! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Meer nieuws

Meer nieuws

Meer nieuws

Geld verdienen aan andermans hypotheek

Nieuws|Investeren in hypotheken is niet meer voorbehouden aan grote beleggers. Ook particulieren kunnen binnenkort geld steken in hypotheken van derden. Zij lenen hun geld maximaal 8 jaar uit, wat 3 à 3,5% rendement moet opleveren. Investeerders krijgen iedere maand een deel van hun investering plus rente teruggestort, aldus de initiatiefnemers van het bedrijf Jungo.

Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op:4 juni 2018

nieuws-geld-verdienen-andermans-hypotheek

Het is de eerste keer in Nederland dat hypotheken mede gefinancierd worden door crowdfunding. Een manier van geldwerven met hulp van particulieren. Maximaal een vijfde van de hypotheek wordt op deze manier bijeengebracht. Een institutionele investeerder financiert het overige deel.

Eigen netwerk inzetten

Jungo helpt de hypotheekaanvragers met campagne voeren om de benodigde investeerders aan te trekken. Maar vraagt ook aan klanten om hun eigen netwerk in te zetten. Particulieren krijgen geen hogere hypotheeklening bij Jungo dan bij banken en moeten ook gewoon voldoen aan alle geldende financieringseisen.

Tweede helft van dit jaar

De bedenkers kregen in juni 2016 al toestemming van de AFM om hun hypotheekmodel op de markt te brengen. Zij mikten voor de lancering vervolgens op de tweede helft van dat jaar. De zoektocht naar de grote investeerder duurde echter langer dan gedacht. Na het instappen van verzekeraar Aegon mikt Jungo nu op juli/augustus 2018. Op dat moment volgt ook onze eerste indruk op deze site.

Lees ook:

Meer nieuws

Meer nieuws