icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
De beste zorgverzekering, die wil jij toch ook? |

Vergelijk en stap over

zorgicoon-45x45px

Grote vlucht hypotheekgarantie

Nieuws | Zo'n 30.000 huizenkopers hebben in de eerste 3 maanden van dit jaar hun hypotheek afgesloten met een Nationale Hypotheek Garantie (NHG), tegenover 17.000 in dezelfde periode vorig jaar.
Rien Meijer
Rien Meijer

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  28 april 2010


Van de aangekochte woningen worden 8 van de 10 nu gefinancierd met NHG, tegenover voorheen ongeveer de helft van de woningen. Geldgevers vragen een minder hoge rente als er een hypotheekgarantie is. Deze kan oplopen tot 0,8%.

Oorzaak van de populariteit van de NHG is dat de overheid de garantie heeft opgetrokken naar hypotheken tot €350.000. Dankzij of ondanks die opgetrokken NHG bleef het aantal gedwongen verkopen beperkt. In het eerste kwartaal van 2010  waren dit er 307, tegenover 167 een jaar eerder. In 15% van die gevallen werd de gedwongen verkoop veroorzaakt door werkloosheid en in 35% door echtscheiding.

Nieuwste artikelen

Nieuw & interessant

 • eerste-huis-kopen

  Nieuw huis?

  Wij helpen je stap voor stap op weg. Van de ultieme verhuischecklist tot de beste verhuisdoos.

 • even-voorstellen

  Videoreeks: nieuw huis, nieuw avontuur

  Adil en Laura kochten hun eerste huis. Bij een nieuw huis moet er veel geregeld worden. Speciaal voor een videoreeks volgen wij hen in alle stappen. Van het afsluiten van de hypotheek, het regelen van verzekeringen tot de verhuizing. Kijk je mee?

 • looptijdrente-eersteindruk
  Eerste indruk  |  14 nov.

  Looptijdrente.nl

  Looptijdrente.nl vergelijkt hypotheekrentes. Bijzonder is dat deze vergelijker rekening houdt met banken die de rente tijdens de rentevaste periode automatisch verlagen.
 • taxatie-huis-inspectie
  13 nov.

  Hoe kies je een taxateur?

  De bank vraagt meestal een taxatierapport als je een hypotheek afsluit. Ook is een taxatie handig als je een bod doet op een woning. Waar moet je letten als je een taxateur inschakelt?