icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Bespaar met het Energiecollectief |

Schrijf je nu in

Energiecollectief icon

Bedenktijd helpt niet

Nieuws | De drie dagen bedenktijd bij de koop van een huis heeft weinig zin, blijkt uit onderzoek van het Molengraaff Instituut voor privaatrecht.
Rien Meijer
Rien Meijer

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  11 maart 2010


De termijn is niet alleen te kort om deskundige bijstand in te roepen, de dagen helpen ook niet tegen overhaaste koopbeslissingen. Kopers wachten vooral met het ondertekenen van de koopovereenkomst. Zolang zij deze niet hebben getekend, zijn ze er immers niet aan gebonden.

Volgens de onderzoekers ligt het meer voor de hand bij de koop verplicht de notaris in te schakelen en extra eisen te stellen aan de inhoud van de koopovereenkomst: ‘Door notariële bijstand worden partijen, ook de verkopers, geïnformeerd over de juridische gevolgen van de koopovereenkomst. En door extra eisen te stellen aan de inhoud van de koopovereenkomst worden onduidelijkheden voorkomen.’

Nieuw & interessant

 • eerste-huis-kopen

  Nieuw huis?

  Wij helpen je stap voor stap op weg. Van de ultieme verhuischecklist tot de beste verhuisdoos.

 • even-voorstellen

  Videoreeks: nieuw huis, nieuw avontuur

  Adil en Laura kochten hun eerste huis. Bij een nieuw huis moet er veel geregeld worden. Speciaal voor een videoreeks volgen wij hen in alle stappen. Van het afsluiten van de hypotheek, het regelen van verzekeringen tot de verhuizing. Kijk je mee?

 • keuken-agresieve-verkoop-Nieuws
  Nieuws  |  20 nov.

  Afkoelingsperiode nodig in agressieve keukenbranche

  37% van de consumenten die een keuken willen kopen, voelt zich onder druk gezet door agressieve verkoopmethoden. Dat blijkt uit een enquête van de Consumentenbond onder 7000 panelleden.
 • looptijdrente-eersteindruk
  Eerste indruk  |  14 nov.

  Looptijdrente.nl

  Looptijdrente.nl vergelijkt hypotheekrentes. Bijzonder is dat deze vergelijker rekening houdt met banken die de rente tijdens de rentevaste periode automatisch verlagen.