! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Meer nieuws

Meer nieuws

Meer nieuws

Nu ook bij SNS hypotheek afsluiten zonder adviseur

Nieuws|Starters met voldoende kennis van hypotheken kunnen nu ook bij SNS een hypotheek afsluiten zonder adviseur. Zo’n execution only hypotheek kost €650, waarmee SNS wel een van de duurste aanbieders is.

Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op:14 mei 2018

hypotheek singles

Keuze is beperkt

Volgens SNS is het hypotheekaanbod voor starters veel overzichtelijker geworden. Zo mag je niet meer dan 100% van de waarde van je huis lenen. Hierdoor is het risico dat je ‘onder water’ komt te staan afgenomen. Ook zijn er in feite nog maar 2 hypotheekvormen fiscaal aftrekbaar voor starters. Bij SNS kunnen zij zonder adviseur zelfs alleen terecht voor een annuïteitenhypotheek met een rentevaste periode van 10 of 20 jaar.

Concurrenten zijn goedkoper

Met zijn execution only hypotheek volgt SNS het voorbeeld van ABN Amro (starterstarief €600), Argenta (€650), bijBouwe (€595), Centraal Beheer (€495), Lloyds Bank (€310) en MoneYou (€350). Daarnaast zijn er meer dan 10 bemiddelaars waar je zonder advies terecht kunt voor een hypotheek. Als starter én als doorstromer. SNS biedt wel de keuze uit hypotheken van meerdere aanbieders.

Neem bij twijfel een goede adviseur

De Consumentenbond waarschuwt voor de mogelijke gevolgen van zelf een hypotheek afsluiten. Een verkeerde keuze kan je tienduizenden euro's kosten. Twijfel je aan je eigen financiële kennis, neem dan gewoon een goede adviseur in de arm. Dat adviseren wij ook als je bijvoorbeeld een Starterslening wilt afsluiten.

Zie verder:

Meer nieuws

Meer nieuws