! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Meer nieuws

Meer nieuws

Meer nieuws

Bovengrens NHG omhoog naar €245.000

Nieuws|De bovengrens voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) stijgt per 1 januari 2017 van €231.132 naar €245.000. Vanaf dat moment wordt de NHG jaarlijks gekoppeld aan de gemiddelde woningwaarde.

Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op:26 oktober 2016

Nieuwkomers hypotheekmarkt

‘Met de koppeling aan de gemiddelde woningwaarde bedienen we weer dezelfde groep als vóór de crisis: mensen die geen hoog inkomen hebben, maar wel op een verantwoorde manier een woning willen kopen’, zegt directeur Arjan Gielen van het Waarborgfonds Eigen Woning (WEW). WEW is een stichting die verantwoordelijk is voor de uitvoering van de NHG.

Een hypotheek mét NHG levert doorgaans een lagere hypotheekrente op, omdat de geldverstrekker geen risico loopt in geval van wanbetaling. Dat risico neemt de stichting WEW. Het aantal afgesloten hypotheekgaranties daalde in het derde kwartaal van 2016. Dit komt voor een deel door de stijgende prijzen voor woningen ten opzichte van de gelijk gebleven NHG-grens, waardoor minder hypotheken voor de NHG in aanmerking komen.

Het garantievermogen van het waarborgfonds nam in het voorbije kwartaal verder toe. Per saldo was de afname van het aantal verliesdeclaraties door het aantrekken van de woningmarkt namelijk groter dan de afname in inkomsten uit nieuwe garantieverstrekkingen.

Bron: Waarborgfonds Eigen Woning

Lees ook:

Meer nieuws

Meer nieuws