icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ontdek de Gezondgids |

Word abonnee en kies je korting / cadeau.

Gezondgids 45x45

Hypotheekklanten DSB de dupe

Nieuws | Eigenwoningbezitters met een hypotheek bij de failliete DSB Bank krijgen te maken met een extra hoge hypotheekrente of een hoge vertrekboete. Curatoren hebben nu zeggenschap over de activiteiten van de bank.
Barbara van der Est
Barbara van der Est

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  14 juni 2011


De curatoren stellen de rente vast die klanten bij een nieuwe renteperiode gaan betalen. Bij de DSB ligt de rente 1 tot 1,5% boven de gemiddelde marktrente. Bij een hypotheek tot €200.000 moet de hypotheeknemer daardoor €3000,- meer aan rente betalen dan bij andere geldverstrekkers. 

In de oude voorwaarden van de DSB staat bovendien dat een klant en boete van 3,5% moet betalen als hij binnen tien jaar naar overstapt op een andere hypotheekverstrekker. Deze boete is uitzonderlijk: alleen bij DSB betaalt de klant ook na afloop van een renteperiode als hij binnen tien jaar vertrekt. Bij alle andere banken kan een klant aan het eind van een rentevaste periode gewoon zonder boete overstappen naar een andere geldverstrekker.

De Vereniging Eigen Huis heeft nu minister De Jager van Financiën gevraagd in te grijpen. De vereniging wil dat DSB-klanten bij een nieuwe rentevaste periode een marktconforme rente gaan betalen. En dat zij na het verlopen van de rentevaste periode zonder boete kunnen vertrekken.

Bron: Vereniging Eigen Huis

Nieuw & interessant

 • eerste-huis-kopen

  Nieuw huis?

  Wij helpen je stap voor stap op weg. Van de ultieme verhuischecklist tot de beste verhuisdoos.

 • hypotheek-kosten
  Nieuws  |  22 aug.

  Onverklaarbaar hoge kosten bij hypotheekwijzigingen

  Hypotheekbanken jagen consumenten vaak onnodig op hoge kosten bij de aanpassing van hun hypotheek. Zij rekenen hoge kosten en verplichten consumenten om een hypotheekadviseur in te schakelen.
 • Nieuws_rijhuizen
  7 aug.

  Rentemiddelen bij hypotheekverstrekkers

  Een overzicht van hypotheekverstrekkers die rentemiddeling aanbieden. Hoe hoger het testoordeel, hoe gunstiger de boeteregeling.
 • Artikelen_persoonlijkeleningofdoorlopendkrediet
  3 aug.

  Persoonlijke lening of doorlopend krediet

  Als je geld nodig hebt kijk je vaak eerst naar een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Je kunt besparen bij een voordelige aanbieder.