icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Bedenktijd helpt niet

Nieuws | De drie dagen bedenktijd bij de koop van een huis heeft weinig zin, blijkt uit onderzoek van het Molengraaff Instituut voor privaatrecht.
Rien Meijer
Rien Meijer

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  11 maart 2010


De termijn is niet alleen te kort om deskundige bijstand in te roepen, de dagen helpen ook niet tegen overhaaste koopbeslissingen. Kopers wachten vooral met het ondertekenen van de koopovereenkomst. Zolang zij deze niet hebben getekend, zijn ze er immers niet aan gebonden.

Volgens de onderzoekers ligt het meer voor de hand bij de koop verplicht de notaris in te schakelen en extra eisen te stellen aan de inhoud van de koopovereenkomst: ‘Door notariële bijstand worden partijen, ook de verkopers, geïnformeerd over de juridische gevolgen van de koopovereenkomst. En door extra eisen te stellen aan de inhoud van de koopovereenkomst worden onduidelijkheden voorkomen.’

Nieuw & interessant

 • Vista-hypotheken-eersteindruk
  Eerste indruk  |  20 jun.

  De Vista hypotheek

  Met de nieuwe hypotheek Vista wil de Rabobank de concurrentie aangaan voor de lange renteperiodes, maar lukt dat ook?
 • Artikelen_persoonlijkeleningofdoorlopendkrediet
  15 jun.

  Persoonlijke lening of doorlopend krediet

  Als je geld nodig hebt kijk je vaak eerst naar een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Je kunt besparen bij een voordelige aanbieder.
 • verhuischecklist-deurposter

  Gratis verhuischecklist

  Ga je verhuizen en wil je zeker weten dat je niks vergeet? Met de ultieme checklist heb je alles op een rij.

 • even-voorstellen

  Videoreeks: nieuw huis, nieuw avontuur

  Adil en Laura kochten hun eerste huis. Bij een nieuw huis moet er veel geregeld worden. Speciaal voor een videoreeks volgen wij hen in alle stappen. Van het afsluiten van de hypotheek, het regelen van verzekeringen tot de verhuizing. Kijk je mee?