icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Nieuwkomers hypotheekmarkt

Nieuws | Nieuwkomers op de hypotheekmarkt, waaronder Munt Hypotheken, veroveren een flink marktaandeel ten koste van traditionele hypotheekverstrekkers.
Rien Meijer
Rien Meijer

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  8 februari 2016

Nieuwkomers hypotheekmarkt

Snel naar:


Andere nieuwkomers zijn Attens Hypotheken (alleen voor deelnemers aan het Pensioenfonds Zorg & Welzijn), bijBouwe, Duitse Volksbank, Hypotrust Elan, Hypotrust Goede Start, Hypotrust Woon Bewust Hypotheek, Selectief Hypotheken en Tellius Hypotheken. Het geld van de nieuwe aanbieders komt vooral van Nederlandse pensioenfondsen en buitenlandse investeerders. In het begin bieden de meeste nieuwkomers een relatief lage rente aan. Alleen Goede Start Hypotheek van Hypotrust is uitgesproken duur. Bij de keuze voor 30 jaar rentevast komt vrijwel altijd een van de nieuwkomers als voordeligste uit de bus.

Sobere voorwaarden

De nieuwelingen profileren zich overigens niet op de voorwaarden. Deze zijn sober, maar marktconform. De hypotheken van de Duitse Volksbank en Elan zijn niet mogelijk met NHG, terwijl Goede Start en Selectief hypotheken juist alleen met NHG kan.

Nieuw & interessant

 • werkgeversverklaring
  6 jul.

  Checklist werkgeversverklaring

  De werkgeversverklaring is een belangrijk document bij de hypotheekaanvraag. Het bevat vaak fouten of is onvolledig. Dit kan de hypotheekaanvraag vertragen. Gebruik onze checklist.
 • Artikelen_overstappenanderekoopwoning
  Nieuws  |  5 jul.

  Hypotheek zonder werkgeversverklaring

  Een hypotheek aanvragen met een digitaal verzekeringsbericht van het UWV in plaats van een werkgeversverklaring kan bij steeds meer hypotheekverstrekkers. Voorwaarde is wel dat dit gebeurt via een adviseur die deelneemt aan het project 'Handig!’.
 • verhuischecklist-deurposter

  Gratis verhuischecklist

  Ga je verhuizen en wil je zeker weten dat je niks vergeet? Met de ultieme checklist heb je alles op een rij.

 • eerste-huis-kopen

  Nieuw huis?

  Wij helpen je stap voor stap op weg. Van de ultieme verhuischecklist tot de beste verhuisdoos.