icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Deense hypotheek later in Nederland

Nieuws | Nederland moet langer wachten op hypotheken volgens het ‘Deense model’. Het bedrijf Solid Mortgages uit Leiden had in de loop van dit jaar een Deense hypotheek willen lanceren, maar dat wordt nu op zijn vroegst medio 2014.
Rien Meijer
Rien Meijer

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  4 juli 2013


Volgens Remco Polman van Solid Mortgages zijn de besprekingen met enkele grote investeerders inmiddels in een afrondende fase. De zoektocht naar financiers heeft echter langer geduurd dan gedacht. De Deense hypotheek onderscheidt zich doordat voor elke afgesloten hypotheek obligaties worden uitgegeven om aan kapitaal te komen. Doordat de looptijd en de rente van hypotheek en obligaties identiek zijn – langetermijnleningen worden gefinancierd met met langetermijnkapitaal – betalen de Denen een stuk minder voor hun huislening dan Nederlanders.

'Markt is er klaar voor'

Polman baalt van het noodgedwongen uitstel, omdat de markt volgens hem 'meer dan ooit' klaar is voor de Deense hypotheek. Dat bleek onlangs weer uit alle commotie rond het aangekondigde offensief door enkele grote Duitse hypotheekverstrekkers. Dat offensief werd snel afgeblazen nadat de Nederlandse initiatiefneemster in opspraak raakte vanwege onfrisse praktijken uit het verleden.

Jaloerse blikken

Naar aanleiding van alle heisa rond de Duitse hypotheken kreeg Solid Mortgages weer de nodige vragen van aspirant-huizenkopers die met jaloerse blikken kijken naar de lage hypotheekrente in andere landen.

Bron: Solid Mortgages

Nieuwste artikelen

Nieuw & interessant

 • werkgeversverklaring
  6 jul.

  Checklist werkgeversverklaring

  De werkgeversverklaring is een belangrijk document bij de hypotheekaanvraag. Het bevat vaak fouten of is onvolledig. Dit kan de hypotheekaanvraag vertragen. Gebruik onze checklist.
 • Artikelen_overstappenanderekoopwoning
  Nieuws  |  5 jul.

  Hypotheek zonder werkgeversverklaring

  Een hypotheek aanvragen met een digitaal verzekeringsbericht van het UWV in plaats van een werkgeversverklaring kan bij steeds meer hypotheekverstrekkers. Voorwaarde is wel dat dit gebeurt via een adviseur die deelneemt aan het project 'Handig!’.
 • verhuischecklist-deurposter

  Gratis verhuischecklist

  Ga je verhuizen en wil je zeker weten dat je niks vergeet? Met de ultieme checklist heb je alles op een rij.

 • eerste-huis-kopen

  Nieuw huis?

  Wij helpen je stap voor stap op weg. Van de ultieme verhuischecklist tot de beste verhuisdoos.