icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Een op de 10 maakt bezwaar tegen WOZ-waarde

Nieuws|Een op de tien respondenten van ons internetpanel heeft aangegeven bezwaar te maken tegen de WOZ-beschikking. De Consumentenbond vroeg via een poll aan panelleden of ze van plan waren bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde van de eigen woning.

Kirsten van Loon

Kirsten van Loon , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op:23 maart 2018

woz-beschikking-taxatie

De meerderheid (63%) van de 1560 poll-stemmers gaf aan niet van plan te zijn om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde.

 

CB-Poll-Rechte-tellingen-WOZ-poll-101

Gestegen huizenprijzen

Door de stijgende huizenprijzen is de WOZ-waarde van woningen vaak flink gestegen. Ook de fiscus hanteert deze waarde; hierdoor krijg je een hoger Eigen Woning Forfait en betaal je mogelijk meer belasting. Woningbezitters kunnen hun WOZ-waarde ook te laag vinden, bijvoorbeeld als ze die waarde willen gebruiken om hun hypotheekrente te verlagen.

Check de WOZ-waarde

Het is niet verplicht maar wel verstandig om de WOZ-waarde te controleren. Bij een verkeerde WOZ-waarde riskeer je geen boete als je niet aan de bel trekt. Maar een verkeerde waardering kan wel in je nadeel zijn. Zowel een te hoge als een te lage waarde kan honderden of zelfs duizenden euro’s kosten.

Kun je nog bezwaar maken dan kun je onze voorbeeldbrieven gebruiken:

Het bezwaar moet zijn ingediend binnen zes weken na ontvangst van de WOZ-waarde.

Praat mee over WOZ-schikking

Heb jij je WOZ-beschikking al ontvangen? En kun je je vinden in de geschatte waarde van je woning op de WOZ-beschikking? Laat een reactie achter in onze community.

Lees meer:

Doe mee aan onze panelonderzoeken

Onze panelleden helpen ons aan meningen over en ervaringen met producten en diensten die wij onderzoeken. Word ook lid van ons panel en help hiermee ook andere consumenten.

Meld je aan

Internetpanel 1

Nieuw & interessant

 • rentemiddelen-bijkomendekosten
  19 sep.

  Rentemiddeling: bijkomende kosten

  Rentemiddelen kost geld. Bij een aantal banken betaal je niet alleen een boeterente of renteopslag. De bank kan eisen dat de renteaanpassing alleen plaatsvindt na bemiddeling van een adviseur.
 • Artikelen_persoonlijkeleningofdoorlopendkrediet
  12 sep.

  Persoonlijke lening of doorlopend krediet

  Als je geld nodig hebt kijk je vaak eerst naar een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Je kunt besparen bij een voordelige aanbieder.
 • even-voorstellen

  Video's: Stap voor stap een nieuw huis kopen

  Adil en Laura kochten hun eerste huis. Bij een nieuw huis moet er veel geregeld worden. Speciaal voor een videoreeks volgen wij hen in alle stappen. Van het afsluiten van de hypotheek, het regelen van verzekeringen tot de verhuizing. Kijk je mee?

 • eerste-huis-kopen

  Nieuw huis?

  Wij helpen je stap voor stap op weg. Van de ultieme verhuischecklist tot de beste verhuisdoos.