icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Hypotheek voor je eerste huis

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Hypotheek voor je eerste huis.


2019

23 januari 2019

Eigen huis en belasting

Het kopen en bezitten van een eigen huis heeft gevolgen voor je inkomstenbelasting en gemeentelijke belastingen. Waar moet je op letten?

2018

3 december 2018

Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Valt de aankoopprijs van je huis binnen de normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? Neem dan een hypotheek met NHG.

Eerste indruk | 23 november 2018

ASN Hypotheek & Duurzaam Wonen

ASN Bank had nog niet veel te bieden aan (aankomende) woningeigenaren. Nu is de bank terug met de ASN Hypotheek. Voldoet de hypotheek aan de hoge verwachtingen?

5 november 2018

Hypotheekadvies

De kosten voor hypotheekadvies lopen flink uiteen. Maar waaruit bestaan die kosten?

5 november 2018

Woonlastenverzekering

Als je arbeidsongeschikt raakt, heeft dat grote financiële gevolgen hebben voor je woonlasten. Een woonlastenverzekering voorkomt een verhuizing.

5 november 2018

Inspelen op belastingregels 2019

Met onze tips kun je slim inspelen op een groot aantal wetswijzigingen die eraan komen.

Eerste indruk | 8 oktober 2018

Robuust Hypotheken

Robuust Hypotheken is een nieuwe hypotheekaanbieder. Het bedrijf richt zich uitdrukkelijk ook op ZZP’ers en mensen met een flexibel arbeidscontract.

Eerste indruk | 6 september 2018

Jungo

Jungo wil hypotheekklanten direct koppelen aan particulieren die op zoek zijn naar een hoger rendement op hun spaargeld. Hoe werkt dit precies?

Eerste indruk | 6 september 2018

Colibri Startershypotheek

Colibri Hypotheken is een nieuwe aanbieder voor starters. De hypotheekrente is redelijk voordelig, maar er zijn voordeligere aanbieders. Colibri hanteert lage kosten als je de hypotheek wilt aanpassen.

Eerste indruk | 26 juni 2018

Tulp Hypotheken

Nieuwkomer Tulp Hypotheken is er voor starters. Het gaat om starters met een huis boven de €265.000 die relatief veel lenen en kiezen voor een rentevaste periode van 20 jaar of langer.

Eerste indruk | 20 juni 2018

De Vista hypotheek

Met de nieuwe hypotheek Vista wil de Rabobank de concurrentie aangaan voor de lange renteperiodes, maar lukt dat ook?

Eerste indruk | 7 juni 2018

ASR WelThuis Starters hypotheek

De ASR WelThuis Starters hypotheek is een annuïteitenhypotheek die je niet in 30 jaar aflost maar in 40 jaar. Je maandlasten zijn lager maar de totale lasten over 40 jaar zijn hoger.

Nieuws | 14 mei 2018

Nu ook bij SNS hypotheek afsluiten zonder adviseur

Starters met voldoende kennis van hypotheken kunnen nu ook bij SNS een hypotheek afsluiten zonder adviseur. Zo’n execution only hypotheek kost €650, waarmee SNS wel een van de duurste aanbieders is.

Nieuws | 14 mei 2018

Verkopersbijdrage Starterslening verdwijnt

Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) accepteert vanaf 1 oktober 2018 geen aanvragen meer voor een Starterslening met verkopersbijdrage. Volgens het SVn werkt de bijdrage soms tégen het doel van de Starterslening; koopwoningen bereikbaar maken voor starters.

Eerste indruk | 18 april 2018

Triodos Energiebespaarlening

Triodos verstrekt vanaf 1 mei 2018 de Energiebespaarlening, een lening voor als je je woning wilt verduurzamen en graag een hypotheek bij een duurzame bank afsluit.

Nieuws | 23 maart 2018

1 op de 10 maakt bezwaar tegen WOZ-waarde

Een op de tien van de respondenten van ons internetpanel gaf via een poll aan bezwaar te willen maken tegen de WOZ-beschikking.

2017

Eerste indruk | 19 december 2017

Duokoop

Met Duokoop koop je een huis en huur je de grond onder het huis van DNGB (voorheen de Nationale Grondbank). Het is dus erfpacht. Hierdoor heb je lagere maandelijkse lasten en kun je een iets duurder huis kopen.

30 november 2017

Checklist werkgeversverklaring

De werkgeversverklaring is belangrijk bij de hypotheekaanvraag. Het bevat vaak fouten. Dit kan de hypotheekaanvraag vertragen. Gebruik onze checklist.

Nieuws | 20 november 2017

Afkoelingsperiode nodig in agressieve keukenbranche

37% van de consumenten die een keuken willen kopen, voelt zich onder druk gezet door agressieve verkoopmethoden. Dat blijkt uit een enquête van de Consumentenbond onder 7000 panelleden.

16 november 2017

Wat moet je vragen aan de hypotheekadviseur?

Het afsluiten van een hypotheek is een grote beslissing. Het gesprek met een hypotheekadviseur moet je goed voorbereiden. Welke vragen kun je stellen?


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in