icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Hypotrust Vrij Leven Hypotheek

Eerste indruk
|
Hypotrust heeft onlangs de Vrij Leven Hypotheek op de markt gebracht. Deze hypotheek is mogelijk met NHG en zonder NHG tot en met 80% van de woningwaarde. De vernieuwingen zitten vooral in de procedures bij aanvraag van de lening. De hypotheekvoorwaarden zijn marktconform. De hypotheekrente is op dit moment heel gunstig bij rentevaste periodes tot en met 10 jaar.

Jan Klinckenberg , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 8 oktober 2019

Aanbieder Hypotrust

Product Hypotheek

Doelgroep Starters met een voorkeur voor een relatief korte rentevaste periode

Website https://www.hypotrust.nl/onze-hypotheken/vrij-leven-hypotheek/

Hypotrust Vrij Leven

Conclusie: lage rente tot en met 10 jaar rentevast

De Vrij Leven Hypotheek is op de peildatum (3 oktober) aantrekkelijk voor rentevaste periodes tot en met 10 jaar. Voor langere rentevaste periodes is de Vrij Leven Hypotheek een middenmoter; voor 20 jaar rentevast met NHG een subtopper. De hypotheekvoorwaarden zijn iets beter dan gemiddeld. Ons testoordeel bedraagt voor bestaande bouw 7,2 en voor nieuwbouw 7,4.

Voordelen

  • De Vrij Leven Hypotheek is op dit moment aantrekkelijk voor hypotheken met een rentevaste periode tot en met 10 jaar.
  • De Vrij Leven Hypotheek vermindert de risico-opslag op de hypotheekrente automatisch als je door aflossingen in een lagere risicoklasse valt.
  • Als de hypotheekakte binnen 4 maanden na het ontvangst van de aanvraag wordt getekend brengt de bank de dagrente in rekening. De dagrente is de laagste rente uit de offerte of de rente die geldt op de dag dat de hypotheekakte wordt getekend. Na 4 maanden wordt de rente vastgezet op de rente van dat moment of de offerterente als die lager is.
  • Een overlijdensrisicoverzekering is niet verplicht voor nieuw af te sluiten hypotheken.

Nadelen

  • Je kunt geen restschuld van je vorige woning meefinancieren.

Alleen af te sluiten via tussenpersoon

Afsluiten van een hypotheek kan alleen via een tussenpersoon. Eenvoudige aanpassingen aan de hypotheek zoals rentemiddeling of oversluiten naar de lagere dagrente kan rechtstreeks bij de bank. De hypotheek verhogen of aanpassen van de hypotheek na echtscheiding loopt weer via die tussenpersoon. Hypotrust brengt dan zelf geen kosten in rekening.

Zowel mensen in loondienst als zelfstandigen komen in aanmerking voor een hypotheek. Startende ondernemers en zzp‘ers kunnen ook een hypotheek afsluiten. 

Is de Vrij Leven Hypotheek voordelig?

We vergeleken op 3 oktober 2019 de hypotheekrentes met die van de andere hypotheekverstrekkers. Bij hypotheken met NHG tot en met 10 jaar rentevast is Vrij Leven Hypotheek de voordeligste of bijna de voordeligste aanbieder. Ook bij hypotheken zonder NHG is de Vrij Leven Hypotheek voordelig bij relatief korte rentevaste periodes. Ook bij 20 jaar rentevast met NHG is de Vrij Leven Hypotheek vrij voordelig. Bij overige langere rentevaste periodes (maximaal 20 jaar) is ze een middenmoter.

Over de Vrij Leven Hypotheek

De Vrij Leven Hypotheek is een product van Hypotrust. De geldgever achter de Vrij Leven Hypotheek is de Oostenrijkse bank BAWAG P.S.K.

De Vrij Leven Hypotheek biedt elke rentevaste periode van 1 tot en met 20 jaar aan. Variabele rente is niet mogelijk. De maximale lening met NHG bedraagt 100% van de marktwaarde; zonder NHG 80% van de marktwaarde. Bij het treffen van energiezuinige maatregelen bedraagt het maximum met NHG 106%. Een bestaande Vrij Leven Hypotheek die wordt meegenomen naar een nieuwe woning of die wordt verhoogd (woningverbetering) mag maximaal 100% (106%) bedragen.

Het vergoedingsvrije deel bedraagt 10% per kalenderjaar. Je kunt ook kiezen voor rentemiddeling. Je hebt de keuze tussen een aflossingsvrije hypotheek, annuïteitenhypotheek en een lineaire hypotheek. Voor nieuwe hypotheken zijn alleen de 2 laatste vormen mogelijk.

Voor wie is deze hypotheek?

Zelfstandige ondernemers, Zzp-ers en uitzendkrachten kunnen bij de Vrij Leven Hypotheek in aanmerking komen voor een hypotheek.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.