icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Bekijk de Vlucht Claim Service |

Compensatie tot €600 per persoon

VluchtClaimService

Meer huizen met verlies verkocht

Nieuws | Steeds meer mensen zijn gedwongen hun woning met verlies te verkopen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Stichting Waarborgfonds Eigen Woning.
Rien Meijer
Rien Meijer

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  12 oktober 2010


In de eerste 9 maanden van 2010 hebben huizenverkopers 985 keer een beroep gedaan op de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Dat is een toename van 80% ten opzichte van vorig jaar.

De NHG vangt het verlies op als een huis minder opbrengt dan de hypotheek die erop is afgesloten. De NHG wordt uitgekeerd door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woning. Volgens de organisatie wordt het toenemende verlies op koophuizen vooral veroorzaakt door gedwongen verkopen bij echtscheidingen.

"Het aantal echtscheidingen is niet gestegen, maar een echtscheiding leidt momenteel vaker tot een verlies dan in het verleden", stelt algemeen directeur Karel Schiffer.

Het aantal hypotheken met NHG neemt de laatste tijd sterk toe. Sinds vorig jaar is de grens voor een NHG-hypotheek verhoogd naar 350.000 euro. Rond de 80% van de woningaankopen tot dat bedrag wordt nu met een NHG-hypotheek gefinancierd.

Nieuw & interessant

 • eerste-huis-kopen

  Nieuw huis?

  Wij helpen je stap voor stap op weg. Van de ultieme verhuischecklist tot de beste verhuisdoos.

 • hypotheek-kosten
  Nieuws  |  22 aug.

  Onverklaarbaar hoge kosten bij hypotheekwijzigingen

  Hypotheekbanken jagen consumenten vaak onnodig op hoge kosten bij de aanpassing van hun hypotheek. Zij rekenen hoge kosten en verplichten consumenten om een hypotheekadviseur in te schakelen.
 • Artikelen_persoonlijkeleningofdoorlopendkrediet
  3 aug.

  Persoonlijke lening of doorlopend krediet

  Als je geld nodig hebt kijk je vaak eerst naar een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Je kunt besparen bij een voordelige aanbieder.
 • naheffing-spaarhypotheek
  31 jul.

  Bank draait op voor slecht advies spaarhypotheek

  Banken en tussenpersonen blijken hun klanten niet altijd te hebben beschermd tegen de valkuilen van spaar- of bankspaarhypotheken. Zij moeten nu de consequenties accepteren.