icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Bedenktijd helpt niet

Nieuws | De drie dagen bedenktijd bij de koop van een huis heeft weinig zin, blijkt uit onderzoek van het Molengraaff Instituut voor privaatrecht.
Rien Meijer
Rien Meijer

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  11 maart 2010


De termijn is niet alleen te kort om deskundige bijstand in te roepen, de dagen helpen ook niet tegen overhaaste koopbeslissingen. Kopers wachten vooral met het ondertekenen van de koopovereenkomst. Zolang zij deze niet hebben getekend, zijn ze er immers niet aan gebonden.

Volgens de onderzoekers ligt het meer voor de hand bij de koop verplicht de notaris in te schakelen en extra eisen te stellen aan de inhoud van de koopovereenkomst: ‘Door notariële bijstand worden partijen, ook de verkopers, geïnformeerd over de juridische gevolgen van de koopovereenkomst. En door extra eisen te stellen aan de inhoud van de koopovereenkomst worden onduidelijkheden voorkomen.’

Nieuwste artikelen

Nieuw & interessant

 • werkgeversverklaring
  6 jul.

  Checklist werkgeversverklaring

  De werkgeversverklaring is een belangrijk document bij de hypotheekaanvraag. Het bevat vaak fouten of is onvolledig. Dit kan de hypotheekaanvraag vertragen. Gebruik onze checklist.
 • Artikelen_overstappenanderekoopwoning
  Nieuws  |  5 jul.

  Hypotheek zonder werkgeversverklaring

  Een hypotheek aanvragen met een digitaal verzekeringsbericht van het UWV in plaats van een werkgeversverklaring kan bij steeds meer hypotheekverstrekkers. Voorwaarde is wel dat dit gebeurt via een adviseur die deelneemt aan het project 'Handig!’.
 • verhuischecklist-deurposter

  Gratis verhuischecklist

  Ga je verhuizen en wil je zeker weten dat je niks vergeet? Met de ultieme checklist heb je alles op een rij.

 • eerste-huis-kopen

  Nieuw huis?

  Wij helpen je stap voor stap op weg. Van de ultieme verhuischecklist tot de beste verhuisdoos.