icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ontdek de Gezondgids |

Word abonnee en kies je korting / cadeau.

Gezondgids 45x45

Geld verdienen aan andermans hypotheek

Nieuws | Investeren in hypotheken is niet meer voorbehouden aan grote beleggers. Ook particulieren kunnen binnenkort geld steken in hypotheken van derden. Zij lenen hun geld maximaal 8 jaar uit, wat 3 à 3,5% rendement moet opleveren. Investeerders krijgen iedere maand een deel van hun investering plus rente teruggestort, aldus de initiatiefnemers van het bedrijf Jungo.
Rien Meijer
Rien Meijer

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  27 juni 2016

nieuws-geld-verdienen-andermans-hypotheek

Het is de eerste keer in Nederland dat huizenleningen mede gefinancierd worden door crowdfunding, een manier van geldwerven met behulp van particulieren. Maximaal een vijfde van de hypotheek wordt op deze manier bijeengebracht. Het overige deel wordt gefinancierd door een institutionele investeerder. Met deze partij wordt nog onderhandeld door Jungo.

Tweede helft van dit jaar

De bedenkers mikken voor de lancering van hun hypotheekmodel op de tweede helft van dit jaar. De start-up kreeg gisteren al wel toestemming van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) om zijn idee op de markt te brengen.

Eigen netwerk inzetten

Jungo helpt de hypotheekaanvragers met campagne voeren om de benodigde investeerders aan te trekken, maar vraagt ook aan klanten om hun eigen netwerk in te zetten. Particulieren krijgen geen hogere hypotheeklening bij Jungo dan bij banken en moeten ook gewoon voldoen aan alle geldende financieringseisen. Binnenkort volgt onze eerste indruk van Jungo.

Lees ook:

Nieuw & interessant

 • eerste-huis-kopen

  Nieuw huis?

  Wij helpen je stap voor stap op weg. Van de ultieme verhuischecklist tot de beste verhuisdoos.

 • hypotheek-kosten
  Nieuws  |  22 aug.

  Onverklaarbaar hoge kosten bij hypotheekwijzigingen

  Hypotheekbanken jagen consumenten vaak onnodig op hoge kosten bij de aanpassing van hun hypotheek. Zij rekenen hoge kosten en verplichten consumenten om een hypotheekadviseur in te schakelen.
 • Nieuws_rijhuizen
  7 aug.

  Rentemiddelen bij hypotheekverstrekkers

  Een overzicht van hypotheekverstrekkers die rentemiddeling aanbieden. Hoe hoger het testoordeel, hoe gunstiger de boeteregeling.
 • Artikelen_persoonlijkeleningofdoorlopendkrediet
  3 aug.

  Persoonlijke lening of doorlopend krediet

  Als je geld nodig hebt kijk je vaak eerst naar een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Je kunt besparen bij een voordelige aanbieder.