icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief hypotheek senioren

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Hypotheek voor senioren.


2018

Eerste indruk | 18 september 2018

Duowonen

Met Duowonen verkoop je de grond onder je huis aan verzekeraar Goodlife en huurt deze vervolgens terug. Het is dus erfpacht. Een aanrader is het niet.

3 september 2018

Heb ik op de einddatum van mijn aflossingsvrije hypotheek een probleem?

Heb je een aflossingsvrije hypotheek die binnenkort gaat eindigen? Denk dan nu al na of je eventueel maatregelen moet nemen.

Nieuws | 9 juli 2018

Banken gaan soepel om met aflossingsvrije hypotheek

Loopt je aflossingsvrije hypotheek af? Voor de meeste banken is dat geen probleem. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

Nieuws | 19 juni 2018

Liever geen krediet aan ouderen

Vanaf 1 juli 2018 verlaagt ING de maximale eindleeftijd voor het krijgen van een doorlopend krediet met maar liefst 8 jaar.

Nieuws | 23 maart 2018

1 op de 10 maakt bezwaar tegen WOZ-waarde

Een op de tien van de respondenten van ons internetpanel gaf via een poll aan bezwaar te willen maken tegen de WOZ-beschikking.

Eerste indruk | 13 februari 2018

SVn Verzilverlening

De SVn Verzilverlening maakt het voor huiseigenaren van 57 jaar en ouder met een laag inkomen mogelijk om tegen lage kosten de eigen woning te verbeteren, seniorvriendelijk te maken of te verduurzamen. Hier is veel behoefte aan. Wij hopen dat gemeenten de Verzilverlening zo spoedig mogelijk gaan aanbieden.

2017

Eerste indruk | 26 oktober 2017

Thuisborg Woningwaarde Verzilverplan

Bij Thuisborg kun je de waarde van je woning verzilveren. Met het vrijgekomen geld kun je bijvoorbeeld je woning aanpassen of zorg inkopen.

Nieuws | 19 oktober 2017

Adviseur moet ook op andere partijen wijzen

Financieel adviseurs moeten klanten ook wijzen op mogelijkheden bij aanbieders waarmee zij niet samenwerken. De Consumentenbond is blij met deze conclusie.

Eerste indruk | 7 september 2017

Florius Verzilver Hypotheek

Florius vernieuwde in juli 2017 de Verzilver Hypotheek en is daarmee een van de 3 aanbieders van hypotheken waarmee je de overwaarde van je huis kunt opnemen. Je kunt hiervoor ook terecht bij Rabobank en SNS.

Nieuws | 22 augustus 2017

Onverklaarbaar hoge kosten bij hypotheekwijzigingen

Hypotheekbanken jagen consumenten vaak onnodig op hoge kosten bij de aanpassing van hun hypotheek. Zij rekenen hoge kosten en verplichten consumenten om een hypotheekadviseur in te schakelen.

Nieuws | 28 juli 2017

Nieuwe dienst: Verhuizen met de Consumentenbond

Consumenten die verhuizen naar een nieuwe koop- of huurwoning kunnen vanaf vandaag terecht op het 'Nieuw huis' platform van de Consumentenbond. Praktische informatie, een checklist en een e-mailservice helpen verhuizende consumenten op weg.

5 juli 2017

Annuïteitenhypotheek

Bij een annuïteitenhypotheek betaal je - zolang de rente niet wordt aangepast - elke maand hetzelfde bruto bedrag.

4 juli 2017

Hypotheek bijna afgelost

Waar moet je op letten bij het aflossen van je laatste stukje hypotheek en is volledig aflossen altijd verstandig?

19 juni 2017

Knelpunten ontwikkelingen hypotheek senioren

Veel ouderen willen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Geldverstrekkers en regelgeving zijn hier niet goed op ingesteld.

Eerste indruk | 15 juni 2017

Rabo OverwaardePlan

Sommige AOW'ers hebben weinig spaargeld, maar ook een lage hypotheek. Alleen Rabobank heeft oog voor deze doelgroep met het vernieuwde Rabo OverwaardePlan.

1 juni 2017

Tot welke leeftijd kun je een overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

De maximum aanvangsleeftijden als eindleeftijden bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering lopen uiteen. Bekijk ze in het tabel per verzekeraar.

26 mei 2017

Senioren en overlijdensrisicoverzekering

Soms eist de bank een overlijdensrisicoverzekering naast de hypotheek. Maar voor veel senioren is die te duur. Welke mogelijkheden blijven er over?

10 mei 2017

Archief hypotheek senioren

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Hypotheek voor senioren.

10 mei 2017

Hypotheek voor senioren

Als 57-plusser heb je vaak andere hypotheekwensen en -vragen dan jongere woningbezitters. Gebruik de mogelijkheden die je als senior op de woningmarkt hebt.

Nieuws | 4 mei 2017

Hypotheek24 moet van RCC reclame aanpassen

Tussenpersoon Hypotheek24.nl moet van de Reclame Code Commissie de reclame aanpassen. Daarmee wordt de Consumentenbond in het gelijk gesteld in een klacht tegen Hypotheek24.nl.


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in