icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief hypotheek senioren

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Hypotheek voor senioren.


2018

Nieuws | 9 juli 2018

Banken gaan soepel om met aflossingsvrije hypotheek

Loopt je aflossingsvrije hypotheek af? Voor de meeste banken is dat geen probleem. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

Nieuws | 19 juni 2018

Liever geen krediet aan ouderen

Vanaf 1 juli 2018 verlaagt ING de maximale eindleeftijd voor het krijgen van een doorlopend krediet met maar liefst 8 jaar.

Nieuws | 23 maart 2018

1 op de 10 maakt bezwaar tegen WOZ-waarde

Een op de tien van de respondenten van ons internetpanel gaf via een poll aan bezwaar te willen maken tegen de WOZ-beschikking.

Eerste indruk | 13 februari 2018

SVn Verzilverlening

De SVn Verzilverlening maakt het voor huiseigenaren van 57 jaar en ouder met een laag inkomen mogelijk om tegen lage kosten de eigen woning te verbeteren, seniorvriendelijk te maken of te verduurzamen. Hier is veel behoefte aan. Wij hopen dat gemeenten de Verzilverlening zo spoedig mogelijk gaan aanbieden.

2017

30 november 2017

Tip: hypotheek zónder renteaftrek

De hypotheek zónder hypotheekrenteaftrek wordt meestal gemeden, maar wordt terecht steeds populairder. Je hypotheekadviseur denkt meestal niet mee over deze optie, terwijl het al snel duizenden euro’s fiscaal voordeel oplevert. Hoe zit dat?

Eerste indruk | 26 oktober 2017

Thuisborg Woningwaarde Verzilverplan

Bij Thuisborg kun je de waarde van je woning verzilveren. Met het vrijgekomen geld kun je bijvoorbeeld je woning aanpassen of zorg inkopen.

Nieuws | 19 oktober 2017

Adviseur moet ook op andere partijen wijzen

Financieel adviseurs moeten klanten ook wijzen op mogelijkheden bij aanbieders waarmee zij niet samenwerken. De Consumentenbond is blij met deze conclusie.

Eerste indruk | 7 september 2017

Florius Verzilver Hypotheek

Florius vernieuwde in juli 2017 de Verzilver Hypotheek en is daarmee een van de 3 aanbieders van hypotheken waarmee je de overwaarde van je huis kunt opnemen. Je kunt hiervoor ook terecht bij Rabobank en SNS.

Nieuws | 22 augustus 2017

Onverklaarbaar hoge kosten bij hypotheekwijzigingen

Hypotheekbanken jagen consumenten vaak onnodig op hoge kosten bij de aanpassing van hun hypotheek. Zij rekenen hoge kosten en verplichten consumenten om een hypotheekadviseur in te schakelen.

Nieuws | 28 juli 2017

Nieuwe dienst: Verhuizen met de Consumentenbond

Consumenten die verhuizen naar een nieuwe koop- of huurwoning kunnen vanaf vandaag terecht op het 'Nieuw huis' platform van de Consumentenbond. Praktische informatie, een checklist en een e-mailservice helpen verhuizende consumenten op weg.

5 juli 2017

Hypotheekrente vastzetten

Zet je de rente voor lange tijd vast, dan zijn je maandlasten hoger maar heb je wel voor lange tijd zekerheid. Toch is het niet altijd verstandig om de rente dan maar gelijk voor 30 jaar vast te zetten.

5 juli 2017

Lineaire hypotheek

Bij de lineaire hypotheek los je, uitgaande van een looptijd van 30 jaar, elke maand 1/360 van de oorspronkelijke lening af. Naast de aflossing betaal je rente over de openstaande schuld.

5 juli 2017

Annuïteitenhypotheek

Bij een annuïteitenhypotheek betaal je - zolang de rente niet wordt aangepast - elke maand hetzelfde bruto bedrag.

4 juli 2017

Hypotheek bijna afgelost

Een woning die vrij is van hypotheek en dus helemaal van jezelf. Waar moet je op letten bij het aflossen van je laatste stukje hypotheek en is volledig aflossen altijd verstandig?

19 juni 2017

Vast aan je koophuis

Veel ouderen willen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Geldverstrekkers en regelgeving zijn hier niet op ingesteld.

Eerste indruk | 15 juni 2017

Rabo OverwaardePlan

Sommige AOW'ers hebben weinig spaargeld, maar ook een lage hypotheek. Alleen Rabobank heeft oog voor deze doelgroep met het vernieuwde Rabo OverwaardePlan.

1 juni 2017

Restschuld

Bij de verkoop van je huidige woning wordt uit de opbrengst eerst de hypotheek afgelost. Lukt dat niet volledig, dan is er sprake van een restschuld. Wat zijn de gevolgen daarvan?

1 juni 2017

Overbruggingskrediet

Wie een nieuw huis koopt voordat het oude is verkocht en niet over voldoende eigen middelen beschikt, heeft een overbruggingskrediet nodig.

1 juni 2017

Tot welke leeftijd kun je een overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

Een overlijdensrisicoverzekering (ORV) kun je maar tot een bepaalde leeftijd afsluiten. De verzekering heeft ook een maximum eindleeftijd. Zowel de maximum aanvangsleeftijden als eindleeftijden lopen uiteen. Je vindt ze voor de belangrijkste verzekeraars terug in de onderstaande tabel.

31 mei 2017

Kapitaalverzekeringen en bankspaarrekeningen: fiscale toelichting

De kapitaalverzekering eigen woning (KEW) en spaarrekening eigen woning (SEW) vallen in box 1. De kapitaalverzekering valt in box 3. We leggen de verschillen uit.


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in