icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Hypotheekklanten DSB de dupe

Nieuws|Eigenwoningbezitters met een hypotheek bij de failliete DSB Bank krijgen te maken met een extra hoge hypotheekrente of een hoge vertrekboete. Curatoren hebben nu zeggenschap over de activiteiten van de bank.

Barbara van der Est

Barbara van der Est , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op:14 juni 2011


De curatoren stellen de rente vast die klanten bij een nieuwe renteperiode gaan betalen. Bij de DSB ligt de rente 1 tot 1,5% boven de gemiddelde marktrente. Bij een hypotheek tot €200.000 moet de hypotheeknemer daardoor €3000,- meer aan rente betalen dan bij andere geldverstrekkers. 

In de oude voorwaarden van de DSB staat bovendien dat een klant en boete van 3,5% moet betalen als hij binnen tien jaar naar overstapt op een andere hypotheekverstrekker. Deze boete is uitzonderlijk: alleen bij DSB betaalt de klant ook na afloop van een renteperiode als hij binnen tien jaar vertrekt. Bij alle andere banken kan een klant aan het eind van een rentevaste periode gewoon zonder boete overstappen naar een andere geldverstrekker.

De Vereniging Eigen Huis heeft nu minister De Jager van Financiën gevraagd in te grijpen. De vereniging wil dat DSB-klanten bij een nieuwe rentevaste periode een marktconforme rente gaan betalen. En dat zij na het verlopen van de rentevaste periode zonder boete kunnen vertrekken.

Bron: Vereniging Eigen Huis