icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Grote vlucht hypotheekgarantie

Nieuws | Zo'n 30.000 huizenkopers hebben in de eerste 3 maanden van dit jaar hun hypotheek afgesloten met een Nationale Hypotheek Garantie (NHG), tegenover 17.000 in dezelfde periode vorig jaar.
Rien Meijer
Rien Meijer

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  28 april 2010


Van de aangekochte woningen worden 8 van de 10 nu gefinancierd met NHG, tegenover voorheen ongeveer de helft van de woningen. Geldgevers vragen een minder hoge rente als er een hypotheekgarantie is. Deze kan oplopen tot 0,8%.

Oorzaak van de populariteit van de NHG is dat de overheid de garantie heeft opgetrokken naar hypotheken tot €350.000. Dankzij of ondanks die opgetrokken NHG bleef het aantal gedwongen verkopen beperkt. In het eerste kwartaal van 2010  waren dit er 307, tegenover 167 een jaar eerder. In 15% van die gevallen werd de gedwongen verkoop veroorzaakt door werkloosheid en in 35% door echtscheiding.

Nieuwste artikelen

Nieuw & interessant

 • werkgeversverklaring
  6 jul.

  Checklist werkgeversverklaring

  De werkgeversverklaring is een belangrijk document bij de hypotheekaanvraag. Het bevat vaak fouten of is onvolledig. Dit kan de hypotheekaanvraag vertragen. Gebruik onze checklist.
 • Artikelen_overstappenanderekoopwoning
  Nieuws  |  5 jul.

  Hypotheek zonder werkgeversverklaring

  Een hypotheek aanvragen met een digitaal verzekeringsbericht van het UWV in plaats van een werkgeversverklaring kan bij steeds meer hypotheekverstrekkers. Voorwaarde is wel dat dit gebeurt via een adviseur die deelneemt aan het project 'Handig!’.
 • verhuischecklist-deurposter

  Gratis verhuischecklist

  Ga je verhuizen en wil je zeker weten dat je niks vergeet? Met de ultieme checklist heb je alles op een rij.

 • eerste-huis-kopen

  Nieuw huis?

  Wij helpen je stap voor stap op weg. Van de ultieme verhuischecklist tot de beste verhuisdoos.