icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Bespaar met het Energiecollectief |

Schrijf je nu in

Energiecollectief icon

Meer huizen met verlies verkocht

Nieuws | Steeds meer mensen zijn gedwongen hun woning met verlies te verkopen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Stichting Waarborgfonds Eigen Woning.
Rien Meijer
Rien Meijer

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  12 oktober 2010


In de eerste 9 maanden van 2010 hebben huizenverkopers 985 keer een beroep gedaan op de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Dat is een toename van 80% ten opzichte van vorig jaar.

De NHG vangt het verlies op als een huis minder opbrengt dan de hypotheek die erop is afgesloten. De NHG wordt uitgekeerd door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woning. Volgens de organisatie wordt het toenemende verlies op koophuizen vooral veroorzaakt door gedwongen verkopen bij echtscheidingen.

"Het aantal echtscheidingen is niet gestegen, maar een echtscheiding leidt momenteel vaker tot een verlies dan in het verleden", stelt algemeen directeur Karel Schiffer.

Het aantal hypotheken met NHG neemt de laatste tijd sterk toe. Sinds vorig jaar is de grens voor een NHG-hypotheek verhoogd naar 350.000 euro. Rond de 80% van de woningaankopen tot dat bedrag wordt nu met een NHG-hypotheek gefinancierd.

Nieuw & interessant

 • eerste-huis-kopen

  Nieuw huis?

  Wij helpen je stap voor stap op weg. Van de ultieme verhuischecklist tot de beste verhuisdoos.

 • even-voorstellen

  Videoreeks: nieuw huis, nieuw avontuur

  Adil en Laura kochten hun eerste huis. Bij een nieuw huis moet er veel geregeld worden. Speciaal voor een videoreeks volgen wij hen in alle stappen. Van het afsluiten van de hypotheek, het regelen van verzekeringen tot de verhuizing. Kijk je mee?

 • keuken-agresieve-verkoop-Nieuws
  Nieuws  |  20 nov.

  Afkoelingsperiode nodig in agressieve keukenbranche

  37% van de consumenten die een keuken willen kopen, voelt zich onder druk gezet door agressieve verkoopmethoden. Dat blijkt uit een enquĂȘte van de Consumentenbond onder 7000 panelleden.
 • looptijdrente-eersteindruk
  Eerste indruk  |  14 nov.

  Looptijdrente.nl

  Looptijdrente.nl vergelijkt hypotheekrentes. Bijzonder is dat deze vergelijker rekening houdt met banken die de rente tijdens de rentevaste periode automatisch verlagen.