icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Bespaar met het Energiecollectief |

Schrijf je nu in

Energiecollectief icon

Nieuwkomers hypotheekmarkt

Nieuws | Nieuwkomers op de hypotheekmarkt, waaronder Munt Hypotheken, veroveren een flink marktaandeel ten koste van traditionele hypotheekverstrekkers.
Rien Meijer
Rien Meijer

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  8 februari 2016

Nieuwkomers hypotheekmarkt

Snel naar:


Andere nieuwkomers zijn Attens Hypotheken (alleen voor deelnemers aan het Pensioenfonds Zorg & Welzijn), bijBouwe, Duitse Volksbank, Hypotrust Elan, Hypotrust Goede Start, Hypotrust Woon Bewust Hypotheek, Selectief Hypotheken en Tellius Hypotheken. Het geld van de nieuwe aanbieders komt vooral van Nederlandse pensioenfondsen en buitenlandse investeerders. In het begin bieden de meeste nieuwkomers een relatief lage rente aan. Alleen Goede Start Hypotheek van Hypotrust is uitgesproken duur. Bij de keuze voor 30 jaar rentevast komt vrijwel altijd een van de nieuwkomers als voordeligste uit de bus.

Sobere voorwaarden

De nieuwelingen profileren zich overigens niet op de voorwaarden. Deze zijn sober, maar marktconform. De hypotheken van de Duitse Volksbank en Elan zijn niet mogelijk met NHG, terwijl Goede Start en Selectief hypotheken juist alleen met NHG kan.

Nieuw & interessant

 • eerste-huis-kopen

  Nieuw huis?

  Wij helpen je stap voor stap op weg. Van de ultieme verhuischecklist tot de beste verhuisdoos.

 • even-voorstellen

  Videoreeks: nieuw huis, nieuw avontuur

  Adil en Laura kochten hun eerste huis. Bij een nieuw huis moet er veel geregeld worden. Speciaal voor een videoreeks volgen wij hen in alle stappen. Van het afsluiten van de hypotheek, het regelen van verzekeringen tot de verhuizing. Kijk je mee?

 • keuken-agresieve-verkoop-Nieuws
  Nieuws  |  20 nov.

  Afkoelingsperiode nodig in agressieve keukenbranche

  37% van de consumenten die een keuken willen kopen, voelt zich onder druk gezet door agressieve verkoopmethoden. Dat blijkt uit een enquête van de Consumentenbond onder 7000 panelleden.
 • looptijdrente-eersteindruk
  Eerste indruk  |  14 nov.

  Looptijdrente.nl

  Looptijdrente.nl vergelijkt hypotheekrentes. Bijzonder is dat deze vergelijker rekening houdt met banken die de rente tijdens de rentevaste periode automatisch verlagen.