icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Nieuwkomers hypotheekmarkt

Nieuws|Nieuwkomers op de hypotheekmarkt, waaronder Munt Hypotheken, veroveren een flink marktaandeel ten koste van traditionele hypotheekverstrekkers.

Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op:8 februari 2016

Nieuwkomers hypotheekmarkt

Andere nieuwkomers zijn Attens Hypotheken (alleen voor deelnemers aan het Pensioenfonds Zorg & Welzijn), bijBouwe, Duitse Volksbank, Hypotrust Elan, Hypotrust Goede Start, Hypotrust Woon Bewust Hypotheek, Selectief Hypotheken en Tellius Hypotheken. Het geld van de nieuwe aanbieders komt vooral van Nederlandse pensioenfondsen en buitenlandse investeerders. In het begin bieden de meeste nieuwkomers een relatief lage rente aan. Alleen Goede Start Hypotheek van Hypotrust is uitgesproken duur. Bij de keuze voor 30 jaar rentevast komt vrijwel altijd een van de nieuwkomers als voordeligste uit de bus.

Sobere voorwaarden

De nieuwelingen profileren zich overigens niet op de voorwaarden. Deze zijn sober, maar marktconform. De hypotheken van de Duitse Volksbank en Elan zijn niet mogelijk met NHG, terwijl Goede Start en Selectief hypotheken juist alleen met NHG kan.

Nieuw & interessant

 • ASN-duurzame-hypotheek-eersteindruk
  Eerste indruk  |  23 nov.

  ASN Hypotheek & Duurzaam Wonen

  ASN Bank had nog niet veel te bieden aan (aankomende) woningeigenaren. Nu is de bank terug met de ASN Hypotheek. Voldoet de hypotheek aan de hoge verwachtingen?
 • Artikelen_persoonlijkeleningofdoorlopendkrediet
  22 nov.

  Persoonlijke lening of doorlopend krediet

  Als je geld nodig hebt kijk je vaak eerst naar een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Je kunt besparen bij een voordelige aanbieder.
 • verhuischecklist-deurposter

  Gratis verhuischecklist

  Ga je verhuizen en wil je zeker weten dat je niks vergeet? Met de ultieme checklist heb je alles op een rij.

 • eerste-huis-kopen

  Nieuw huis?

  Wij helpen je stap voor stap op weg. Van de ultieme verhuischecklist tot de beste verhuisdoos.