icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief hypotheek bij verhuizing voor volgende koophuis

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Hypotheek bij verhuizing voor je volgende koophuis.


2018

3 december 2018

Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Valt de aankoopprijs van je huis binnen de normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? Neem dan een hypotheek met NHG.

5 november 2018

Woonlastenverzekering

Als je arbeidsongeschikt raakt, heeft dat grote financiële gevolgen hebben voor je woonlasten. Een woonlastenverzekering voorkomt een verhuizing.

Nieuws | 19 juni 2018

Liever geen krediet aan ouderen

Vanaf 1 juli 2018 verlaagt ING de maximale eindleeftijd voor het krijgen van een doorlopend krediet met maar liefst 8 jaar.

Nieuws | 13 juni 2018

Delta Lloyd 1 juli uit de lucht

Vanaf 1 juli kun je geen verzekering van Delta Lloyd meer afsluiten. Bestaande klanten krijgen binnenkort een brief van Nationale-Nederlanden, de eigenaar van Delta Lloyd. Voor hen verandert voorlopig niets.

Nieuws | 25 april 2018

Aegon compenseert interne oversluiters toch

Aegon Bank gaat toch klanten compenseren die na 14 juli 2016 een te hoge boeterente betaalden voor het oversluiten van hun hypotheek binnen de bank. Dat laat Aegon weten in een reactie op het onderzoek van de Consumentenbond.

Nieuws | 23 maart 2018

1 op de 10 maakt bezwaar tegen WOZ-waarde

Een op de tien van de respondenten van ons internetpanel gaf via een poll aan bezwaar te willen maken tegen de WOZ-beschikking.

2017

30 november 2017

Tip: hypotheek zónder renteaftrek

De hypotheek zónder hypotheekrenteaftrek wordt steeds populairder. Het kan je duizenden euro's belastingvoordeel opleveren. Hoe zit dat?

Nieuws | 20 november 2017

Afkoelingsperiode nodig in agressieve keukenbranche

37% van de consumenten die een keuken willen kopen, voelt zich onder druk gezet door agressieve verkoopmethoden. Dat blijkt uit een enquête van de Consumentenbond onder 7000 panelleden.

1 november 2017

Overbruggingskredieten per bank

Hypotheekverstrekkers gaan op zeer uiteenlopende manieren om met aanvragen voor een zogeheten overbruggingskrediet.

Nieuws | 31 oktober 2017

ASN Bank stopt beheer hypotheken

ASN Bank gaat stoppen met het beheer van de huidige hypotheken. Hypotheekklanten zijn hierdoor verplicht over te stappen. Dat kan kosteloos naar de RegioBank, wat niet bij iedereen in goede aarde valt. 

Eerste indruk | 25 oktober 2017

Looptijdrente.nl

Looptijdrente.nl vergelijkt hypotheekrentes. Bijzonder is dat deze vergelijker rekening houdt met banken die de rente tijdens de rentevaste periode automatisch verlagen.

Nieuws | 19 oktober 2017

Adviseur moet ook op andere partijen wijzen

Financieel adviseurs moeten klanten ook wijzen op mogelijkheden bij aanbieders waarmee zij niet samenwerken. De Consumentenbond is blij met deze conclusie.

18 september 2017

Execution only

Via execution only sluit je zonder advies online je hypotheek af. Je bespaart minimaal €1000 op advieskosten. Ontdek of het wat voor je is.

Nieuws | 22 augustus 2017

Onverklaarbaar hoge kosten bij hypotheekwijzigingen

Hypotheekbanken jagen consumenten vaak onnodig op hoge kosten bij de aanpassing van hun hypotheek. Zij rekenen hoge kosten en verplichten consumenten om een hypotheekadviseur in te schakelen.

Nieuws | 28 juli 2017

Nieuwe dienst: Verhuizen met de Consumentenbond

Consumenten die verhuizen naar een nieuwe koop- of huurwoning kunnen vanaf vandaag terecht op het 'Nieuw huis' platform van de Consumentenbond. Praktische informatie, een checklist en een e-mailservice helpen verhuizende consumenten op weg.

5 juli 2017

Hypotheekrente vastzetten

De rente voor lange tijd vastzetten betekent hogere maanlasten, maar ook voor lange tijd zekerheid. Is het slim om de rente dan voor 30 jaar vast te zetten?

5 juli 2017

Lineaire hypotheek

Bij de lineaire hypotheek los je elke maand een deel van de oorspronkelijke lening af. Naast aflossing betaal je rente over de openstaande schuld.

5 juli 2017

Annuïteitenhypotheek

Bij een annuïteitenhypotheek betaal je - zolang de rente niet wordt aangepast - elke maand hetzelfde bruto bedrag.

Nieuws | 4 juli 2017

Einde belastingvoordeel bij restschuldfinanciering

Huizenbezitters opgelet! Vanaf 1 januari 2018 kun je de betaalde rente over een restschuldfinanciering niet meer aftrekken bij je belastingaangifte


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in