icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Nieuwkomers hypotheekmarkt

Nieuws | Nieuwkomers op de hypotheekmarkt, waaronder Munt Hypotheken, veroveren een flink marktaandeel ten koste van traditionele hypotheekverstrekkers.
Rien Meijer
Rien Meijer

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  8 februari 2016

Nieuwkomers hypotheekmarkt

Snel naar:


Andere nieuwkomers zijn Attens Hypotheken (alleen voor deelnemers aan het Pensioenfonds Zorg & Welzijn), bijBouwe, Duitse Volksbank, Hypotrust Elan, Hypotrust Goede Start, Hypotrust Woon Bewust Hypotheek, Selectief Hypotheken en Tellius Hypotheken. Het geld van de nieuwe aanbieders komt vooral van Nederlandse pensioenfondsen en buitenlandse investeerders. In het begin bieden de meeste nieuwkomers een relatief lage rente aan. Alleen Goede Start Hypotheek van Hypotrust is uitgesproken duur. Bij de keuze voor 30 jaar rentevast komt vrijwel altijd een van de nieuwkomers als voordeligste uit de bus.

Sobere voorwaarden

De nieuwelingen profileren zich overigens niet op de voorwaarden. Deze zijn sober, maar marktconform. De hypotheken van de Duitse Volksbank en Elan zijn niet mogelijk met NHG, terwijl Goede Start en Selectief hypotheken juist alleen met NHG kan.

Nieuw & interessant

 • Vista-hypotheken-eersteindruk
  Eerste indruk  |  20 jun.

  De Vista hypotheek

  Met de nieuwe hypotheek Vista wil de Rabobank de concurrentie aangaan voor de lange renteperiodes, maar lukt dat ook?
 • Artikelen_persoonlijkeleningofdoorlopendkrediet
  15 jun.

  Persoonlijke lening of doorlopend krediet

  Als je geld nodig hebt kijk je vaak eerst naar een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Je kunt besparen bij een voordelige aanbieder.
 • verhuischecklist-deurposter

  Gratis verhuischecklist

  Ga je verhuizen en wil je zeker weten dat je niks vergeet? Met de ultieme checklist heb je alles op een rij.

 • even-voorstellen

  Videoreeks: nieuw huis, nieuw avontuur

  Adil en Laura kochten hun eerste huis. Bij een nieuw huis moet er veel geregeld worden. Speciaal voor een videoreeks volgen wij hen in alle stappen. Van het afsluiten van de hypotheek, het regelen van verzekeringen tot de verhuizing. Kijk je mee?