icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

MoneYou lokt doorstromers

Nieuws|ABN Amro-dochter MoneYou richt zich met haar hypotheekverstrekking voortaan op de zogenoemde doorstromers, die kennis van zaken hebben en gewend zijn hun financiën zelf te regelen. MoneYou geeft geen advies meer, maar laat klanten hun hypotheek eigenhandig afsluiten via internet.

Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op:17 november 2011


De maximale verstrekking voor een bestaande woning is nog ‘slechts’ 100% van de executiewaarde (was 125%), wat MoneYou oninteressant maakt voor starters op de woningmarkt. Daar staat tegenover dat de administratiekosten van maandelijks €25 zijn komen te vervallen.

Door die (aftrekbare) administratiekosten léken hypotheken van MoneYou goedkoper dan ze in werkelijkheid waren. Op een lening van €200.000 scheelt €25 per maand immers 0,15%. Bovendien viel de rente op de spaarrekening die bij een bankspaarhypotheek hoort hierdoor navenant lager uit dan de hypotheekrente die je betaalt. Dit kostte de klant bij een gemiddelde hypotheek, afhankelijk van de hoogte van de rente, tussen de €2000 en €2500.

Advies inwinnen

Met de opvallende maatregelen loopt MoneYou naar eigen zeggen vooruit op het afschaffen van het provisieverbod, dat naar verwachting begin 2013 ingaat en waardoor steeds meer adviseurs nu al op uurbasistarief gaan rekenen. Het bedrijf raadt klanten wel ‘sterk’ aan advies in te winnen bij een gecertificeerd adviseur, voordat zij via internet een hypotheek afsluiten. Afsluiten via een tussenpersoon kan overigens nog wel, maar dan betaal je €1150 afsluitprovisie. Ook moet je er dan op rekenen dat de tussenpersoon zelf een rekening voor zijn werkzaamheden stuurt. 

Bron: Assurantie Magazine

Nieuw & interessant

 • hypotheek-kosten
  Nieuws  |  7 feb.

  ING en Rabobank benadelen klanten met spaarhypotheek

  Klanten van ING en Rabobank die hun aflopende spaarhypotheek willen verlengen worden ernstig benadeeld. De banken rekenen bij deze hypotheekvorm een hogere rente dan bij een gewone annuïteitenhypotheek.
 • verhuischecklist-deurposter

  Gratis verhuischecklist

  Ga je verhuizen en wil je zeker weten dat je niks vergeet? Met de ultieme checklist heb je alles op een rij.

 • eerste-huis-kopen

  Nieuw huis?

  Wij helpen je stap voor stap op weg. Van de ultieme verhuischecklist tot de beste verhuisdoos.

 • even-voorstellen

  Video's: Stap voor stap een nieuw huis kopen

  Adil en Laura kochten hun eerste huis. Bij een nieuw huis moet er veel geregeld worden. Speciaal voor een videoreeks volgen wij hen in alle stappen. Van het afsluiten van de hypotheek, het regelen van verzekeringen tot de verhuizing. Kijk je mee?