rente opslag
  27 mrt.

  Risico-opslag per bank

  Als je flink hebt afgelost op je hypotheek is de risico-opslag niet meer nodig. De ene bank staat het wél toe om al tijdens de rentevaste periode de rente-opslag te verlagen of doet dat uit zichzelf. De andere werkt daar niet aan mee.
 • even-voorstellen

  Videoreeks: nieuw huis, nieuw avontuur

  Adil en Laura kochten hun eerste huis. Bij een nieuw huis moet er veel geregeld worden. Speciaal voor een videoreeks volgen wij hen in alle stappen. Van het afsluiten van de hypotheek, het regelen van verzekeringen tot de verhuizing. Kijk je mee?

 • eerste-huis-kopen

  Nieuw huis?

  Wij helpen je stap voor stap op weg. Van de ultieme verhuischecklist tot de beste verhuisdoos.